Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

H varnostni pasovi

Napisal/-a reber Po mar 20, 2006 1:10 pm

Po četrt ure iskanja sem obupal ...
Zanima me, kje dobiti H varnostne pasove ali vsaj sponko za ta sistem ?
Za kaj se gre:
Kar precej avtomobilov ima na zadnjih sedežih na sredini varnostni pas ki drži samo čez trebuh. Doma imamo dva taka, tako felicia kot octavia imata na sredini čisto navaden pas za čez trebuh. No, octavia ima še tiste točke za zahaklat iso-fix ali kako se že temu reče, ampak to je za sedež privezat. Nova octavia ima na sredini varnostni pas za čez rame, prejšnje pa še ne. Mehanizem je kar v naslonjaču, očitno je naslonjač tako dobro fiksiran, da zdrži in zadrži potnika pri morebitnem trku.
Po mojem mnenju, je ta pas samo za čez trebuh premalo varen, še vedno pa je bolje kot nič, saj bi v primeru čelnega trka, tisti ki sedi zadaj na sredini, poletel kot raketa skozi prednjo šipo.
Zamislil sem si zamenjavo tega pasu s H varnostnim pasom, fiksiran bi bil spodaj tam kot je original, zgoraj pa bi bil fiksiran na naslonjač zadaj in na kaseto od varnostne mreže. Kaseta je na obeh straneh fiksirana posebej in jo ne nosi samo naslonjač, torej jo ne drži samo naslonjač in njegov mehanizem za fiksiranje, ampak je kaseta še dodatno posebej fiksirana - zataknjena v luknjo ki je v konstrukciji avtomobila.
Bil sem že pri lokalnem serviserju za jadralna letala, ki imajo vgrajena 4 ali 5 točkovne pasove, ampak sponka je taka, da gredo pasovi na vse 4konce, torej se odpnejo vsi pasovi posebej. jaz pa iščem sponko podobno tisti v otroških sedežih, le da je namesto pasov, da so 4 pasovi. Na vsaki strani naj bi se zgornji in spodnji pas stalno držala skupaj, kdor se priveže s tem, bi pasove dal čez ramena kot nahrbtnik in zapel na trebuhu, tako bi bil privezan čez trebuh in čez oba ramena. Stranska pasova sta itak čez rame in ne bi spreminjal nič.
Homologacija in podobno sranje me ne zanima, ker meni je bolj pomembna varnost in učinkovitost, tukaj pa original pas po mojem mnenju ni dovolj dober.
Trenutno čakam še odgovor iz pipistrel.si iz Ajdovščine, ki se tudi ukvarjajo z avioni. Ni hudir, če je za avion dobr, bo za avto tut.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po mar 20, 2006 1:25 pm

probaj v pro car ali pa (še en je tam nekje gori, pa se ne spomnim imena...)

drgač pa A3M... vsak skoraj od teh tunning trgovin ti dobi H pasove
Slika

andrazzupan
Novinec

Napisal/-a andrazzupan Po mar 20, 2006 1:38 pm

Kaj pa če bi pas sam naredil. Greš na smetišče in poiščeš pasove od kakšnega starega avta in jih našiješ na obstoječi pas? Jaz mam odma ene sponke od swifta od zadnjih sedežev pa jih nič ne rabim.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Po mar 20, 2006 3:27 pm

Ja, sej sem razmišljal da bi sam kaj naredil, oziroma moj kolega je tapetnik, pa ima tako mašino za šivat, da bi brez problema šival tudi take pasove, ker so kar dosti trdi in ne bi šlo z navadno mašino od kakšne šivilje.
Tudi če samo vidim kako zgleda, da bom lažje naredil, bo v redu. Razmišljal sem o obisku kakšnega odpada, da bi dobil pasove in zaponko za H pasove, pa bi jih porezal ven. Važna mi je zaponka, pasove lahko dobim na metre, sicer pa se jih da dobit v starih avtih, kjer so dovolj dolgi...
pro-car je tisti v Kranju ? pro-car.si ?
Kje pa je A3M ? al pa kakšna v LJ v BTC mogoče ?
Ne poznam nobenih takih trgovin, žal. nekaj sem našel, v Domžalah je ena firma ki zastopa Kingdragon pod car equip. je zavihek belts&acc
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Vaillante
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a Vaillante Po mar 20, 2006 4:44 pm

Mislim da bi se jih dalo dobit tudi v techno racing v kranju
Chevrolet Kalos 1.4 16V
Slika

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po mar 20, 2006 5:53 pm

Jst sem jih kupu v Trstu, trgovina pa se imenuje Sportauto al pa Autosport se ne spomn lih dobr. Cena je bla pa 110 eur za dva komada.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov