Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay So feb 04, 2006 8:24 pm

Če vam kej olajša dilemo glede peska ne cesti, ga v nemčiji tud dajejo na ceste.
Pa še to, kaj boš pa na makedamu naredu, če soliš maš nasledn dan pol metra globok blata! - Šodr je čist uredu, itak se pa z šodrom posipa samo v določenih primerih (velik snega, poledica)

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI So feb 04, 2006 8:24 pm

Glupo vprašanje, glup odgovor kaj pa je za prčakvat :roll:

Uporabniški avatar
Xsara vts
Novinec

Kraj: ob Savinji

Napisal/-a Xsara vts So feb 04, 2006 8:26 pm

CERES je napisal/-a:
...
Kje pa se to da naročiti oz. narediti?
LP

A si mislil takole (glej sliko spodaj)?

Pošlji privatno sporočilo s podatki (model in letnik vozila) in izvedba ( hauba ali hauba + blatniki) in obvezno telefosko številko - te pokličen in dobil boš vse podatke.
Priponke
wolf_series_II_car_bra.jpg
JVC = Jaz Vozim Citroen-a

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES So feb 04, 2006 8:36 pm

Xsara vts je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:
...
Kje pa se to da naročiti oz. narediti?
LP

A si mislil takole (glej sliko spodaj)?

Pošlji privatno sporočilo s podatki (model in letnik vozila) in izvedba ( hauba ali hauba + blatniki) in obvezno telefosko številko - te pokličen in dobil boš vse podatke.

Ja to sem mislil ;)

Sam je zdej en problem nastal....v kratkem mislim avto menjati pa zdej malo težko reči kateri avto bo ali bo to novi leon,golf 5, passat novi...tako da se lahko zmeniva za cifro pa te jest pokličem in naročim....kaj misliš? ;)

Koliko pa je cena takega kompleta?

Hvala

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES So feb 04, 2006 8:42 pm

YugoGTI je napisal/-a:Glupo vprašanje, glup odgovor kaj pa je za prčakvat :roll:

ne bodi zej užaljen...sej sem se sam mal hecal ;)
Sam si res dobr napisal ;) kapa dol :lol:

brez zamere ;)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: razlaga oziroma pomislek glede posipanja

Napisal/-a BoneS So feb 04, 2006 8:56 pm

OLI je napisal/-a:Sam se vozim vsak dan 50 km v eno smer v službo v Celje, vse lepo in pravsamo nekaj je RELACIJA LJUBNO OB SAVINJI CELJE.

1) ZAKAJ REGIONALNE CESTE POSIPAJO Z PESKOM IN SAMO NA DOLOČENIH MESTIH
RELACIJA (LJUBNO OB SAVINJI-LETUŠ) OD LETUŠA DO CELJA PA NE? :lol:

2) ZAKAJ NE POSIPAJO AVTOCEST PA SO RAVNO TAKO LEDENE IN SE NA NJIH VOZIMO Z VEČJIM HITROSTIM KOT NA REGIONALNIH.

NAJ MI POVE EDEN PAMETNO RAZLAGO VSEGA POČETJA.

LEPO IN NELEDENO VOŽNJO VSEM NA FORUMU.

to ti lh jst povem. drsc po novem zahteva, da se vse glavne ceste, ter regionalne ceste drugega reda posipajo s soljo, in ne vec z mesanico soli in peska, kot je bilo poprej. oredvsem se posipajo tiste ceste samo s soljo, pri katerij je vec prometa-ve se, da je tam poraba soli tudi vecja. drugac je bajt odlicno vse razlozu!
trojane-vransko-sentrupert-zalec-celje se posipa izkljucno samo s soljo z dodatkom mgcl2 ob temperaturah, ki so nizje od -5. glede velike kolicine peska na cestah je pa tako-res da je bajt reku, da se preventivni posip izvaja samo s soljo-ampak ob nevarnosti poledice uporabljamo mesanico-vendar samo na tistih cestah, ki sem jih ze zgoraj omenil. ob tem se ve, da prpmet del peska spravi s ceste, ostaja pa na robovih in sredini.sol nacelom izsusi vlago, ki je na cesti, zato ob padavinah obstaja nevarnost poledice tocno na "kolesnicah", kjer je promet ocistil pesek z vozisca..
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So feb 04, 2006 10:04 pm

Jaz trdim, da posipanje peska in soli pripomore samo "cvetenju" avtomobilskega pleha ,ko pride pomlad!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So feb 04, 2006 10:16 pm

ja zakaj je pesek na naših cestah - jah zato sej je še zima :D ko bo pa pomlad bodo pa že ta pesek,ki se je nabral ob pločnikih posesali oz. pobrali.

Sam men neki ni jasn. Folku ni nikol prov....enkrat ni dobr splužen,drugič je ledeno,spet tretjič jim ni prav da je pesek na cesti,no potem se pa še najdejo nekateri ki jim ni všeč soljenje cest itd. Pač djte povedat kaj naj bo potem,da bo vam prav??

Jst bi vsem tistim ki se pritožujete čez delo cestarjev in ukrepanje le teh,svetoval da se v zimskem času poslužujete javnega prometa (avtobus,taxi) da ne boste meli pripomb,ampak samo osušene denarnice...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Ne feb 05, 2006 2:28 am

Mal off topic: Pločnike po LJ tudi peskajo, uredu. Samo naše mesto si ne more privoščiti očiščenega peska, ampak ima pesek še polno prsti zraven, zaradi katere so potem naši pločniki čist blatni pa peskasti tudi še po tem ko snega ni bilo že nekaj časa (pa itaq pesek pod snegom in ledom čisto nič ne pomaga). Drugač se pa tud sem zadnič peljav iz Cerknice proti LJ v tolk gosti megli da si nisem upal prehitevat niti, pa nabašem direktno za enga posipača soli. Zvečer pade ivje, jaz pa gledam kje povsod so šli koščki soli ker se tam ivje ni prijelo :lol:
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Ne feb 05, 2006 2:45 am

jst bi se reku da tist avto smrcek ali avto modrcek je tok koristn kokr tud ne....k pod nim se cev cajt nabira vlaga in je cev cajt uspodi vlazno ali mokro :!:

drugac pa najbol da zacnejo ogrevat ceste bo najmn problemov :P
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Ne feb 05, 2006 3:53 am

Xsara vts je napisal/-a:Lahko pa si zaščitite haubo !!!

Uporabite AVTOSMRČEK (glej sliko) Američani mu pravijo AUTOBRA (avto modrček)

Kakorkoli, če ga rabite pošljite PM.

... pa brez pikic na haubi

Te zaščite so skoraj popolnoma brezveze .... a luči, vetrobransko steklo, spoljler, stebrički ob prednjem steklu, prednji rob strehe, stranska ogledal, itd. pa niso naši ???

Vse je popikano od peska .... tko pač je! In zato se mi zdi začitit samo 20% avta pred tistim peskom totalno nesmiselno.

Tisti ki vam je škoda avta za pozim ga pač zapeljite v garažo, namažte s konzervansom, zavijte v peno in polivinil .... pa počakite na julij in avgust! ;)

DIZELAŠ
Novinec

Napisal/-a DIZELAŠ Ne feb 05, 2006 10:07 am

Pozdravljeni!

To sem se tudi jaz spraševal zakaj naši tolko peska zmečejo.Ampak če realno gledamo ta "balkanska metoda"kakor ji pravimo ni tako slaba.Če je vožnja na dobri varnostni razdalji,kak smrček na nosu ni problem tako velik da avto poškodujemo. Je pa veliko peska za pospavit za cestarje.Poznam pa enega k dela na Darsu in
pravi da je tista tekočina v Avstriji veliko bolj uničuje avtomobile, od gum, podvozja, karterja,hladilnika..itd Avto je po cestah v Avstriji pozimi umazan pikast,kakor da smo ga posuli z moko.Sam bi rekel da problem tudi pri prepoznem pluženju pri nas,potem se pa količine samo nabirajo ob cesti od peska,in snežne brozge in ko sneg izgine je ob robu pravi peskovnik za otroke.
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Napisal/-a SELJO Ne feb 05, 2006 3:25 pm

na cesti je toliko peska zato da nas bo motoriste ko bo pomlad lahko ornk odfukal iz ceste........................................... :shock: Vsako leto ista pesem sele proti poletju se pesek spravi iz ceste da se da normalno vozit......

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 05, 2006 4:36 pm

Pri zaviranju je ta pesek na suhi cesti prava pizd.arija.
Še večji hec pa mi je posipanje peska na makedamsko cesto. Najprej 'do dile' splužijo cesto potem pa natresejo še pesek. Ko se čez dan ali dva ozračje segreje, ostanek snega skopni pesek pa se 'združi' s ostalim peskom na cesti. Ko ponovno sneži ponovijo vajo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne feb 05, 2006 5:21 pm

VET je napisal/-a:Tisti ki vam je škoda avta za pozim ga pač zapeljite v garažo, namažte s konzervansom, zavijte v peno in polivinil .... pa počakite na julij in avgust! ;)

:bow
Ali pa če ste že preveč zahtevni. Bodo solili vam bo sol razžirala avto. Bodo peskali boste jamrali ker bo avto pikast in v suhem drsi... Ko bodo dajali kemikalije boste ugotovili, da škodi avtu. Če ne bodo nič naredili boste spet jamrali... :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

lebica
Novinec

Kraj: BELAKRAJINA - SEMIČ

Napisal/-a lebica Ne feb 05, 2006 5:50 pm

sej pravm nimam nč proti pesku in soli sam ob pravem cajtu in na pravem mestu. Recimo jst se vozm iz Semiča čez gorjance v Novo mesto in lahko rečem da je ta moja relacija na nekaterih mestih poplnoma neposipana na rugih mestih pa je pocesti makedam ki nima nobenga pomena :roll: v vsaj 70% primerih.
Če siplejo ceste naj jih siplejo samo ne po nekakšnih kategorijah cest k prletiš iz enga prvo kategornega makedama na cesto nižje kategorije pol maš pa drsanje po cestnih strminah :roll:
Clio INITIALE Paris 1.5 Dci
Slika

changer
Novinec

Napisal/-a changer Ne feb 05, 2006 5:50 pm

Symon je napisal/-a:
VET je napisal/-a:Tisti ki vam je škoda avta za pozim ga pač zapeljite v garažo, namažte s konzervansom, zavijte v peno in polivinil .... pa počakite na julij in avgust! ;)

:bow
Ali pa če ste že preveč zahtevni. Bodo solili vam bo sol razžirala avto. Bodo peskali boste jamrali ker bo avto pikast in v suhem drsi... Ko bodo dajali kemikalije boste ugotovili, da škodi avtu. Če ne bodo nič naredili boste spet jamrali... :roll:

podpišem!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov