Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jan 21, 2006 9:22 am

LOL, zdej ste pa toplo vodo odkril. Itaq da delajo to vsi,ker je to pač najlažji zaslužek,ko to drugi vidijo tud oni začnejo tak način politike prodaje :? Tak,da tu ni samo renault :P
Slika

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc So jan 21, 2006 9:38 am

Nevem če je to najlažji saslužek, ampak iz tem si pomojem najmanj zgube naredijo,čeprov ti pa tut nebojo prodajal avta za tako ceno da bi šli oni v minus,je pa res da se to povsod skor delajo.
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES So jan 21, 2006 10:50 am

Avtomobile prodajajo 2005/2006,ne? Po moji logiki je to da je avto model 2006 ampak narejeno leta 2005....saj mislim da je tako ;) :oops: nisem ne vem kakšen ekspert za to področje sam mislim da je to to...

Zakaj pa je zavajanje kupcev? :ue
Sej itak se kupec sam odloči kaj bo kupil oz. kakšen letnik bo kupil,ne? ;) Če ti ponujajo dobre pogoje in da so korektni do tebe ne vidm nobenega razloga da bi bili kupci zavajani :)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So jan 21, 2006 11:57 am

se ena zanimiva glede renaulta Velenje: na avto netu se prodaja megane RS ze, loh recem dve leti. poleg tega, ce dobr pogledate opis, pise, letnik 2006, prevozenih ma pa 1600km. Avto je stal pol leta pred sparom, videt ga je blo po ceumu velenju (parkiranega). to je zame tudi zavajanje kupcev.
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So jan 21, 2006 12:03 pm

Kva je pa zdej še fora z unimi jumbo plakati, kao Clio za 20k na mesec tud za študente pa to. Drobnega tiska nisem šel brat, me pa zanima a ma kdo kak link-nič ne najdem. Sej ne da bi ga šou kupit ampak zanima me kolk je pologa.
Če je polog 5mio lohk za jurja na mesec kupiš tud novga Audia npr. :roll:

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jan 21, 2006 2:40 pm

YOC je napisal/-a:Kva je pa zdej še fora z unimi jumbo plakati, kao Clio za 20k na mesec tud za študente pa to.

Ne poznam ampak pomoje je to nekaj takega Koti Ibiza. Te so tudi prodajali, mislim, da za 24.000 jurjev. Kolikor vem je to mišljeno kot lizing za študente. In če se prav spomnim so pogoji omejitev kilometrov na leto (recimo 10.000 km na leto) in takšne stvari. Odplačuje se kar nekaj časa (če si priden študent lahko potem že hodiš na šiht :P) ampak če sem prav preračunal na koncu se nabere 1.5 mio SIT. :shock:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules So jan 21, 2006 2:46 pm

Pri vw-ju je že od 1.9 letnik 2006 kau u prometno poglejte , upam da datuma nism zgrešil !
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So jan 21, 2006 3:45 pm

Ja sej tole z letniki in modelnimi leti je logično.Avtomobilska branža pač začne delat modelne "letnike" že z septembrom, mislm pa da celo z avgustom.In ker se v prometno vpisuje modelno leto imaš navidezno eno leto mlajši avto.

Je pa v bistvu tale renojeva fora(al pa od koga druzga-isti pes) res mal nepoštena in zavajujoča.
Slika

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To jan 24, 2006 10:51 am

Meni se pa zdi, da je to samo krilatica... Da ljudje zatrzajo in pridejo pogledat, ker mislijo, da gre za nekakšen popust, kot ga ponujajo za nove avte letnik 2005. A se je cena od decembra do zdaj morda bistveno spremenila? Po mojem ne. Skratka, ta stavek po mojem ne pomeni čisto nič oz. je razlika, če je, najbrž malenkostna.
Iste fore so z evrotaksom in dodatnim popustom - ko pa prideš tja, ti avto ocenijo tako slabo, da se ti ga ne splača pustiti tam, tudi če ti dajo velik popust. Ampak prišel si tja, avto te je začel zanimat in tako je več šans, da ga boš morda dejansko kupil.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 24, 2006 1:26 pm

YOC je napisal/-a:Kva je pa zdej še fora z unimi jumbo plakati, kao Clio za 20k na mesec tud za študente pa to. Drobnega tiska nisem šel brat, me pa zanima a ma kdo kak link-nič ne najdem. Sej ne da bi ga šou kupit ampak zanima me kolk je pologa.

lp

8)

Podobna akcija je bla mislim da pol leta nazaj za fiat punto..... in se je kolegica ful zagrela..... ko pa je prebaral droben tisk u pogodbi pa je odstopla......

20tisoč na mesec OZIROMA DO 10.000 km na leto......to je okol 800km na mesec.... študira pa u lj je pa skor moja soseda...... torej 2x na mesec gre u lj pa je že skoraj prek limita..... za 20 jurjo na mesec pa se vsak teden pelje u lj z vlakom pa še ostane ji .....

To pa je za moje pojme zavanje kupcev ja......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

jony
Novinec

Napisal/-a jony To jan 24, 2006 1:39 pm

decembra 2004 smo naročili avto za mamo, dobili smo ga februarja 2005. Stvar je pa taka da ima polovico stekel letnico 04 pol pa 05. Tako da lahko kdo reče da je bil avto razbit.
V homologaciji piše letnik izdelave 05.
Drgač pa imajo avtohiše tako prakso da je leto izdelave enako letu prve registracije po novem.
LP

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To jan 24, 2006 1:52 pm

lisko je napisal/-a:
YOC je napisal/-a:Kva je pa zdej še fora z unimi jumbo plakati, kao Clio za 20k na mesec tud za študente pa to. Drobnega tiska nisem šel brat, me pa zanima a ma kdo kak link-nič ne najdem. Sej ne da bi ga šou kupit ampak zanima me kolk je pologa.

lp

8)

Podobna akcija je bla mislim da pol leta nazaj za fiat punto..... in se je kolegica ful zagrela..... ko pa je prebaral droben tisk u pogodbi pa je odstopla......

20tisoč na mesec OZIROMA DO 10.000 km na leto......to je okol 800km na mesec.... študira pa u lj je pa skor moja soseda...... torej 2x na mesec gre u lj pa je že skoraj prek limita..... za 20 jurjo na mesec pa se vsak teden pelje u lj z vlakom pa še ostane ji .....

Zakaj zavajanje kupcev? :? Sej te noben ne prsil v to. Pač, tvoja svobodna odločitev... :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 24, 2006 2:03 pm

metallic je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

lp

8)

Zakaj zavajanje kupcev? :? Sej te noben ne prsil v to. Pač, tvoja svobodna odločitev... :roll:

Že že je že res da je tvoja svobodna odločitev...... ampak povej mi kok študentov je izkušenih s takimi pogodbami? In kok je takih naivnih ki vidjo kao nov avto in se zaženejo pol pa ugovotijo da ni to? Ko sem za foro klical mi je povedla vse pogoje.... vse lepo razložla...... niti besedice ni blo o tem drobnem tisku.... ko pa sem ji to omenu pa da pač zame ne pride ta zahteva u poštev.... pa tok da ni rekla: žal gospod pol pa ne kličite.....
In to pa se men še vedn zdi zavajanje kupcev......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 24, 2006 2:36 pm

lisko je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:

lp

8)

Že že je že res da je tvoja svobodna odločitev...... ampak povej mi kok študentov je izkušenih s takimi pogodbami? In kok je takih naivnih ki vidjo kao nov avto in se zaženejo pol pa ugovotijo da ni to? Ko sem za foro klical mi je povedla vse pogoje.... vse lepo razložla...... niti besedice ni blo o tem drobnem tisku.... ko pa sem ji to omenu pa da pač zame ne pride ta zahteva u poštev.... pa tok da ni rekla: žal gospod pol pa ne kličite.....
In to pa se men še vedn zdi zavajanje kupcev......

preden karkol podpišeš moraš to prebrat
to ni zavajanje kupcev
oni lepo oglašujejo da za 20000 na mesec in če postavjo pogoje lizinga potem jih morš upoštevat
nikjer ni pisal da lahk nardiš neomejeno kilometrou ali podobno
omejitev je zaradi vrednosti vozila, ker vsi ne odplačajo lizinga in morjo potem oni avto prodat

drgča pa 60 x 20000 je 1 200 000 + verjetno še polog in na koncu še odkup vozila
avto morš met pa kasko zavarovan 5 let
tko da to je zlo drago
podpis

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To jan 24, 2006 2:48 pm

Takoj po novem letu so začeli oglaševati da za nova hyundai vozila dobiš 4 leta garancije namesto samo 3 kot je bilo prej ko pa sem prišel tja pa mi je prodajalec povedal da dobiš 4 leta za letnik 05 za letošnji letnik pa moraš za 1 leto garancije doplačat 40k .
To se res ne splača tako ali tako oni pridejo dobro skozi.
V drugem salonu pa mi je rekel da je teh 40k vštetih v ceno ki pa je bila ista v obeh krajih.
Zanimivo :!:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 24, 2006 2:51 pm

Spidojc je napisal/-a:
TITan je napisal/-a:A reno nima na cifri od avta zraven leto izdelave? Ali pa na večini kosev plasstike nekje datum izdelave tistega dela?

Ma ja pomojm d je vsaka plastika označena, leto in mesec izdelave!

Clio dvojka(plastični blatniki) letnik 1998 ima na vsakem delu ki je iz plastike serijsko cifro, kvaliteto izdelka in letnico, tako se takoj vidi da ima moja draga avto sestavljen iz delov letnik 1997 in vsa plastika je 3 kategorije. Njena mama pa ima na njenem 1999 cliotu dvojka vse dele sestavljene z letnico 1999 in 1 kvaliteto. Razlika med plastičnimi kosi je več kot očitna. na starejšem že odpada barva s plastike in poka, na mlajšem pa teg ni nič opaziti. Oba skupaj nimata preko 150.000 kilometrov prevoženih in sta kr dobr ohranjena, pa ženske jih skos pucajo in redno servisirajo(u bistvu jst servisiram oba avta).
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov