Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe maj 12, 2006 11:12 am

ja sej to je blo mišljeno po dunajski v mestu.. na avtocesti pač ne..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Pe maj 12, 2006 11:12 am

Men gredo tut na falus vsi, ki ne morejo lepo mirno odpeljat tiste vožnje, ki jo morajo narest. Samo rinjenje, trobljenje pa nobene strpnosti.

ja zakaj pa pride do rinjenja, troblenja in nestrpnosti. do tega pride ker je zaradi nesposobnosti ter nepozornosti ostalih voznikov brez pametnega razloga oviran normalen, tekoč in dinamičen promet. (se sicer strinjam da nekateri rinejo ter trobijo tudi brez razloga)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe maj 12, 2006 11:33 am

DJ Dry Visage je napisal/-a:Pri nas je res zanimivo. Mene npr. zelo moti da so kombijem povišal max hitrost na avtocesti na 130km/h, ker se zdaj vsi izživljajo in nemalokrat prileti kombi mimo osebnih vozil s cca. 170 do 180km/h :roll: Bi jim mogu en pokazat kaj se nardi, če pr taki hitrosti s polno naloženim kombijem na polno zabremza. tej vozniki so po moje zjutraj pozabl pamet v postli.
Druga skrajnost je pa npr. ko pride vaški veljak z golfom 2 na avtocesto. Zadnč se peljem za enim in je dobesedno ustavil pri vključevanju na vozni pas ker sta bila 300m zadaj dva avta na vidiku :shock: da ne govorim o tem da je prej sred krožnega ustavil in počakal nekoga da je zapeljal pred njega
In groza me je ko vidim ljudi tekat čez avtoceto na višnjegorskem klancu :shock:
in pol bomo nevarni drugi ker se peljemo po magistralki 100km/h z vozili ki imajo zavorno pot od100 do 0km/h 38m :roll:

tud jst sm kombi kr velik prevozu in se mi zdi pravilno da so dvignl hitrost- zakaj?
zato ker je redno servisiran kombi veliko bolj varen kot nek zjeban avto recimo
tud jst sm vozu kombi 150+ (sm probu kolk gre :oops: ) sam a si že slišu da so kombiji lahko tud prazni oz min. naloženi?
jst po pravici povedano še nism videl niti vozil kombija nad 100, ki je bil polno obtežen
vrjemi da takšnih voznikov skorajda ni ker se resnično težko ustaviš

kar se pa tiče voznikov, ki vozijo v štric, po ac 130 PO PREHITEVALNEM PASU- niste policaji ;) - tist ki vozi hitreje se popolnoma zaveda kazni in jst se zavedam tudi povečanja riska nesreče, vendar pa sm ob hitrejši vožnji popolnoma skoncentriran na vožnjo, kar za vožnjo po omejitvah roko na srce mnogokrat nism, saj so omejitve velikokrat nesmiselne
lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 12, 2006 11:50 am

Volvo5er je napisal/-a:
Men gredo tut na falus vsi, ki ne morejo lepo mirno odpeljat tiste vožnje, ki jo morajo narest. Samo rinjenje, trobljenje pa nobene strpnosti.

ja zakaj pa pride do rinjenja, troblenja in nestrpnosti. do tega pride ker je zaradi nesposobnosti ter nepozornosti ostalih voznikov brez pametnega razloga oviran normalen, tekoč in dinamičen promet. (se sicer strinjam da nekateri rinejo ter trobijo tudi brez razloga)

Če nebi noben trobu, bi zadeve šle lepše - kaka stara mama, ki že tko počasi voz skor skoč gor do stropa, ko ji kdo potrobi. Inpol se ustraši in še bolj opčasi vozi. Najbolje je bit miren in strpen.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe maj 12, 2006 11:54 am

nebivedu je napisal/-a:Če nebi noben trobu, bi zadeve šle lepše - kaka stara mama, ki že tko počasi voz skor skoč gor do stropa, ko ji kdo potrobi. In pol se ustraši in še bolj opčasi vozi. Najbolje je bit miren in strpen.

to mirnost in strpnost pa lahko sprobate vsak dan na
celovski cesti v lj in iz nje :) sploh pa ob 17h ->
pa tudi zjutraj ni odvec...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe maj 12, 2006 11:57 am

No da še mal stestiramo koliko kdo pozna način vožnje pri uvozu oziroma izvozu z in na obvoznico pri BTC-ju, tam ko se ponavadi kar vštric vozi???

Sem včeraj govoru z enim inštruktorjem in je rekel da je tam in še kje porazno stanje, ker noben ne pozna pravil, če pa bi jih slučajno eden upošteval pa vsi začnejo neki trobit ali pa te sploh ne spustijo.

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Pe maj 12, 2006 12:16 pm

kljukec je napisal/-a:kar se pa tiče voznikov, ki vozijo v štric, po ac 130 PO PREHITEVALNEM PASU- niste policaji ;)
lp

Nisem med njimi (130km/h po prehitevalnem) Upam da ni bilo tako razumet.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Pe maj 12, 2006 12:50 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:No da še mal stestiramo koliko kdo pozna način vožnje pri uvozu oziroma izvozu z in na obvoznico pri BTC-ju, tam ko se ponavadi kar vštric vozi???

Sem včeraj govoru z enim inštruktorjem in je rekel da je tam in še kje porazno stanje, ker noben ne pozna pravil, če pa bi jih slučajno eden upošteval pa vsi začnejo neki trobit ali pa te sploh ne spustijo.

v lublani je res ludnica...samo v katerem velikem mestu pa je ni? enkrat pridite z mano v Napoli, potem boste vidli kaj je vožnja in obnašanje voznikov. ;)

kaj so to prometni znaki? :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe maj 12, 2006 1:06 pm

Mene pa zanima zakaj nekateri vozniki pokažejo disciplino samo takrat ko so na cesti policaji? :? A je res tako težko imet kontrolo nad samim seboj? Ne vem, sem že doživel, da se peljal malo nad omejitvijo, pa se mi je prilimal za menoj ena razgreta in obrita buča v nekem temnem mercedezu in mi hupal in blendal, kot da gori za njim....... in seveda me je prehitel, takoj ko je imel možnost, za en avto, nato pa je pred menoj hupal tstemu, ki je vozil pred njim........
Imam občutek da nekateri razmišljajo, da boljši avto ko voziš, več veljaš na cesti...... :evil:
Torej pamet v glavo, nato pa za volan :!:
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So maj 13, 2006 11:02 am

sonček je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Še ena tema k bo polna kreganja.
Mal poglejte po tujini, ko se vozite po kaki avtocesti v avstriji ali kje drugje kak je njihova disciplina, pa potem pogledate našo na naših cestah in vam je prec jasno, da so v sloveniji uglavnem bumbarji za volani.
Ni važno kako bajta zgleda, samo da je hiter in vpadljiv avto pred njo parkiran - odnos na cesti je pa še slabši, kao - sej imam hiter avto umaknte se mi vsi k ste počasnejši.
Večina za ogledala še ni slišala in mislijo da je to pač zato da imajo M-look in podobne zadeve na avtih - očitno za slovence samo kozmetika.
Da bi slučajno kdaj kako zadrgo na obleki razdrli, da bi pogruntal kako se avti premikajo v gužvi tut še niso slišal.
O tem da se je potrebno ustavit pred prehodom za pešce, ko pešec čaka pred prehodom - kajjj to je nezaslišano - da bi ustavljal pešcem, to pa ne!
Al pa krožišče, kaj je to krožni promet - a ni to zadeva za driftanje, tam smo najjači, vsi ostali ste pa idioti k vozte po omejitvi?
ITD...

Sploh se mi ne da več o tem debatirat, počas bom začel avto spreminjat v oklepnika, pol pa kr norte po cestah, k se bom normalno po predpisih mimo pripeljal vam pa ne predlagam da se zaletite vame, ker od vas ne bo nič ostalo.

A se je treba podpisat pod tem ter dat šteml, vsekakor slovenski vozniki ne znajo vozt avta,danes sem vidu k je en napčno dal smernik namest k je zavijal v desno je dal levi halo, pa kuj ti trobjo, pa ma dal se bi velik razgrablet o tem, ko sem bil v Italiji ma tam bi lahko cev dan stav na cesti z avtom pa ti nebi noben hupal tam so ljudje prijazni.

Drugač pa imam 55 konjski avto,ki ne doseže več kot 100 km/h če pa že mora it več pa traja kako uro da dobi not kumaj 140 km/h, po naslejih ne vozim čist po omejitvah,ker pol nebi nikamor priešl tam okrog 60-70km/h,v mestih pa kukr kdaj glede na razmere okrog 50km/h po omejitvah včasih tudi več....

lp

Aja se morm popravt, ker mi pri avtu ne kaže števc prov tiste hitrostne table k so postavlene na desni strani mi odstopa kakih 10km/h.
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So maj 13, 2006 11:18 am

Še tole zadnjič sem se peljal iz lj in ker je dost ovinkasta cesta sem te ovinke sekal na veliko seveda sem imel polno avto tako da je po tistih razpokah na cestišču avto kar skakal ker po domače imam sfukane amortizerje seveda mi je med potjo skoz en vozu čist za rit in ko sem po nekaj kilometrih prišel na območje naselja in krožnega križišča mi je le ta začel hupat is kakšnega razloga je začel saj sem peljal po omejitvah pomoje mi je trobu zarad sekanje ovinkov.
Dobr en peč morm pohvalt ker dobro vozijo lepo po omejitvah eni pač ne pomoje se jim modi na kakšne poslovne zadeve eni pač imajo premoče avte(to je vzrok), eni imajo probleme(živčnost), in tukaj so potem smrtne žrtve,

Še to do ne vem katerega leta mora slovenija zmanjšat kar za -50% smrtnih žrtev na cesti ha kako jim bo to ratal se mi tud ne sanja.

Mene 2 leti niso ustavli policaji naredu več kot 60.000 km. Enostavno sem se že dotikart peljal mimo policajev a le ta me ni ustavil ker ne bi imel razloga(vozim umirjeno,po omejitvah recimo do 10km/h jih tud prekoračim,potem sem kolturen poseba ljudem pomagam pri vključevanje v gl. cesto(včasih je treba kakšnega spustit pa čeprav imam prednost), ne hupam ker pomoje ni pomena, opatujem kaj se dogaja oklo avtomobila, zmeraj gledam v sredinsko ogledalo, ker nikoli ne veš če ti kakšn prleti v zadnji del avta....

lp

Ali kdo seka ovinke pa če vid cesto kilometre naprej da je frej.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov