kljukec je napisal/-a: ker zadni pogon sigurno ni idealen
če se pa že tolk grejo aktivno varnost nej pa vgrajujejo le X-drive
lp
....
pravš da kaževa samo linke 10t klade- ta klada je lako zid v katerega si prletu, al pa kakšno drevo....
sej lahko najdeš kakšno primerjavo, ki jo zahtevaš
kljukec je napisal/-a:lahko trdiš, da je clio nebi odnesel nič bolje pač tvoje mnenje če mislš da je 13 let stara honda, 200 kg lažja honda isto varna kot nov clio tud prov
pa še neki- kokr jst vem je izredno pomembna hitrost- ker večja ko je hitrost večja je sila, pravtako je tudi z maso- sam jst še enkrat povdarjam- bmw3 je lahek avto![]()
sm pa že mal vnb iz vizke tko da ne me za besedo držat
lp
VET je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:lahko trdiš, da je clio nebi odnesel nič bolje pač tvoje mnenje če mislš da je 13 let stara honda, 200 kg lažja honda isto varna kot nov clio tud prov
pa še neki- kokr jst vem je izredno pomembna hitrost- ker večja ko je hitrost večja je sila, pravtako je tudi z maso- sam jst še enkrat povdarjam- bmw3 je lahek avto![]()
sm pa že mal vnb iz vizke tko da ne me za besedo držat
lp
trdim samo da nov Clio ni dosti trdnejši od takšne športne Hondice![]()
glede starostne razlike .... tista Honda je res lahko 13 let stara zasnova, ampak je tudi bimer E46 bil zasnovan pred skoraj 10. letitko da razlika v letih sploh ni velika
seveda se strinjam da je pri trčenjih vedno najpomembnejši faktor hitrost![]()
ne trdim da je BMW težak avto in se z njim niti slučajno ne bi nastavljal kakšnemu dvo tonskem starmu mercedesu ..... moraš pa računat da je vsakih 100 kil pri trčenju s 50 približno za 3 do 4 tone močnejši udarec (približno ker so časi moje šolske fizike že desetletji nazaj)![]()
LP
Točno tako! Če v slučaj čelnega trčenje postaviš nasproti dva enaka avta (pa naj si bo to dva cliota, bimerja, hondice, itd.) v katerih bo v enem samo voznik v drugem pa še trije konkretni potniki jih bo voznik avta v katerem bo sam garantirano precej slabše odnesel .... pa smo spet pri razliki v teži ...kljukec je napisal/-a:torej po tvoje si bolj varn če si polno naložen?
kljukec je napisal/-a: kar se tiče tele hondice- avto je targa- in lastniki se pritožujejo nad zvijanjem karoserije- tko da crx je po moje bolj nevaren kokr varn avto
čeprov vem da trdiš da ncap testi niso vredni nič pa vseeno http://www.euroncap.com/content/safety_ ... 1=2&id2=35
tole je l98 honda civic- ki je zaradi trde strehe in novejše zasnove vrjetno varnejši avto od crx- pa poglej kolk je sklumpana- tko da jst teh avtov nebi primerjal z modernim malčkom![]()
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov