Debate, ki niso vezane na ostala področja...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe maj 05, 2006 9:30 am

s12345 je napisal/-a:Se pravi ti se boš vsakič umikal ne glede koliko škode boš sam povzročil sebi in drugim :?: :?:
kaj pa če bi šel mimo kak pešec ali kolesar :?: :?:

Umikal se bom do dopustne meje za preprečitev nesreče in poškodb. Če je ta neizogibna je pač neizogibna. V njegovem primeru, bi tudi jaz raje imel zvito felgo, kot pa razbit avto. Pa četudi bi bilo popravilo na račun drugega.

In ker se je on umikal, je le sebi poškodoval felgo. Če se ne bi umaknil, bi bila razbita dva avta. Kakšna škoda je torej nastala? Po moje je ravnal pravilno.

Pešca oz. kolesarja ne mešaj zraven, ker jih v njegovem primeru ni bilo.

Zgleda pa, da je tebi izpod časti se nekomu umakniti, četudi s tem preprečiš prometno nesrečo. Glavno, da si ubranil svoj centimeter ceste. In ego.

Uporabniški avatar
Enthusiast
Novinec

Kraj: all araund

Napisal/-a Enthusiast Pe maj 05, 2006 12:27 pm

Umikal se bom do dopustne meje za preprečitev nesreče in poškodb. Če je ta neizogibna je pač neizogibna. V njegovem primeru, bi tudi jaz raje imel zvito felgo, kot pa razbit avto. Pa četudi bi bilo popravilo na račun drugega.

In ker se je on umikal, je le sebi poškodoval felgo. Če se ne bi umaknil, bi bila razbita dva avta. Kakšna škoda je torej nastala? Po moje je ravnal pravilno.

Pešca oz. kolesarja ne mešaj zraven, ker jih v njegovem primeru ni bilo.

Zgleda pa, da je tebi izpod časti se nekomu umakniti, četudi s tem preprečiš prometno nesrečo. Glavno, da si ubranil svoj centimeter ceste. In ego.

PODPIS,lepo povedano
- ASOT -

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Pe maj 05, 2006 12:53 pm

no ja, zdej je kar je. z feltno ni nic narobe, sm se furu tud cez 140 km/h pa gre tko kot prej. rob feltne je res mal zvit ampak to za sedaj ne vplivan na vožnjo. tud suče ga ne nikamor.sicer jst nism zavil v pločnik ampak sm samo zabremzu in ker pločnik začne zavijat v levo kjer jst nism mogu zavit ker me je blokirala zato sm pa direkt prletel v pločnik. kdor pozna tist ovinek ve kako to gre.
uglavenm mal je zareze na gumi ampak sem uprašal enega vulkanizerja pa pravi da to ni nič za bat. bom jo ob priliki dal na zadnjo os, da bo še bolj varno. uglavnem, pazite se tega ovinka! :o

Uporabniški avatar
GTA lover
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GTA lover Pe maj 05, 2006 1:04 pm

Tisti ovinek ni noben bavbav, samo tako kot je nekdo že rekel, če sta dva povprečno sposobna voznika vštric, ni nobenega problema. Sem se pa tudi jaz že navadil, da se tam NIKOLI ne vozim nikomur v mrtvem kotu - raje 100% vštric.

Sicer pa, tisti ki pravite da bi se moral zaletet - ja, verjetno bi pokasiral kuponček itd itd - ampak a se je kdo od vas že namerno zaletel? Nekaj je rečt, podzavestno pa seveda (normalen človek) narediš vse, da preprečiš trčenje z drugim avtom ali osebo. In prav je tako :!:
Alfa Romeo - Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Pe maj 05, 2006 5:58 pm

Poznam tist ovinek. Tam se nikoli ne peljem vzporedno z nekom. Vedno dam gas ali pa malo zabremzam, tako da se izognem taki sceni, ker je res neroden. Mater a niso mogl porušit tist ku**ev kamen, ker sam pi**arije povzroča (piramido imam v mislih).

V tvojem primeru bi se jaz verjetno čisto podzavesto tako odločil da bi peljal čim bližje robniku, pol je pa odvisno od une babe al se bo zaletela al ne.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe maj 05, 2006 7:16 pm

DoubleG je napisal/-a:Poznam tist ovinek. Tam se nikoli ne peljem vzporedno z nekom. Vedno dam gas ali pa malo zabremzam, tako da se izognem taki sceni, ker je res neroden. Mater a niso mogl porušit tist ku**ev kamen, ker sam pi**arije povzroča (piramido imam v mislih).

V tvojem primeru bi se jaz verjetno čisto podzavesto tako odločil da bi peljal čim bližje robniku, pol je pa odvisno od une babe al se bo zaletela al ne.

piramida je bla prej ko trije pasovi ceste ;)
tko da je kriu tist ko je cesto postavlu in ne piramida

tm se ne vozi vđtic, ker sekajo ovink
pa podobna fora je bla je na zaloški iz polja v centr pri olmi, ko so narisal črte tko, da tist na levem pasu zapele desno in zapre pot avtu na desnem pasu, čeprou sta pasova enakovredna, no zdej so popravl in sekaš pas za zavijanje v levo
podpis

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda Pe maj 05, 2006 7:39 pm

Se mi je že zgodilo podobno sam s etm da me je skor zadel vozilo k je bilo na nujni vožnji(policaj). Nič nisem mogel narediti zadel robnik in zvil felgo. Potem sem zamenju gumo in kmalu zatem so se polcaji vrnil pogovorili smo se, a narediti nisem mogu nič. Potem sem mal razmišlju če se drugič raje zaletim ob takem primeru in sm si reku raje ne, raje plačam popravilo felge ki je 2500 sit. Pa še takrat nisem bil zdravstveno zavarovan, ker sm bil brez zaposlitve tko da sm dobr odnesu, hvala bogu!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 08, 2006 6:50 pm

Podobno je, ko nekateri bolj spretni z 20 na uro zavijajo desno in bolj na široko vzamejo ovinek, se pravi, da gredo po tvojem pasu in niti slučajno ne pogledajo, ali je ob treh popoldne slučajno še kdo drug na cesti razen njih....
Tisto piramido tam je res bolje vzeti eden po eden, se pravi, da se ne guziš vzporedno. Za vsak slučaj. Dva normalna pa seveda zvozita brez težav.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 08, 2006 6:53 pm

Samo nikoli ne veš. če je oni drugi normalen. Pa tudi če je, če ti sam nisi. :lol:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 08, 2006 6:58 pm

:D

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Po maj 08, 2006 7:06 pm

kljukec je napisal/-a:tisti k pravte da bi se mogu zaletet
a ste se že kdaj?- k to ful problemov nanese, cajta, živcev, pa še razbit avto maš
pa a ste pomisnli da bi se lohka kej komu zgodl če bi se zanalašč zaletu?- potem met to na vesti
ker voznik ki te je izsilu tega ni naredu nalašč ti pa?

taki k ne sodjo na cesto ne smejo tut na pločnik ne, taki morjo še enkrat skos use izpite, ker res folk kr izsiljuje use pousod in če ne bi biu enkrat u skutrju ampak u autu bi še zanalš zasuku u levo da bi bla škoda večja in un kriu, ne dajo ne žmigauca ,e nč kr naenkrat jim zapaše in spremenijo smer, ko jih j**e, č ne znajo vozt, majo pa bus, če se zanalš zaletavajo zi zsalužjo tut batine
avtor teme pa ti sam na pulcijo dt prjavo o izsiljevanju, tut za to se dobi kazen
golf 3 vr6
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov