Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe apr 21, 2006 8:53 am

Dariooo je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:hehe... vzemi metersko cev in jo natakni na ključ.
na koncu cev obteži z 12 kg to je zlo na grobo ;)

ja ampak vse je odvisno kolko bo cel dolga, ker definicija monenta je rocica x sila, torej vecja kot bo cev vecji bo moment...
to je isto kot ce das ti samo kljuc 19 se mi zdi in obesis gor 12kg in ti ne bo nic zategnilo, ce pa das ti gor 5m cev ti bo kr fanj stisnilo :)
drugace pa kupi moment kljuc al pejdi fulkanizerju...
aja...se to....na alu platiscih je tudi odvisno kake oblike je vijak, ker ce je konus se zatisne manj, ker sam konus boljse oprijema......in kot se meni zdi se jeklene feltne mocneje zatega kot alu samo nism 100% :)
LP

Keri del izraza "meterska cev" nisi razumel ?
Slika

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry Pe apr 21, 2006 3:46 pm

Kje pa kupujete moment kljuce, da vete kako mocno v resnici zategnete?
Bi sam rabil enega in me zanima.

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe apr 21, 2006 4:45 pm

CockroaC je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:hehe... vzemi metersko cev in jo natakni na ključ.
na koncu cev obteži z 12 kg to je zlo na grobo ;)

ja ampak vse je odvisno kolko bo cel dolga, ker definicija monenta je rocica x sila, torej vecja kot bo cev vecji bo moment...
to je isto kot ce das ti samo kljuc 19 se mi zdi in obesis gor 12kg in ti ne bo nic zategnilo, ce pa das ti gor 5m cev ti bo kr fanj stisnilo :)
drugace pa kupi moment kljuc al pejdi fulkanizerju...
aja...se to....na alu platiscih je tudi odvisno kake oblike je vijak, ker ce je konus se zatisne manj, ker sam konus boljse oprijema......in kot se meni zdi se jeklene feltne mocneje zatega kot alu samo nism 100% :)
LP

Keri del izraza "meterska cev" nisi razumel ?

sem sm vse razumel...ne zastopim kje je nejasnost.... :?:
LP
Slika

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Pe apr 21, 2006 6:39 pm

Dariooo: napisal je, da je cev meterska, torej je dolga 1 meter. :)

Drgač sm pa jest kupu moment ključ, pa sm dal za najbl pocen varjanto 11 jurjov, sam je ql met to pri roki, ker smo zdej že velik stvari z njim delal (feltne, pokrov ventilov, ...). Se splača met pr bajti, predvsem, če sam montiraš felge usako leto 2x.

Drgač je mel pa sosed pr Alfi tolk zategnene šraufe, da jih nisva mogla na roko odtegnt (polomila alfin ključ, fordov ključ, šele s Hyundaievim nama je ratal :)). Edin enga je mogu pa k vulkanizerju pelat. So mu pr Španu tolk zategnil, da če bi mel gumidefekt, ne bi mogu dat rezerve gor. Eden izmed ralogov, da se splača met moment ključ, poleg tega, da ti felg ne zjebejo pr vulkanizerju, pa da kr kmal notr prneseš strošek za ključ.
Slika

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom So apr 29, 2006 11:04 am

Sem včeraj moment ključ kupil, tako da bom lahko "strokovno" zategnil. Bom pa še ženi zamenjal in me zanima kakšen je moment za vijake R5, jekleno platišče.
A mogoče kdo ve če obstaja na netu kakšna stran s temi podatki?
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
hipy
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hipy Sr maj 03, 2006 10:06 am

Letos spomladi sem dobil moment ključ za zateg feltn. Nakar sem se pozanimal kaj pravijo glede momentov. Za vsak avto oziroma glede na znamko in tovarniški predpis je drugače. Povprašajte na original servisih. Meni na Peugeotu povedli da za P307 SW jeklena platišča zadošča 8,5 kg. Pomemben je samo tip avtomobila in tip feltne. Z širino in višino gum ni povezave

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če maj 04, 2006 8:06 pm

Greš k vulkanizerju in njega vprašaš.. je tut ena od opcij ;) .

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če maj 04, 2006 8:32 pm

andrazzupan je napisal/-a:Zategen tolk da ti oči ven padejo! :roll:

Saj ni problem zategnit. Ti lahko zategneš brez problema kar močno pa ne bo vijak odletel. Problem je pri odtegovanju. Sploh pri aluminijastih platiščih. jaz zmeraj zategnem tolk da je kar močno (brez poskakovanja stopim na ključ) pri pnevmatski pištoli pa nastavim na stopnjo 2 od treh možnih. Druga zgodba je pri zategovanju ''aks'' (gredi iz menjalnika na kolo) tist se pa lahko zatergne tolk da ti oči ven pogledajo. :shock:

Si misliš kaj se lahko zgodi če kakemu Slovenskemu Krpanu ko stiska feltne... oči ven padejo ? :lol:
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Če maj 04, 2006 9:38 pm

pugi405 je napisal/-a:Greš k vulkanizerju in njega vprašaš.. je tut ena od opcij ;) .

vulkanizer ti bo reku 10 za jeklene, in 12 za lite ;) ker je preveč tega. Če bi šli čist po pravilih navodilih, bi blo treba tud napumpanost gum pregledovat vsake 14 dni, pa jih prepumpavat vedno glede na to al se pelete sami al 5 ljudi... pa dvomim, da kdo to dela... :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov