lohk fajn razre zice... posledica tega je da se ti kr naenkrat zacne za armaturko kadit .... lohk se ti tud kej zakur...
kje si pa ti to vidu, da se je zarad maxibrila začel kadi?
Samotar je napisal/-a:Tistmu se samo reče jelenja koža. Itak je iz umetnega materiala.
Drgač pa ne vem zakaj bi bla kravja slabša od jelenje.
DoubleG je napisal/-a:Prevec se obremenjujete s tem pranjem. Itak je takoj spet nazaj usran ko pade dez. Sploh zdej u aprilu k usak drug dan dezuje. Poleti edino mogoce si mal bolj pedanten, ker je dalj casa sonce.
drgac pa: pospricam - samponirana goba - sprana goba - jelen in to je to
Walker_P je napisal/-a:DoubleG je napisal/-a:Prevec se obremenjujete s tem pranjem. Itak je takoj spet nazaj usran ko pade dez. Sploh zdej u aprilu k usak drug dan dezuje. Poleti edino mogoce si mal bolj pedanten, ker je dalj casa sonce.
drgac pa: pospricam - samponirana goba - sprana goba - jelen in to je to
Praviš da se v teh letnih časih ne splača neki preveč zunaj avta prat. Če te zanima si lahka prideš, pasata letnik 03, pogledat, k pozimi skor nikol ni orng opran, sam tko največja umazanija, pa si boš kr hitr premislu, in začel avto tut pozimi orng prat. Na avtu so posamezne rjave pike pa še kej bi se našl, v glavnem lak oz barva na avtu je poškodovana zarad umazanije.
Brouky je napisal/-a:Ej kuk pa stane jelenja koža sploh?!?Taka taprava...kr mam doma neke take,da me kr glava zaboli vsakič k grem avto prat(1xtedensko)...![]()
Pa glede na to da tema laufa o pranju avtomobilih,me zanima kakšna polirna pasta je najbolša?Mam pa srebr avto...
vincent je napisal/-a:Brouky je napisal/-a:Ej kuk pa stane jelenja koža sploh?!?Taka taprava...kr mam doma neke take,da me kr glava zaboli vsakič k grem avto prat(1xtedensko)...![]()
Pa glede na to da tema laufa o pranju avtomobilih,me zanima kakšna polirna pasta je najbolša?Mam pa srebr avto...
jelenjo kožo kot tako lahko dobiš - stane pa nekje med 2.500 in 3.000 SIT. Dobiš pa jo na večjih Petrolih - ponavadi niti ni zapakirana ampak je samo na vrhnjem delu pritrjena v kak papir (da se vidi kdo jih 'dela'), ostalo pa prosto visi (kot pršut).
Tiste iz plastičnih etuijev pa piše na njih da je umetna krpica.
Glede polirne paste - kupi si od AUTO MAgica. Pride te pa 2.700 SIt pol litrška flaška.
Srebrni avti niso problematični za poliranje - problem so tmene brave (črna, plava, zelena,..).
Jaz sem mojega spoliral v petek (in soboto) pa se šajna ko svinja.
Potek je bil pa takle:
- pranje (malo močnejša mešanica šampona)
- sušenje (en krog po cesti - 10 km)
- polimanje vseh plastičnih delov, ki se ne polirajo
- poliranje (z malo fleksarco z nastavljivimi vrtljaji!) (Auto MAgic, polirna pasta, 2.700 SIT - porabil skoraj celo)
- nanos sloja za lesk (Auto magic, BC-2, 2.700 SIT za pol litra....imaš dovolj za 7 - 10 nanosov))
- nanos zaščite (Liquid Glass, 8.000 SIT....verjetno bo tudi zdržalo za 7 - 10 nanosov).
Slike pa obesim jutri - v glavnem razlika je očitna.
Polirat sem se pa lotil ker bom čez 2 tedna prevoznik na poroki - pa da bo avto kot se šika. Takrat gre gor še en nanos Liquid Glassa ter pobravanje črnih obrob (s Forever Black)...pa je zmaga naša.
aja...gre pa za passata - za primerjavo glede porabe materiala glede na velikost avta.
Skratka...če češ dober rezultat gre kar precej denarja za to...sicer marsikatero stvar večkrat uporabiš - pa vseeno...za 1 x spedinaje je treba računat vsaj 8 - 10 jurjev robe (za samnakupa si hitro na 30 jurjih).
LP
DoubleG je napisal/-a:nekaj je zanemarjanje, drugo je pa obsedenost z vsako pikico na avtu (v mislih imam tiste osebke s tremi gobami)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov