gugi je napisal/-a:Kako prosim lahko preverimo če so na števcu realni kilometri oz. da niso bili prestavljeni nazaj? Npr. pri passatu.
lp
gugi je napisal/-a:Za passat l.2003, ki ima prevoženih 160 000 km in trdijo da so preverjeni z računalnikom.Meni se zdi to veliko.
lp
Nejko87 je napisal/-a:lahko pomeriš kompresijo, tako sem js naredu na svojmu.
stanje motorja (če se ne motim) lahko delno preveriš tako da pri prižganem motorju odpreš pokrov za dolivanje olja, in stisneš eno vakum cevko. pokrovček položiš nazaj na svoje mesto, in ga ne sme (pihanje) dnesti iz njegovega mesta... malo lahko poskakuje.
naj drugi napišejo več o tem.
lp
VLEKAR je napisal/-a:Nejko87 je napisal/-a:lahko pomeriš kompresijo, tako sem js naredu na svojmu.
stanje motorja (če se ne motim) lahko delno preveriš tako da pri prižganem motorju odpreš pokrov za dolivanje olja, in stisneš eno vakum cevko. pokrovček položiš nazaj na svoje mesto, in ga ne sme (pihanje) dnesti iz njegovega mesta... malo lahko poskakuje.
naj drugi napišejo več o tem.
lp
žal to ni golf II:)
s tem lahko ugotoviš ali je motor popolnoma fuč ali pa je še v redu,to pa ne moreš ugotavljati pri par letih starih avtih,ki imajo npr.200.00km,normalno da bo pokrovček miroval pri dve leti starem pasatu
tudi kar se tiče km in vrtenje use se da popraviti tako da laično oko ali polprofesionalno oko to ne opazi.
tudi na servisu se ne da ugotoviti z računalnika,saj se ga da porpaviti oz.sprogramirati(tudi ko vrže ven airbage--se rač.popravi in ne menja in lučka za airbag ne gori več:) )
normalno trgovci-prodajalci se ravno tako borijo proti kupcem kakor se kupci proti prodajalcem.
LP
danny je napisal/-a:To pomeni, da je najbolje kupit avto od znanca, kateri dobro skrbi za avto, ali pa pri nakupu imeti s sabo enega k se na to spozna.... Dobro je vsaj vedeti koliko časa je bil avto pri zadnjem lastniku...
Sem pa mnenja, da nemških 100kkm manj obremeni avto kot pa naših 100kkm, ker imamo pač malo bol "zjahane" ceste...
zupi13 je napisal/-a:je pa tut res da po prestavni ročici ne moreš ocenjevati avta, ker na autobahnu bo dal nemec v 5. ali 6. prestavo, pol se je pa 300 al pa 400 kilometrov ne bo več dotikal...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov