Debate, ki niso vezane na ostala področja...

monocit
Nov uporabnik

Preprodajalci avvtomobila

Napisal/-a monocit Če feb 16, 2006 9:23 am

Pred dnevi sem prodal (staro za novo) avto ki je bil razbit(4 krat v svoji karieri) ( 1totalka..toda popravljen), 2 lastnik slabo ohranjen za 450.000.

Danes pa vidim da ga prodajajo kot nekaramboliranega nepoškodovanega kot 1.lastnik za 250 jurjov več. Katastrofa...( sem mogu kometar dat)

Kak naj pol sploh razmišljam da bi kdaj rabljeno vozilo kupil.

Uporabniški avatar
RedWind
Novinec

Kraj: Domzale

Napisal/-a RedWind Če feb 16, 2006 9:32 am

jp, nategujejo... nc novega :roll:

k kupujes avto, mors bit res previden, da ne kupis macka v zaklju. ;)

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Če feb 16, 2006 9:33 am

Kar se tiče karamboliranosti itk nč novga morš dobr gledat ko kupuješ,kar pa se lastnika tiče mi pa ne gre v glavo če si bil ti drugi lastnik,oni pa prodajajo kot od prvega,kako že,sej to piše v dokumentih,a so ponaredil papirje od avta al kaj,kar mislm da se sploh ne da.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Če feb 16, 2006 9:34 am

ja tako je to dns.ne pa moj sosed k gre pr vsakem svercu v zgubo

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če feb 16, 2006 9:56 am

Ja, v prometni je vpisan samo prvi lastnik ane, vsi ostali potem niso znani.
Oglasi na internetu so pač taki, po defaultu imajo nekatere stvari: 1. lastnik, nekaramboliran, odlično ohranjen, ... nekako tako se glasijo oglasi .... ko sem sam kupoval, sem videl marsikaj, na netu v oglasu pisalo da je oh in sploh, v resnici pa živa žalost. Vsakemu prodajalcu sem v ksiht povedal kar mu gre in da je zadeva za na inšpekcijo.

Ali lahko napišeš kje se prodaja, jaz bi jih na tvojem mestu prijavil na tržno inšpekcijo, dal svoje podatke in zatrdil kaj je res in kaj ni, da oni pač poskušajo nekoga nategnit. Najprej so tebe, ko so ti slabo plačali avto, zdej bodo pa še nekoga če ga bo kupil.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Re: Preprodajalci avvtomobila

Napisal/-a no_name Če feb 16, 2006 10:35 am

monocit je napisal/-a:Pred dnevi sem prodal (staro za novo) avto ki je bil razbit(4 krat v svoji karieri) ( 1totalka..toda popravljen), 2 lastnik slabo ohranjen za 450.000.

Danes pa vidim da ga prodajajo kot nekaramboliranega nepoškodovanega kot 1.lastnik za 250 jurjov več. Katastrofa...( sem mogu kometar dat)

Kak naj pol sploh razmišljam da bi kdaj rabljeno vozilo kupil.

Kar se tiče karamboliranosti je dvoje:
- ali jim ti nisi povedal, da je bil avto razbit, sami so pa totalni bebci ta tega niso videli
- ali pa si jim ti povedal, pa so oni hoteli zamolčati, kar je seveda zrelo za inšpekcijo

monocit
Nov uporabnik

Napisal/-a monocit Če feb 16, 2006 11:16 am

Jasno da sem jim povedal da je bil razbit( še preveč stvari sem naštel in si s tem ceno zbil..sam počten človk pove vse)...sej so ga oni popravlal...3.krat..k nikol jst nisem kriv biu.Tut računalnik jim je takoj vsa popravila ven vrgo.
Kak je sedaj 1.lastnik pojma nimam...mogoče zato ker so bli pooblaščeni serviser..pa lahko kak papirje si priredijo predno naprej prodajo.
Mogoč pa oni niso temu preprodajalci k ga zdej prodaja povedal...kaj vse je narobe blo..

Je pa res, da se vsak dan kr neki ljudi na tak način nategne...tak da jst sam še nov avto al pa rabljenga od kake žlahte.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Če feb 16, 2006 11:42 am

imaš kak link na ta vato, kina jbi se zdaj prodajal - verjetno avto.net?

monocit
Nov uporabnik

Napisal/-a monocit Če feb 16, 2006 11:54 am

Zaenkrat še ne bi izpostavljal linka..k še nisem vse stvari s kupcem zaključil..Ko to uredim..(nov avto)..pa tut link dam.

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Če feb 16, 2006 12:02 pm

Kašn prvi lastnik v prometni,v prometni piše kdaj je bla prva registracija vozila,pa trenutni lastnik vozila,razn če ti kupš avto od nekoga pa ne nardiš prepisa.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če feb 16, 2006 12:57 pm

monocit je napisal/-a:Zaenkrat še ne bi izpostavljal linka..k še nisem vse stvari s kupcem zaključil..Ko to uredim..(nov avto)..pa tut link dam.

nič se ne izgovarjaj, daj nam link! :evil:
[OO-(||||)(||||)-OO]

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če feb 16, 2006 2:06 pm

tržnega inšpektorja baci notr.

Uporabniški avatar
topsi
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a topsi Če feb 16, 2006 4:01 pm

Jst sm enako kupu rabljen avto. In sm potem najdu v knjigi notr napisano tel. številko od prvega lastnika in je zraven pisal naj ga pokličem. Lastnik je bil starejši gospod ko sva se pogovarjala o ceni odkupa in prodaje se je le ta razlikovala za 200.000 sit. Ampak nimam kej in tut nč nočem avto je tolk vreden...

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če feb 16, 2006 4:38 pm

Če kupiš avto ki je bil zvrten, razbit, karkoli, če ti oni tega ne povejo, če to lahko ugotoviš in dokažeš, od prodajalca lahko zahtevaš vračilo denarja oziroma mu zagroziš s tožbo, saj je pri rabljenem avtu stvar taka, da kupiš videno: če ti vidiš na avtu 100000 km, ne moreš vedeti da jih ima v resnici 300000. Treba je mal pogledat kaj kupiš, je pa res, da živimo v kapitalističnem svetu, kjer lahko vsakdo n...guje vsakogar.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če feb 16, 2006 6:27 pm

Zlatan_ je napisal/-a:Kašn prvi lastnik v prometni,v prometni piše kdaj je bla prva registracija vozila,pa trenutni lastnik vozila,razn če ti kupš avto od nekoga pa ne nardiš prepisa.

V prometni pišejo podatki o prvem latniku (mislim da celo naslov, nimam je zdej tu da bi preveril, ziher pa noter piše ime in priimek prvega lastnika).
Drugač pa, ko sem jaz kupoval rabljen avto na sejmu, sem gledal enga polota letnik 00. En model ki ga je prodajal (star cca. 22/23 let) je bil več kot očitno švercar. O avto ni znal povedat čisto nič. Še koliko je kubična mašina in koliko je močna ni znal, da ne omenjam prevoženih kilometrov, trdil pa je da je lastnik on že nekaj let in da ga je prej oče vozil in oh in sploh. Pa da avto ni bil barvan in karamboliran, vidlo se je pa na daleč, da ima prtlažnik drug odtenek barve.
podobna situacija je bla ko sem šel avto gledat na firmo, ki prodaja rabljene avtomobile. Trdili so da je avto nevem kako brzhiben, ob podrobnem pregledu pa sem opazil, da ima pod blagom v kabini sploh pa v prtlažniku vodo in da je vse noter mokro, za povrh pa so bli vsi zici in zadnja polica na novo prešiti.
Tako da glede poštenosti trgovcev z avtomobili ne bi govoril.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov