Debate, ki niso vezane na ostala področja...

keptn_huk
Nov uporabnik

Fiat Punto ali Škoda Fabia - katerega prodati??

Napisal/-a keptn_huk Sr mar 15, 2006 9:35 am

Sem pred dilemo in me zanima vaše mnenje. S punco sva se vselila v skupno stanovanje blizu služb in ne potrebujeva več dveh avtov, pa tudi z denarjem sva bolj na tesno... Zato bova en avto prodala, ne moreva pa se dogovoriti, katerega. Cincava med:

Fiat Punto 1.3 Multijet, l.03, 17.000km, 5 vrat, osnovna oprema, klima, el. sprednja stekla, 2x airbag
in
Škoda Fabia 1.4 16v, l.00, prva registracija 02, 74.000km, 5 vrat, oprema elegance (ni da ni), gretje sedežev, tempomat, original naslon za roko, alu platišča, vlečna kljuka, temne šipe (vse homologirano)

Argumenti za Punta: je mlajši, ima manj km, je diesel, cenejše vzdrževanje
Argumenti za Fabio: je večji, bolj udoben med vožnjo, je bencinar, je močnejši, dodatna oprema
Dodaten argument je to, da bi Punta glede na cene na trgu lahko prodala za nekaj 100.000 SIT več...

Katerega prodati po vašem mnenju?

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr mar 15, 2006 9:49 am

Čeprav mam fabio bi v tem primeru najbrž obdržal punteka...

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr mar 15, 2006 9:53 am

Če si nameravata v prihodnosti ustvariti družino, potem bolje, da obdržita večji avtomobil, ker drugače bosta potem spet menjavala. Moj predlog.

Uporabniški avatar
topsi
Nov uporabnik

Kraj: Komenda

Napisal/-a topsi Sr mar 15, 2006 9:56 am

Menim, da bi bilo dobo obdržati fabio, ker vseeno nima veliko kilmetrov in če ima toliko opreme kot praviš...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr mar 15, 2006 10:14 am

Odvisno kok km delaš. Jst bi vrjetno rajš puntota obdržal, ker je mlajši. In boš mogu 3 leta kasnej menjat avto. ( v primerjavi z fabijo)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 15, 2006 10:16 am

Če prou zastopm mata oba bliz do službe in za take kratke relacije je bencinar sigurno boljša izbira kot pa dizl. Pa glede na to da tud sam furam fabio in sem z njo zadovoljen ti priporočam da jo obdržiš, še posebej če maš elegance opremo.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr mar 15, 2006 11:51 am

Jaz ti bi rekel da obdržiš fabio. Zakaj? Je večji, ma veliko boljšo opremo, močnejši motor, si ga že lepo zrihtal, pa še to da mata blizu do službe ni dobro za dizla.
En minus so pa vsekakor leta in s tem prevoženi kilometri, samo pomoje plusi to odtehtajo.
Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr mar 15, 2006 2:40 pm

jaz bi na vajinem mestu obdrzal fabio in to predvsem zaradi opreme (gretje sedezev je zakon ;) )

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr mar 15, 2006 2:48 pm

jest bi dau na tvojem mestu oglas za oba avtomobila! in ker bo prej sou drugi ostane...!

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 15, 2006 3:04 pm

fabio prodat predvsem ker je punto skoraj nov in je ogromno izgubil..je pa res, da ma fabia več opreme... :roll: huda dilema, po moje bo res najboljse dat oglas za oba pa ker prvi gre pač gre ;)

ps..kolk denarja za fabio?..mejbi me pa zanima ;)

keptn_huk
Nov uporabnik

Napisal/-a keptn_huk Sr mar 15, 2006 3:30 pm

hvala za vse dosedanje namige. se priporočam še naprej ;)

maniaxxx je napisal/-a:roll: huda dilema, po moje bo res najboljse dat oglas za oba pa ker prvi gre pač gre ;)

Kateri bo šel prej, je odvisno od tega, kako "posrečeno" bodo nastavljene cene, tako da se mi to ne zdi pravo merilo...

maniaxxx je napisal/-a:ps..kolk denarja za fabio?..mejbi me pa zanima ;)

nisem še preučil trga, tako da še ne vem, koliko bi nastavil. imaš že kakšno številko v mislih?

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr mar 15, 2006 3:50 pm

hja... z tako opremmo in ce das mogoce 100K man od realnih na avto.net pol bos hitr prodau!

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr mar 15, 2006 4:31 pm

v tem primeru bi jst rajš fiata obdržu. mlajši, manj kilometrov.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr mar 15, 2006 6:10 pm

stench je napisal/-a:Jaz ti bi rekel da obdržiš fabio. Zakaj? Je večji, ma veliko boljšo opremo, močnejši motor, si ga že lepo zrihtal, pa še to da mata blizu do službe ni dobro za dizla.
En minus so pa vsekakor leta in s tem prevoženi kilometri, samo pomoje plusi to odtehtajo.

+ to kar je že zgoraj napisano. če bo kak froc bo lažje.
pa saj starost več ni tak problem pri današnjih avtomobilih da bi se to tolk poznalo, sploh če si prvi lastnik in veš da je avto super
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če mar 16, 2006 12:11 pm

punto ostane :)
zakaj? poglej podpis :P
še dalje...mlajši je...manj km...ok do službe maš blbizu ampak 100% se ne voziš samo v službo
če pa se samo v službo voziš pa to ni dobro za avto, pa če je bencinar ali dizl

na našem puntoju je zaradi tega prerjavel izpuh, ker se je avto na pol ogrel in se je v izpuhu nabrala voda, ker pa ni blo dovolj kilometrine med vožno pa voda ni odtekla ven in je ostala not v izpuhu, kar je pa kasneje začelo rjavet in končno je prerjavelo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov