Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
samson33
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a samson33 Pe dec 30, 2005 10:53 pm

Na gumah je neumnost šparat. Enkrat sem kupil gume od znanca za mali denar (blo je nekaj azijskega), zmontiram se vozim suha cesta vse ok, ko pa sem se moral silovito zaustaviti na mokri cesti pa boh pomagi. Zavorna pot se mi je zelo podaljšala napram starim gumam Dunlop sport ...
Sedaj se spet vozim z Dunlop gumami, nočem delat reklame da je Dunlop najboljši, ampak za gume je treba v denarnico sečt.
Modras

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 31, 2005 10:30 am

Marangoni odsvetujem. Imel na AXu in so se mi hitro rabile, po mokrem pa ni bilo prav fajn. Edina stvar je da so poceni.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em So dec 31, 2005 10:47 am

kaj pa Kumho SOLUS KH15

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em So dec 31, 2005 11:04 am

ej dejte mi povedat še o teh ker mam namen kupt gume
zdejle continental ContiEcoContact EP

edit: kok morjo met letne gume če so malo rabljene še profila da so dobre oz če kupujem rabljene kok je tista meja da so dobre gume ker bi jih rad mel vsaj 2 sezoni..
hvala

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So dec 31, 2005 1:05 pm

Če boš kupil rabljene, glej da bodo v dobrem stanju (brez bul, ne smejo biti "napokane" oz . preperele, stopničaste itd.), dobro bi bilo, da je guma mlajša od 3 let (da ni že vsa ordela - to preprosto ugotoviš tako, da zarineš noht v profil oz. enostavno "potipaš") in da ma kolikor toliko profila (od tega je odvisno, koliko časa jih boš imel dokler jih ne "zradiraš").
Za 2 sezoni se ti bolj splača kupit nove, to je moje mnenje, ker je zelo malo verjetno, da boš uspel dobiti komplet tako dobrih rabljenih, da ti bojo res služile kot je treba (seveda se ni greh pozanimat). Spomladi bodo gotovo kake akcije (kot je bila letos za Savine zimske gume npr. v Mercator-jevem tehničnem centru). Sicer pa recimo kakšne Barum Brilliantis so zelo dobre glede na ceno (na ADAC-ovem testu so bile ocenjene kot "priporočljive"). Malo dražje so potem Pirelli P 3000 Energy, Continental EcoContact 3 itd.
Pa še link to testa:
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/175_65_R14_03_2005/default.asp?ComponentID=108059&SourcePageID=8772#
SlikaSlika

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em So dec 31, 2005 1:36 pm

:D tenks ahim sam te continental lohk dobim po ugodni ceni...
30 000 sit
sam nevem še kake zgledajo... tko da vsepo novem letu... so pa kao malo rabljene.. zdej kok je to malo bom pa vidu

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 31, 2005 4:59 pm

Trenutno imam na avtu ContiEcoContact EP 165/70/14.

Ko je bila guma nova je bila dobra tudi po snegu ( kar je redek primer ). Vendar se zadnje čase ( 3 leto ) hitro rabi. Tudi v mokrem ni slaba.

Vsekakor bi ti pa raje priporočil novo.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em So dec 31, 2005 5:27 pm

oo hudooo no sej mal sem bral teste pa to za to gumo pa pravjo da je dobra, dost uravnovešena pa kao neki pršparaš na bencinu itd itd...

zdej za tisto ponudbo k jo mislm kupt je pa kao nova oz. malo rabljena kok je pa to mal bom pa vidu drug let :D

dejte še hitr povedat kok majo kej nove letne gume profila.. da prbližn vem.....

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM So dec 31, 2005 7:28 pm

Nova guma naj bi mela okro 8mm profila, če se ne motim.

30k za komplet rabljenih gum? Ne me hecat, lepo prosim. Pol cene al pa nič, ker potem raje dodaj tistega cankarja (magar si ga sposodi) in boš vsaj miren za volanom in boš vedel, kaj imaš.
Jaz sem dal za komplet Bridgestone Potenza RE720 (4 kose) s 5mm profila, stare 2 leti vsega skup 15 jurjev. Skratka, ne se pustit "nategnit". Če si v Lj. se oglasi pri Horvatu na Fužinah (za OMV-jem pri Jurmanu na Zaloški) ali pri Boh-u (na Pokopališki). Cene za rabljene gume so od 2.000 SIT dalje po komadu...
Vsak dober vulkanizer ti mora dat popust na gotovino in brezplačno montažo, tko na boš tudi tu malček prišparal. Sicer je pa zelo ugoden npr. Lašič v Brežicah http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/ in nudi tudi do -15% na gotovino ob že tako zelo nizkih cenah...
SlikaSlika

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 So dec 31, 2005 8:21 pm

no jest imam že drugi komplet matador gum na avtu pa sem zelo zadovoljen....pa še ugodne so.... :D
edina stvar je da naj bi po 2 letih ratale malenost trše....ampak v dveh letih jih itak pokuriš ;)
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Sr jan 04, 2006 6:10 pm

Prvo kot prvo: ko slisim izrac na gumah ECO ali ENERY ali kak FUEL SAVER ali karkoli ekološkega in šparovnega se kar obrnem in grem ven, ker vem da ni dobro in se ne drzi ceste. Ko slisim neki SPORT ali F1 ali neko sportsko vem da je bolj reklama in me hocejo nategnit, pa se spet obrnem.

Najraje pogledam teste in vidim kaj je dobro. Ce se ena znamka drzi ze veliko let in dela pnevmatike 100 let mislim da vedo kaj delajo, drugace bi ze zdavnaj propadli.

Zanima me ce so res tako zelo ugodne te ne tako znane gume. Koliko pride ena guma 195/60/15?

LP
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 04, 2006 7:02 pm

js mam moznost dobit 2 leti stre eagle ventura gume za 4k po komadu majo pa baje ene 6mm profila...a se splača to uzet za eno sezono ( 8mescev cca), ker dlje jih tak ne bom mel? dimenzija je 185 60 14

pa a so sploh uredu te gume?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em Sr jan 04, 2006 7:21 pm

maniaxxx je napisal/-a:js mam moznost dobit 2 leti stre eagle ventura gume za 4k po komadu majo pa baje ene 6mm profila...a se splača to uzet za eno sezono ( 8mescev cca), ker dlje jih tak ne bom mel? dimenzija je 185 60 14

pa a so sploh uredu te gume?

sam zakaj bi kupu sam 2 :?

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 04, 2006 8:14 pm

2 leti stare ne 2 kom ;) , drgač pa bom ( če bom) kupil itak sam 2 komada ker mam doma še dva kom gum s cca 7mm profila, tak da rabim sam 2kom ( sprednji par sem popolnoma zradiral v 1 sezoni :oops: ).

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Po jan 09, 2006 5:30 pm

Gume so cenejse kot kleparija :) , tko da ni za sprat, imam za pozimi na corsi 165/65/14 michelin energy, imajo ze 23t km pa se zmeri 5mm profila, ceste se pa dobro drzijo tudi po mokrem, celo po snegu niso tko slabe. Ampak vsak avto nima rad vsake gume.
Moje mnenje.

LP

BaTeMaN
Novinec

Napisal/-a BaTeMaN To jan 10, 2006 7:57 am

lenivec ... ti voziš po omejitvah,.. gume maš za okras :D
The best way to get over someone is to get under someone else.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Napisal/-a dj_em To jan 10, 2006 1:47 pm

hhaha ja pač nočejo vsi ispostavlat svoje avto , življeneje razmeram na cesti oz. gumam... :lol:

jest sem nabavu za 12 k EcoContact EP glih za 2 sezoni pol pa bomo vidl kako bojo kej finance stale...

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov