seat je napisal/-a:Ja fack no a tle pa noben ne pomisli na varnost
Velik prej opaziš avto,če ma prižgane luči,dejstvo je,da altenator ob porabi pač mora nadomestit manjek elaktrične energije in zarad tega se pač mora bolj vrtet.
A zdej bo pa še kdo uletu z temo kolk se poraba poveča z uporabo avtoradija:P
Vsak električni uporabnikv avtomobilu povečuje porabo goriva med njimi pa najbolj istopajo:klima,gretje notranjost,gretje zadnje šipe.
Drugače luči,ki so predpisane za tvoj avto recimo H4 55W ne porabijo bistveno goriva medtem ko H4 100W pa porabijo več goriva.
Sam ob tem marsikdo kot sem že napisal spregleda kolk bolj varno je na cesti oz. kolk prej opaziš avto,če ma prižgane luči,pa se pose**em na tisti deci bencina več:D:D:D
alternator motorju nč več moči ne odvzame da bi uplival na bencin. ja kva pa pol drugi porabniki pol, radijo, ventilacija in še kej?
res za razmišlat tema
Mislim tle ste mi eni res poznavalci avtomobilizma in vsega kar je povezano z avtomobilizmom.
ALTENATOR JE DINAMA in kolker mi je znano in kolikor sem prevozil z kolesom vem,da si mogu ob "vklopljeni" dinami pač kolo bolj priganjat pa to sam zarad dveh luči
Tko mora tut altenator nekaj poganjat a si ti še vedno prepričan da v drobovju motorja živijo hrčki![]()
![]()
ki ti poganjajo altenator,no naj ti povem živiš v zmoti
Vse to ze vem, jst osebno se zaradi te porabe ne sekiram, tudi ce bi en liter vec popilo, varnost je varnost.
S to temo sem hotu nekomu dokazat da imam prav.
Nekdo je trdil da luci ne porabijo nic energije, en drug pa da porabijo skor tolk kot klima. Jaz pa sem rekle da je poraba kar se samih luci tice minimalna.
V italiji se celo v avto solah ucijo, da so luci velik porabnik goriva, zato se pa italijani tudi ponoci vozijo samo s parkirnimi (najveckrat).

LP