Debate, ki niso vezane na ostala področja...

majakamenik
Nov uporabnik

Kraj: socka 54

DEALANJE Z AVTOMOBILI

Napisal/-a majakamenik Če mar 02, 2006 8:37 am

A mi lahko kdo sporoči, kako bi lahko začela dealati z avtomobili? Prodala sem že par avtomobilov mojih kolegov, ampak rada bi da drugi zvejo o meni in da lahko še komu pomagam pri prodaji! Kako s svojim dealanjem sploh začeti?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če mar 02, 2006 9:42 am

Pozdravljena!

Če si prodala že nekaj avtomobilov, potem že veš kako gre. Jaz bi tukaj izpostavil eno splošno znanje o avtomobilih in komponentah, ki se vgrajujejo vanje..Čisto neveden pač ne moreš bit!
Kolikor jaz vem moraš odpret s.p. ali d.o.o. z vsemi dajatvami zraven + znanje za vodenje knjig oz. papirologije..Potle pa se mi zdi, da niti ne bo več toliko neto dobička.. ;)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Če mar 02, 2006 10:02 pm

lasten d.o.o. oz s.p.
en kup denarja
računalnik-internet
salamonov oglasnik...

pa veliko volje do prepičevanja da je tvoj avto resnično vreden nakupa
lahko ti uspe(ampka dvomim v to),ker prodajalcev je skoraj več kot avtomobilov
ne rečem da ženske niso pri tem uspešne-samo jih je tezje opaziti v tem poslu...

aja,še tole: si že kdaj "popušila" kakega jurčka eurov pri avtu,
tudi to spada k temu poslu in ne zgodi se tako malokrat,da narediš posel v -
upaš lahko samo to da se to zgodi čim manjkrat v letu,

nasvet:osredotočenje na posbno vrsto avtomobilov,ki so prodajni na trgu..ne se lotevati z raznimi passati,audiji a4,marea...

išči si tržne avte,ki jih nima usak prodajalec

čim več prodanih avtov

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Če mar 02, 2006 10:07 pm

Najprej popravi naslov

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: DEALANJE Z AVTOMOBILI

Napisal/-a sonček Če mar 02, 2006 10:21 pm

majakamenik je napisal/-a:A mi lahko kdo sporoči, kako bi lahko začela dealati z avtomobili? Prodala sem že par avtomobilov mojih kolegov, ampak rada bi da drugi zvejo o meni in da lahko še komu pomagam pri prodaji! Kako s svojim dealanjem sploh začeti?

Samo konkurenco boš mel drgač pa glej kje boš prodajal avte npr. če is iz Ljubljane je najboljša lokacija tržaška cesta na zahodni strani lj.
Teh trgovcev je veliko najbolje da enostavni se nikamor ne vpišeš v register ampak enostavno prodajaj na črno. Sam delam tako, samo problem je kako si vzameš čas. Sam ti lahko povem da so me kupci klical vse tam do 1h ponoč al pa že zjutraj ob 6h na to moreš bit pripravljen, sej veš sej si sam prodajal in dobro veš. Tako da sem to malo opustu, ker nimam časa.......je pa ogromno kupcev prek salomonca....lp

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Če mar 02, 2006 11:32 pm

@sonček:ona,ne on ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe mar 03, 2006 12:59 am

Ummm sonček - just a word of caution; fantje iz davčne zelo veselo klikajo po avto.netih in listajo po salomoncih v iskanju ljudi, ki služijo na črno; glej da ne boš naletel na takšnega "kupca"
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe mar 03, 2006 6:34 am

V bistvu zelo preprosto - kupiš ceneje kot kasneje prodaš. Razlika je tvoj dobiček. Okrog tega "preprosto" pa se je razvila in obstaja cela znanost, katero dober trgovec obvlada in "kasira" njegovo nasprotje je njegov kolega, ki večinoma "kuje" izgubo in pufe.
Kako začeti ? Odločiti se moraš, ali boš to opravljala profesionalno ali amatersko. Oz ali misliš živeti izključno od tega, ali nameravaš to početi poleg nekega drugega dela.
Prva varianta pomeni velike denarne vložke, posledično lahko velike dobičke lahko pa tudi izgube. Druga varianta ima vsega tega manj - od vložka, prek dobičkov ali izgub.
Odloči se ! Pa srečno !

LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Pe mar 03, 2006 8:40 am

INFINITI je napisal/-a:Ummm sonček - just a word of caution; fantje iz davčne zelo veselo klikajo po avto.netih in listajo po salomoncih v iskanju ljudi, ki služijo na črno; glej da ne boš naletel na takšnega "kupca"

Naj samo dodam, da so prav tako zelo aktivni na Bolhi :) je zgleda najlažje piti kavico in surfati v službi...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Re: DEALANJE Z AVTOMOBILI

Napisal/-a Fullback Pe mar 03, 2006 9:51 am

sonček je napisal/-a:
majakamenik je napisal/-a:A mi lahko kdo sporoči, kako bi lahko začela dealati z avtomobili? Prodala sem že par avtomobilov mojih kolegov, ampak rada bi da drugi zvejo o meni in da lahko še komu pomagam pri prodaji! Kako s svojim dealanjem sploh začeti?

Samo konkurenco boš mel drgač pa glej kje boš prodajal avte npr. če is iz Ljubljane je najboljša lokacija tržaška cesta na zahodni strani lj.
Teh trgovcev je veliko najbolje da enostavni se nikamor ne vpišeš v register ampak enostavno prodajaj na črno. Sam delam tako, samo problem je kako si vzameš čas. Sam ti lahko povem da so me kupci klical vse tam do 1h ponoč al pa že zjutraj ob 6h na to moreš bit pripravljen, sej veš sej si sam prodajal in dobro veš. Tako da sem to malo opustu, ker nimam časa.......je pa ogromno kupcev prek salomonca....lp

sej res izkušen dealer si ti...čudno ,da nisi odprl nove teme (itak si prvi po odprtih temah) in predstavu svoj dealerski posel
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov