Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To mar 14, 2006 8:05 pm

samo enim to nikakor ne moreš dopovedat... :roll: vsaka čas enim ki se trudijo ;)
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr mar 15, 2006 10:53 am

kljukec je napisal/-a: ker zadni pogon sigurno ni idealen
če se pa že tolk grejo aktivno varnost nej pa vgrajujejo le X-drive
lp

Noben pogon ni idelaen, vsak ma svoje prednosti in slabosti.

Sprednji pogon je dober ker najtežje kaj zaj***š (pa tudi ponavadi je v povezavi z mašinami do 250KM, čez zelo redko).
RWD je dober za dobre podlage, kjer je lahkoten, vodljiv ter na meji dovoljuje hitrejšo vožnjo. Ni za brezveze vgrajen v 90% superšportnikov na svetu.
Še najbližje bi bil AWD, če... nebi imel v kriznih situacijah lastnost sprednjega pogona, torej siljenje nosu iz ovinka, večje teže, večje porabe,...

Vsakemu svoje, kar mu pač paše.
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po mar 20, 2006 1:54 am

....
pravš da kaževa samo linke 10t klade- ta klada je lako zid v katerega si prletu, al pa kakšno drevo....
sej lahko najdeš kakšno primerjavo, ki jo zahtevaš

Evo sveže žalostne primerjave iz naše bližine .... tudi Clio (čeprav suprdupr avto po izjavi killah bee šefa) jo ne bi odnesel nič drugače od te Hondice .... čeprav je po mnenju nekaterih samo 100 kg lažji od mojga E46 bimerja ....

.... kot sem že prej napisu - najprej so pri (čelnih) trkih med avtomobili važne kile in šele potem zvezdice. Mislm da v tej debati omenjat Cliote ki izsiljo kamijon in se ta potem zaleti v neke skale in total razsuje nima smisla omenjat .... :roll:

Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po mar 20, 2006 9:48 am

lahko trdiš, da je clio nebi odnesel nič bolje pač tvoje mnenje če mislš da je 13 let stara honda, 200 kg lažja honda isto varna kot nov clio tud prov
pa še neki- kokr jst vem je izredno pomembna hitrost- ker večja ko je hitrost večja je sila, pravtako je tudi z maso- sam jst še enkrat povdarjam- bmw3 je lahek avto ;)
sm pa že mal vnb iz vizke tko da ne me za besedo držat
lp

VET
Novinec

Napisal/-a VET Po mar 20, 2006 1:42 pm

kljukec je napisal/-a:lahko trdiš, da je clio nebi odnesel nič bolje pač tvoje mnenje če mislš da je 13 let stara honda, 200 kg lažja honda isto varna kot nov clio tud prov
pa še neki- kokr jst vem je izredno pomembna hitrost- ker večja ko je hitrost večja je sila, pravtako je tudi z maso- sam jst še enkrat povdarjam- bmw3 je lahek avto ;)
lp

trdim samo da nov Clio ni dosti trdnejši od takšne športne Hondice 8)
glede starostne razlike .... tista Honda je res lahko 13 let stara zasnova, ampak je tudi bimer E46 bil zasnovan pred skoraj 10. leti ;) tko da razlika v letih sploh ni velika

seveda se strinjam da je pri trčenjih vedno najpomembnejši faktor hitrost :!:
ne trdim da je BMW težak avto in se z njim niti slučajno ne bi nastavljal kakšnemu dvo tonskem starmu mercedesu ..... moraš pa računat da je vsakih 100 kil pri trčenju s 50 približno za 3 do 4 tone močnejši udarec (približno ker so časi moje šolske fizike že desetletji nazaj) :)
LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po mar 20, 2006 9:30 pm

VET je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:lahko trdiš, da je clio nebi odnesel nič bolje pač tvoje mnenje če mislš da je 13 let stara honda, 200 kg lažja honda isto varna kot nov clio tud prov
lp

trdim samo da nov Clio ni dosti trdnejši od takšne športne Hondice 8)
glede starostne razlike .... tista Honda je res lahko 13 let stara zasnova, ampak je tudi bimer E46 bil zasnovan pred skoraj 10. leti ;) tko da razlika v letih sploh ni velika

seveda se strinjam da je pri trčenjih vedno najpomembnejši faktor hitrost :!:
ne trdim da je BMW težak avto in se z njim niti slučajno ne bi nastavljal kakšnemu dvo tonskem starmu mercedesu ..... moraš pa računat da je vsakih 100 kil pri trčenju s 50 približno za 3 do 4 tone močnejši udarec (približno ker so časi moje šolske fizike že desetletji nazaj) :)
LP

torej po tvoje si bolj varn če si polno naložen?
kar se tiče tele hondice- avto je targa- in lastniki se pritožujejo nad zvijanjem karoserije- tko da crx je po moje bolj nevaren kokr varn avto
čeprov vem da trdiš da ncap testi niso vredni nič pa vseeno http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=2&id2=35
tole je l98 honda civic- ki je zaradi trde strehe in novejše zasnove vrjetno varnejši avto od crx- pa poglej kolk je sklumpana- tko da jst teh avtov nebi primerjal z modernim malčkom ;)
lp

VET
Novinec

Napisal/-a VET To mar 21, 2006 3:48 am

kljukec je napisal/-a:torej po tvoje si bolj varn če si polno naložen?
Točno tako! Če v slučaj čelnega trčenje postaviš nasproti dva enaka avta (pa naj si bo to dva cliota, bimerja, hondice, itd.) v katerih bo v enem samo voznik v drugem pa še trije konkretni potniki jih bo voznik avta v katerem bo sam garantirano precej slabše odnesel .... pa smo spet pri razliki v teži ... ;)

kljukec je napisal/-a: kar se tiče tele hondice- avto je targa- in lastniki se pritožujejo nad zvijanjem karoserije- tko da crx je po moje bolj nevaren kokr varn avto
čeprov vem da trdiš da ncap testi niso vredni nič pa vseeno http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=2&id2=35
tole je l98 honda civic- ki je zaradi trde strehe in novejše zasnove vrjetno varnejši avto od crx- pa poglej kolk je sklumpana- tko da jst teh avtov nebi primerjal z modernim malčkom ;)
lp

glede honde ..... japonska vozila so že iz druge svetovne vojne naprej zasnovana na dobrih hitrostnih in pospeševalnih performansah .... lep primer so bila letala ZERO v primerjavi z ameriškimi letali ki so imeli skoraj enako močne motorje in trikrat težjo "karoserijo" .... in to japonci očitno na račun varnosti počnejo tudi v avtomobilih vse do danes .... :roll:
Malce zlobno a resnično .... kamikaze so poštudiral ravno japonci ...

Niso pa edini ki so šli v to smer - tako se pač sedaj dela .... tudi moj prvi bimer je imel še enkrat debelejši pleh kot sedanji nov pri katerem se med pranjem z gobo ne upam več pošteno pritisnit pa blatniku kaj šele po strehi ....... da sem med vgradnjo raznih instalacij pod oblogami tanovega odkril pravo cevasto varnostno kletko pa najbrž ni treba omenjat. ;)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To mar 21, 2006 11:13 am

VET je napisal/-a:trdim samo da nov Clio ni dosti trdnejši od takšne športne Hondice

To nikakor ne drži. Nov Clio je vsekakor veliko bolj varen od teh starih hond in primerjava sploh ni smiselna.

lp, mm
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov