Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Ne maj 07, 2006 12:09 pm

Klobuk dol.

:clapclap :bow

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a škoda Ne maj 07, 2006 9:53 pm

Dariooo je napisal/-a:hmmm..meni nekaj ni jasno....kako je on lahko tolko ur delal za struznico, saj mu ne pride struznica nic v upostev kot le za zunanjo obliko naredit (tistega valja, kamor pride guma gor), medtem ko pa za naredit notranjo stran feltne (krake, luknje za vijake) ne more uporabljat struznice...lahko samo cnc stroj oz rezkalni stroj....
drugace ce se dobi kje na netu 3D slikca kakae feltne se pol samo to spremeni v program za CNC in se fiksira kocko not, spusti program in samo cas da stroj to vse zreska pa je narejena v kaki urci...
ta pa verjetno je tko draga, ker jo je on na roke delal pa brusil ;)
LP

Ja postopek izdelave ko maš oba uboda narejena ni zapletena. Najbolj zafrknjen je narisati zadevo v auto cadu, zatem pa zlept skupi kose lesa, ker ne more naresti iz enega kosa. Res je da zatem vse stroj naredi sam. Sam dej mudel zriši tole v avto cad. Namreč izdelana je iz dveh delov iz sredice in oboda. Drugo naredi stroj, CNC stružnica in CNC rezkalnik.
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda Ne maj 07, 2006 9:54 pm

Aja pa ni ravna od uspredi!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne maj 07, 2006 10:04 pm

...Tip je car...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Po maj 08, 2006 5:01 pm

škoda je napisal/-a:
Dariooo je napisal/-a:hmmm..meni nekaj ni jasno....kako je on lahko tolko ur delal za struznico, saj mu ne pride struznica nic v upostev kot le za zunanjo obliko naredit (tistega valja, kamor pride guma gor), medtem ko pa za naredit notranjo stran feltne (krake, luknje za vijake) ne more uporabljat struznice...lahko samo cnc stroj oz rezkalni stroj....
drugace ce se dobi kje na netu 3D slikca kakae feltne se pol samo to spremeni v program za CNC in se fiksira kocko not, spusti program in samo cas da stroj to vse zreska pa je narejena v kaki urci...
ta pa verjetno je tko draga, ker jo je on na roke delal pa brusil ;)
LP

Ja postopek izdelave ko maš oba uboda narejena ni zapletena. Najbolj zafrknjen je narisati zadevo v auto cadu, zatem pa zlept skupi kose lesa, ker ne more naresti iz enega kosa. Res je da zatem vse stroj naredi sam. Sam dej mudel zriši tole v avto cad. Namreč izdelana je iz dveh delov iz sredice in oboda. Drugo naredi stroj, CNC stružnica in CNC rezkalnik.

hmm...mah...kolko js vem to niti ni tak problem narisat v acadu....ce se malo spoznas na 3D.....drugace pa kako da je iz dveh delov?...sej se bi dalo pac naredit valj.....in pol z rezkalnim strojem (majhen fi) naredit se tiste luknje, kjer so kraki...
no vseeno mi ni jasno kako da je pol tako draga....?!..drazja kot alu feltna...heheh
LP
Slika

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda To maj 09, 2006 12:20 pm

Ena delovna ura na CNC stroju pride 15000 sit. Potem pa še vse tvoje delo, material, ki tudi ni poceni, sploh če hočeš močno narest. Mudel mal se zamisl nad svojimi izjavami. Na cnc stroju porabiš sigurno en dan dela in to je že skor 100 tisoč. Pol pa še tvoje prejšno risanje in in pol dokončanje izdelka in nanese.
Darioo ne s takimi malo se pozanimi koliko stane uporaba CNC stroja. Ali maš tok dnarja da kupš cnc stroj k je vrdn tok kukr en hummerček ali več!!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda To maj 09, 2006 12:22 pm

Veš kaj bom zdej probu dobt od tega mudela potek izdelave slikovno prikazano vse in pol boš razumel. Darioo vidm pa da se nč ne spoznaš na delovanje lesa, iz enga dela se ne da narediti feltne, ker so sile v lesu premočne!!!!
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo To maj 09, 2006 6:55 pm

vem js kolko stane cnc stroj...drugace pa itaq 1x ko ti napises program nimas nic dela na stroju..samo ga vpnes...in das gor vsa orodja pa on sam dela naprej...;) lahko samo da ga prestavis....ok ni panike....
a za to feltno je uporabu en dan za jo naredit????? :shock:

hmm..ce so sile na les tako velike pol pa mi povej kako lahko obdelujejo aluminij in jelko ter vse ostale kovine?drugace pa ce mislis da se bi les odlomu pa ga delas z manjsim rezkalnim orodjem ter z manjsim podajanjem...pa so sile manjse ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
škoda
Novinec

Napisal/-a škoda Sr maj 10, 2006 6:24 am

Ej notranje sile v lesu. Les se krči radialno, tangecialno in aksialno, če si že slišal in če bi se tole zraskal vse iz enega kosa bi se feltna skrivila, ali počila. Pa ne to med obdelovanjem ko bi jo delu. Kakšen tedn kasneje.
Ja glede izdelave izdelka pa en dan cnc rezkalni stroj.
drugi dan obod feltne na cnc stružnici.
tretji dan izdelava vijakov
četrti dan dajanje skupaj oboda in sredice
peti dan brušenje
šesti dan lakiranje
SKODA TEAM SLOVENIJA
www.skoda-team.com

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Sr maj 10, 2006 9:05 am

škoda je napisal/-a:Ej notranje sile v lesu. Les se krči radialno, tangecialno in aksialno, če si že slišal in če bi se tole zraskal vse iz enega kosa bi se feltna skrivila, ali počila. Pa ne to med obdelovanjem ko bi jo delu. Kakšen tedn kasneje.
Ja glede izdelave izdelka pa en dan cnc rezkalni stroj.
drugi dan obod feltne na cnc stružnici.
tretji dan izdelava vijakov
četrti dan dajanje skupaj oboda in sredice
peti dan brušenje
šesti dan lakiranje

aha...oke ;)
LP
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov