Debate, ki niso vezane na ostala področja...

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Ne feb 26, 2006 8:41 pm

Zdi se mi da je bolje da so luči vedno prižgane. Enkrat sem se že tudi skoraj zaletel pri prehitevanju ko je bil dež. Drugače se pa v ogledalih na katerega pogledaš če je kdo za ovinkom veliko hitreje opazi vozilo če ima prižgane luči in lahko hitreje reagiraš.

[/quote]

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne feb 26, 2006 9:09 pm

Alexx je napisal/-a:No, nekateri niste čisto zaštekali bistva. No, mogoče pa sem tudi sam kaj dvoumno napisal. Gre za to, da smo ljudje postali manj pozorni zdaj, ko moramo imeti prižgane luči ves dan. Včasih si moral polagati veliko več pozornosti na promet, preden si pričel prehitevat. Zdaj smo se "polenili" in podzavestno spremljaš samo nasproti vozeče luči. Vedno pa se bo našel nekdo, ki jih bo pozabil prižgat in..

Nisi nic dvoumno napisal, sam eni vsako drugo vrstico preberejo. Bi se kar strinjal s tem. S tem ko bos napisal, da postanes pozoren na luci, te bodo lincal pa na nesposobnega voznika. In najbolj glasen bo tisti, ko se izpita nima. As always :?

Grem iz Logatca proti Kalcam in model brez luci. Da bi jih prizgal bi pomoje pomagalo samo to, da bi obrnil avto za njim ga prehitel in ustavil. Ampak sumim, da je mel kaj pokvarjeno. :D Se pa to velikokrat zgodi po vecjih mesti ( pomoje ). Javna razsvetljava veliko pripomore k temu. Se pa tudi sam vprasam kako se lahko to zgodi, ker itak takoj opazis, da v avtu nekaj ne stima, ker je vse temno. Cudno?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Ne feb 26, 2006 11:50 pm

AXioN je napisal/-a:
Pudgar Uroš: ne da te drazm, sam rad bi slisov nekaj "dobrih" razlogov, zakaj so v nekaterih drzavah prepovedane podnev przgane luci? hvala.
lp

Ni panike, ne dražiš :D
Držav se ne spomnim več, ker je že nekaj let tega kar sem bral članek o tem. Bistveno pa je bilo to, da ponekod, kjer so ceste večinoma dolge in ravne, in kjer se (posebej poleti) zaradi vročine in sonca vidi nejasen odsev ceste, luči prepovedane. Prižgane luči si namreč tako lahko zamenjal za odsev sonca. Če je še tako ne vem, se mi je pa takrat članek zdej smiselen.

Uporabniški avatar
Feint
Nov uporabnik

Napisal/-a Feint Po feb 27, 2006 2:16 am

sicer spet 100 ljudi 100 cudi samo jaz ne razumem zakaj moramo imeti luci przgane podnevi pa se to na soncni strani alp smo doma,jaz nisem slep zato vozim kljub temu da so pravila drugacna vedno z neprizganimi ce pa policaje vidim pa przgem itak ,jebat ga zdaj na svetu je blo vedno vec slepcev kot pa takih ko dobro vidijo ....... zarad mene se lahko vsi na trepalnce postavite jaz ostajam pri svojem ;)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po feb 27, 2006 2:52 am

Feint je napisal/-a:sicer spet 100 ljudi 100 cudi samo jaz ne razumem zakaj moramo imeti luci przgane podnevi pa se to na soncni strani alp smo doma,jaz nisem slep zato vozim kljub temu da so pravila drugacna vedno z neprizganimi ce pa policaje vidim pa przgem itak ,jebat ga zdaj na svetu je blo vedno vec slepcev kot pa takih ko dobro vidijo ....... zarad mene se lahko vsi na trepalnce postavite jaz ostajam pri svojem ;)

Ti nimaš kaj iskat v avtu...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 27, 2006 7:04 am

No kaj pa porečete na idiota, ki se mi je zadnjič ponoči po dovozu na avtocesto z ugasnjenimi lučmi nasproti pripeljal - napačen pas, brez luči - idealna kombinacija za umor parih ljudi. Na njegovo srečo sem bil z mojo boljšo polovico v avtu, drugače bi mu naredil totalko, pokasiral par miljonov od njega za strah in poškodbe. Notri so bili trije pametni pijani mulci, pa me je moja nazaj vlekla ko sem hotu po njih mahat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po feb 27, 2006 7:35 am

PureTNT je napisal/-a:
Feint je napisal/-a:sicer spet 100 ljudi 100 cudi samo jaz ne razumem zakaj moramo imeti luci przgane podnevi pa se to na soncni strani alp smo doma,jaz nisem slep zato vozim kljub temu da so pravila drugacna vedno z neprizganimi ce pa policaje vidim pa przgem itak ,jebat ga zdaj na svetu je blo vedno vec slepcev kot pa takih ko dobro vidijo ....... zarad mene se lahko vsi na trepalnce postavite jaz ostajam pri svojem ;)

Ti nimaš kaj iskat v avtu...

jp
sej nismo v anarhiji- spoštuj zakone
kar se tiče pa direktno neprižganih luči- bod heroj pa se voz brez- tud mem polcajev
mene zanima kaj boš naredu če te gdo čelno napič?
a boš lagal, da si mel prižgane luči?
pa še to kdo je kriv pri nesreči- ker se lahko izgovarjaš da ga nisi videl
lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po feb 27, 2006 7:59 am

Ti si pa ne želi, da se kdo zaradi zmanjšane vidljivosti zaleti vate. Ali pa imaš mogoče mislenost tipičnega "gorenjca" pa misliš, da šparaš z elektriko, če nimaš lući prižganih.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 02, 2006 5:54 am

Tut če luči niso prižgane,se da to dokazat ;)
So se taki primeri že dogajal,ko model ni mel prižgfanih luči,pol je pa počlo,se je pa zgovarju,da je mel luči pržgane.Pa so mu vseen dokazal da je vozu z neprižganimi lučmi in je zato bil kriv za nesrečo.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če mar 02, 2006 7:23 am

Vožnja z lučmi ima svoje prednosti, ima pa tudi to pomanjkljivost, da vozila brez luči hitreje spregledaš. Prav tako lažje spregledaš kolesarje in pešce, ker si bolj pozoren na luči. Še ena izmed slabosti je večja poraba goriva ter onesnaževanje okolja kot posledica le tega. Prednost vožnje z lučmi, pa je v tem da nasproti prihajajoče vozilo izgleda bližje, zato se tudi zmanjša število prehitevanj v škarje. Prav tako ima prednost ko prehajamo iz sonca na del ceste, ki je zasenčen npr. z drevjem - če nasproti prihajajoče vozilo nima luči, ga sploh ne bomo opazili vse dokler se oči ne prilagodijo. Poleg tega z obveznostjo prižiganja luči več ni dileme, če je dovolj temno za prižiganje luči ali pa če je dovolj megla, ker ravno v teh primerih je največ nesreč zaradi nereda.
Imaš pa modele, kot so naši sosedje Italijani, ki vozijo ponoči po mestu s pozicijskimi lučmi ali pa kar brez, ker mislijo da je brez veze ko pa mu javna razsvetljava dovolj sveti na cesto.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če mar 02, 2006 10:10 am

zakon, da moreš imet prižgane luči 24ur na dan, je eden boljših zakonov. :tomidelej:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če mar 02, 2006 11:29 am

Fabrizio je napisal/-a:zakon, da moreš imet prižgane luči 24ur na dan, je eden boljših zakonov. :tomidelej:

Ki s(m)o se ga nekateri držali ko sploh še ni bil v veljavi. 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov