Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kixs
Stalni uporabnik

Redkeje na tehnicnega

Napisal/-a kixs Sr mar 22, 2006 2:27 pm

Glede na novico http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20060322_3071253.php , naj bi spremenili zakon o varnosti cestnega prometa.

Podaljsala naj bi se doba tehnicnih pregledov za eno leto. Novo vozilo po 4. letih, 6. in po 8-mem vsako leto.

Mene pa zanima, ker imam ravno avto v 7-mem letu starosti in prejsnic nisem rabil na tehnicnega ali bom moral zdej, kljub temu, da bo po novem potreben pregled v 8. letu.

PS:
Logicno se mi zdi, da bom kljub temu moral it ;)

lp
Slika

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr mar 22, 2006 3:59 pm

To se mi zdi bedarija spreminjat....

Res je, da če si penzionerski šofer, pa delaš 10kkm na leto je 4leta dobra doba, če si pa trgovski potnik ter avto rabiš za biznis (to pomen, da moraš čim ceneje prepeljat čim večjo število kilometrov) pa delaš 50-100kkm na leto, potem je to vsekakor predolgo.

Si predstavljate, da pri avtu (pri ljudeh kateri nimajo občutka) po 200kkm odtrga kolo zaradi spodnjega zgloba ali končnika vilic. Če bi vsak skrbel za avto tako kot zase - s tem mislim na svojo lastno varnost, potem tehničnih sploh ne bi blo potrebno....

Zapravljanje davkoplačevalskega denarja......

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr mar 22, 2006 4:54 pm

Saj da se ti kolo ne odtrga avto pelješ na redni servis kjer ti ga še malo pogledajo. Right? Pa mislim da so redki ki novega avta ne pelejo na redni servis.

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr mar 22, 2006 5:06 pm

danny je napisal/-a:To se mi zdi bedarija spreminjat....

Res je, da če si penzionerski šofer, pa delaš 10kkm na leto je 4leta dobra doba, če si pa trgovski potnik ter avto rabiš za biznis (to pomen, da moraš čim ceneje prepeljat čim večjo število kilometrov) pa delaš 50-100kkm na leto, potem je to vsekakor predolgo.

Si predstavljate, da pri avtu (pri ljudeh kateri nimajo občutka) po 200kkm odtrga kolo zaradi spodnjega zgloba ali končnika vilic. Če bi vsak skrbel za avto tako kot zase - s tem mislim na svojo lastno varnost, potem tehničnih sploh ne bi blo potrebno....

Zapravljanje davkoplačevalskega denarja......

V Nemčiji je takšna praksa že dolgo, imajo TÜV na 2 leti (pa ne samo pri novih avtih, tako kot pri nas) ... pa ne vem, če je zaradi tega slabša varnost na cestah. :?

V čem pa vidiš zapravljanje davkoplačevalskega denarja? Meni so ti tehnični pregledi samo ožemanje naroda, ker imajo za 15 minutni pregled tarifo 7000sit. :bonk Potem pa si predstavljaj kakšno ožemanje je bilo prej, ko si je prejšnja politična banda omislila polletne preglede za 12+ let stara vozila. :evil:

Sem za to, da se ta doba za dvoletni pregled raztegne tudi na vozila do 12 let starosti, ne samo do 8. :roll:

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr mar 22, 2006 6:57 pm

mislil sem na to, ker non stop spreminjajo režim.... naj enkrat dorečejo... pa je mir....

Nemški režim je pa res na 2 leti... ampak izpuhe morajo meriti pa vsako leto. 2 letni interval je čist ql, ampak 4 leta se mi zdi pa predolgo.....

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Sr mar 22, 2006 7:33 pm

no da še jaz nekaj vprašam! torej imam motor ki je star šest let, lani sem bil na tehničnem...a morem letos it? če jaz prav razumem ta zakon, potem ne rabim!? :?:

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Sr mar 22, 2006 7:51 pm

famus je napisal/-a:no da še jaz nekaj vprašam! torej imam motor ki je star šest let, lani sem bil na tehničnem...a morem letos it? če jaz prav razumem ta zakon, potem ne rabim!? :?:

Ja moraš iti letos na pregled če ne bojo sprejeli zakona pred tvojim načrtovanim pregledom (vsako leto)....zagotovo pa letos bo bolj težko ta bo ta zakon stopil v veljavo. Zakaj? Zato ker se more trikrat brati v parlamentu (zakon je samo osnutek) in potem ko je sprejet zakon še ne pomeni da ta zakon velja isti dan. Ponavadi gledajo da začne veljati z 1.1. naslednjim letom ali pa poleti 1.7. oz. 1.6. ;)

Sam po mojem občutku bodo še zakon spremenili. Sam se pa sprašujem kako bo potekala online registracija :?: Me prav zanima 8)

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr mar 22, 2006 8:00 pm

dokler bojo lahk tehničnga nardil avtomobili brez bremz - želez na želez
s polomljenim ovojem na fedru
in rednim servisom pred 3 leti,tko da je olje črno, zavorna pa tud in to gosta :roll:

lahk use skp ukinejo

sploh pa kje je fora 7700?? najdražja oprema je uno za pline mert pa bremze, use ostalo je pa blazno pocen
podpis

Uporabniški avatar
xdss
Novinec

Kraj: Semic_Bela krajina

Napisal/-a xdss Sr mar 22, 2006 9:19 pm

lublancan je napisal/-a:dokler bojo lahk tehničnga nardil avtomobili brez bremz - želez na želez
s polomljenim ovojem na fedru
in rednim servisom pred 3 leti,tko da je olje črno, zavorna pa tud in to gosta :roll:

lahk use skp ukinejo

sploh pa kje je fora 7700?? najdražja oprema je uno za pline mert pa bremze, use ostalo je pa blazno pocen

:[] v dnarju oz. kao preverjajo saj verjetn ce ne bi se bi se vsi vozil okrog s se slabsimi vozili kot pa sedaj.

Stole
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a Stole Sr mar 22, 2006 10:28 pm

Ne vem kaj mate pomisleke,avto mora bit ispraven pa je,če sam ne poskrbiš za sebe drugi tud ne bo.Sam bojo moral kazni tud spremenit,kolkor je meni poznano,če v nemčiji povzročiš nesrečo je kazen po enem zakonu,če pa ugotovijo da je bil avto tehničnoneispraven pol pa po drugem,kajti njihov zakon je tak da ti zapoveduje oskrbo avta ne glede na TUV in glede strokovnih analiz avta ki je povzročil nesrečo je kazen blaga ali pa zelo rigolozna.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 23, 2006 7:10 am

Vsi avtomobili bi morali imeti vsako leto tehnični pregled, če ne celo na pol leta, ampak seveda za nižjo ceno.
Tukaj gre za našo osnovno varnost in sami vemo kok je avtomobilov totalk na cesti, k so imel totalko pa jih niso dobr zrihtal, ko pa volan spustiš v takem avtu ti pa skor 90 stopinjski kot avto naredi. Tut novi avtomobili so med njimi.
Old subarus never die, they just get faster!

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan Sr mar 29, 2006 1:17 pm

Meni osebno tehnični pregled nebi predstavljal nič napačnega če bi bili cenejši (kot je omenil Nebivedu) in predvsem, da bi bili tehnični pregledi res kvalitetni. S tem ne želim povedati, da so površi, želel bi si samo bolj detaljni pregled, ne pa samo 15 min. sprehod glede zavor in izpuha (tiste lučke in troblje ne bi omenjal). Drži pa da so dandanes pregledi vseeno bolj rigorozni kot pa recimo pred 10 leti, ko je bilo res vse na "hojla dri". Torej, pregled naj bi bil predvsem RES PREGLED ne pa puljenje denarja iz denarnic.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr mar 29, 2006 8:40 pm

še vedno je tak: Kdor se je do sedaj švercal skozi (poznanstva d.o.o.) se bo itak še naprej če ima namen :evil:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Sr mar 29, 2006 9:16 pm

sebaveh je napisal/-a:še vedno je tak: Kdor se je do sedaj švercal skozi (poznanstva d.o.o.) se bo itak še naprej če ima namen :evil:
To je velik problem ko na tehnične preglede vozijo mehaniki z poznanstvom popolnoma tehnično ne izpravne avte.Jih poznam,ko pelje avto na tehničnega ročno zategnješ do konca pa avto z lahkoto porineš,da o bremzah in ostalem sploh ne govorim.Pa z podmazanjem naredi tehn.
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Sr mar 29, 2006 11:43 pm

V glavnem k sm jest pelov na tehnični 20 let starga golfa mi je pogledov sam bremze,podvozje če ma spredaj kej lufta, ter tiste kur++ve pline,k jih sploh ne bitreba gledat(dizl)
Kva pa luči,oprema pa ništa!!!
Druagč pa vsak k ma avto dobr ve da je treba v vsakem primeru menat določen del po tok pa tok pa kje zamenat.....
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov