Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 10, 2006 7:39 am

RedBull™ je napisal/-a:Ja clioti imajo res to napako,da se odlepijo pakne.

Ampak v tvojem primeru nebivedu,bi jst prej rekel da je napaka mehanika. Ker jih je preveč naštelal,se je posledično skoz pakna drgnila ob boben,zato so se pa tudi tolko obrabile in se pregrele,zato so tudi odstopile.

Aja pa to si rekel da bi vse to ti naredil za 15.000 sit. Tale je pa malce huda,če sem jst na hitrco sam pri sebi zračunu,sem ugotovil da bi ves ta meterial prišel slabih 15.000 sit, potem pa še prištej slabi dve uri dela 10.000 sit pa pride 25.000 sit. Na pooblaščenem servisu je blo pa to 40.000 in je čisto normalno to.

Je pa tko...folk se ne zaveda in misli da če pelje na pooblaščeni servis da bo res enkratno narejeno. Narejeno ne bo nič boljš,kot če bi peljala enemu nepooblaščenemu mehaniku,s to razliko da bi jo pri njem prišlo skor polovico ceneje.

Pakne niso nič drgnile ob boben. Sej sem zraven napisal, da je obloga bila še 5mm debela, kar pomeni, da se ni nič drsalo. Samo odpadle so stran.

Kaj je malo huda 32k sem dal za dele za svoj avto(daihatsu feroza);
- vodna pumpa 7.800 sit
- napenjalec + jermen 6k sit
- olje 5k sit - 5 litrov shell hellix 10W-40
- oljni filter 700 sit
- zračni filter 700 sit
- akumulatoer 75Ah 12k sit

Pa je bil to orenk servis, za cliota je pa tko da so cene take;
- olje 5k sit - isto olje kot pri mojem avtu
- oljni filter - 700 sit
- zračni filter - 700 sit
- svečke 1000 sit
- pakne zadnje - 3900 sit
- prednje ploščice 3900 sit

Mogoče pride par sto tolarjev čez 15k sit, vendar je še vedno mnogo manj od 40k sit.

Tko da servisi, če jih delaš sam so zelo poceni, samo robo moraš pa na pravih koncih vzet, da ne dobiš kakih zanič delov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To jan 10, 2006 8:00 am

pa če sam ne znaš menjat ti mehanik nekaj vzame (najmanj 5 jurjov), s tem, da imaš na delo in rezervne dele (ki niso potrošni material-kar zavore so) eno leto garancije, česar ti noben fušar ne bo dal!
Slika

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew Sr jan 11, 2006 9:31 pm

Neki podobnega se je zgodil tut mojmu fotru na astri....avto je prpelu iz servisa kjer so mu zamenjali zadnje zavore....naslednji dan je šel na HR in po približno 200 km so mu odpovedale zadnje zavore....vzrok odlepljena in posledično počena pakna.......pol je pa tm na HR najdu enga mehanika k mu je povedal da te pakne sploh niso originalne, ampak so neke cenene nalite pakne k jih prodajajo na kile.....potem mu je tisti mojster dal originalne pakne in od takrat je fotr naredu že 70.000 km pa so še zmer OK....tko da na uraden servis nikol več, zato ker te sam (po domač povedan) ''nategnejo'' pa poberejo velik denarja!!!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jan 13, 2006 10:09 pm

Da še jst nekaj dopišem. Vsi se nekaj zgražate,da vam mehaniki preveč računajo itd. Ja verjamem da se najdejo tudi taki pocarji ki računajo in nič ne naredijo oz. je še slabš.

Ampak povem vam primer,ki se je zgodil pred kratkim in se poskušajte postaviti v mehankarjev položaj.

Mehanik, ki ima nepooblaščen servis za eno znamko avtomobilov (ne bom imenoval) in ga dobro poznam ter vem,da obvlada v nulo in vedno naredi tko kot se zagre,se mu je pripetilo tole:

Na avtomobilu z 16V motorjem je menjal zobati jermen ter vse kar sodi zraven. Čez tri dni,motor udari skupaj. Razlog: odlomil se je vijak na vodni pumpi,na katerega pride napenjalec. Ja boste rekli,odlomil se je po treh dneh zato ker je recimo preveč zategnil matico ali bilo kaj. Ampak ne vse je bilo narejeno tako kot je prav. Vodna pumpa je bila kopija originala. Kaj je vzrok temu...hmm s pogovorom z mehanikom je slaba kvaliteta materiala. Kako zdaj trgovini to dokazat da bo reklamirala izdelek? Kdo bo plačal vso nastalo škodo?? Vsi se bodo izmikali - saj veste kako je,če se kaj takega dogodi....

Škoda je ogromna. Glava motorja je fuč,kaj je z bati,še nisem izvedel. Strošek bo ziher blizu 500.000 sit ali več..

Torej,vse kar je poceni ni rečeno da je tudi dobro. In še nekaj,to se lahko zgodi marsikomu,še hitreje pa tistemu ki na teden popravi veliko avtomobilov.

In kaj hočem povedat. Ko boš nekomu zamenjal jermen za recimo 5 tisočakov,bo vse ok... stranki bo zlo fajn,ko se pa kaj takega dogodi,kar sem opisal,pa čeprav sam nisi nič kriv,se pa lahko zamisliš! Stranka se potem ne bo na nič ozirala kaj si ji prej naredil ter po kakšni ceni.

Tko da,upam da razumete da če vam mehanik za menjavo jermena vzame 15.000 sit,da je to primerna cena....ker biti avtomehanik je odgover poklic,ampak kaj ko se večina tega ne zaveda.

To sem napisal s tem namenom,da ne bomo vedno brali....kako je tisti drag itd.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov