Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Pranje mašine- LJ, kje?

Napisal/-a phoebus Če maj 18, 2006 11:30 am

Vem da je bila debata na to temo in da ni dobro prat mašine ker je toliko elektronike, ampak: puščala mi je volanska letev in zgleda mi je bruhnilo olje tudi pri posodici ven takrat (vem, je bilo vse umazano) in je zalilo alternator, ki je posledično crknil.

Danes sem dobil avto od kogovška pa so popravili alternator, so pa rekli da bi bilo pametno spucat tam okoli, da bom 100% da nič več ne pušča, ker če še kje kaj pušča bo šel spet alternator.

Tako bi rad spucal tam okoli servo pumpe, alternatorja, pa vse kar je tam okoli, ker je kar fejst zamaščeno. Komu naj peljem to v ljubljano, da bo ugodno, da da mi ne bo kaj zalil? A je kriza če voda zalije alternator? Pa nebi rad da bi "pripopano" olje zalil v alternator ker bo spet jeba :) Torej, nekoga ki zna dobro to spucat rabim...kam?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če maj 18, 2006 11:39 am

Obstaja pena, ki jo nasprejaš po motorju in to je to. Će pa deluje pa ne vem :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Pranje mašine- LJ, kje?

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 18, 2006 11:40 am

phoebus je napisal/-a:Vem da je bila debata na to temo in da ni dobro prat mašine ker je toliko elektronike, ampak: puščala mi je volanska letev in zgleda mi je bruhnilo olje tudi pri posodici ven takrat (vem, je bilo vse umazano) in je zalilo alternator, ki je posledično crknil.

Danes sem dobil avto od kogovška pa so popravili alternator, so pa rekli da bi bilo pametno spucat tam okoli, da bom 100% da nič več ne pušča, ker če še kje kaj pušča bo šel spet alternator.

Tako bi rad spucal tam okoli servo pumpe, alternatorja, pa vse kar je tam okoli, ker je kar fejst zamaščeno. Komu naj peljem to v ljubljano, da bo ugodno, da da mi ne bo kaj zalil? A je kriza če voda zalije alternator? Pa nebi rad da bi "pripopano" olje zalil v alternator ker bo spet jeba :) Torej, nekoga ki zna dobro to spucat rabim...kam?

Najboljše opraviš z visokotlačnim čistinikom na vročo vodo (KAERCHER, WAP ..) - malo se pozanimaj, kdo ga ima v tvoji bližini - naredi oz očisti ti kot rečemo "za male pare"
"Izhod v sili" so spreji s katerimi pošpricaš mastne dele motorja, in nato opereš z vodo.

LP

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če maj 18, 2006 11:41 am

V bistvu bi dal raje enemu da ne bi sam česa zalil... a tisti ki imajo poliranja pa globinska pucanja pa to, delajo tudi te zadeve?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če maj 18, 2006 11:43 am

poglej, ti kupiš montirno čistilo, na podlagi lahkega bencina (se mi zdi) v piksni 500ml, pa s tistim posprejaš alternator in olje odteče, po potrebi zadevo ponoviš. lahko pa tudi komplet motor s tem opereš...
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če maj 18, 2006 11:45 am

aha, in če to pride v alternator, ga ne "razžre" kot olje od servota?
saj v em, glupo vprašanje, ampak itak da me skrbi ker mi je že tako šel alternator čisto za brezveze, ker je teklo po njem olje :?

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Če maj 18, 2006 11:47 am

k enemu dobremu mehaniku ga pelji pa ti bo sčistil.......men to moj mehanik naredi pri vsakem servisu, pa do sedaj ni nič crknilo......avto je seat toledo 1.9tdi in ma 220k km. :D

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Če maj 18, 2006 11:52 am

phoebus je napisal/-a:Vem da je bila debata na to temo in da ni dobro prat mašine ker je toliko elektronike, ampak: puščala mi je volanska letev in zgleda mi je bruhnilo olje tudi pri posodici ven takrat (vem, je bilo vse umazano) in je zalilo alternator, ki je posledično crknil.

Če si bil pri Kogovšku si verjetno iz Ljubljane ;)

Na Viču imaš na Koprski ulici avtopralnico Boc, tam ti tudi operejo motor. Pokaži jim kaj je umazano, pa se bodo tam ekstra potrudili da gre vse dol. Večina drugih pralnic se pa izogiba pranja, čeprav nima kaj biti narobe z dobro vzdrževanim avtom.

ne s*** ga z raznimi spreji in čistili ker boš v končni fazi imel flek pred hišo, še vedno slabo spucan motor pa še privarčevanje denarja bo marginalno. .

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter Če maj 18, 2006 11:58 am

meni so enkrat na servisu z wapom prali mašino in mi je crknila vžigalna tuljava oz. "cinšpula", ker je zraven prišla voda. Nova je stala 24k SIT, ki sem jo mogo SAM kupit. Zdaj pa se sam odloči, če se ti splača tak na veliko prat mašino...

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Če maj 18, 2006 12:01 pm

Jaz sem že pri veliko avtih pral motor z vodo, pa ni še nobeden crknil zaradi tega.

delal sem pa tako:
kupiš sprej za pranje motorja, ki ga dobiš na vsaki bencinski črpalki
nasprejaš motor
malo počakaš
in opereš zadevo z navadno cevjo in ne z kakimi visokotlačnim čistinikom

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če maj 18, 2006 12:19 pm

sprej firme SILCO ni nevaren za dele motorja, je pa res, da ti lahko pusti flek na parkirnem prostoru! jaz ga že dolgo uporabljam za zelo različne namene, pa sem zelo zadovoljen z delovanjem in še nisem imel problemov.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če maj 18, 2006 4:37 pm

Ne vem kakšna priporočila imajo drugi proizvajalci ampak pri Oplu priporočajo tudi pranje mašine. Predvsem po zimskem času. Meni v knjigi od Astre piše, da lepo zaščitiš občutljive dele (elektronika) z kakšno folijo drugo pa opereš normalno. Z curkom vode. Tako, da po moje ni panike prat mašino. Oziroma ne bi smelo biti problemov če je le vse prav zaščiteno.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če maj 18, 2006 5:34 pm

Po pravilih se motorja nebi smelo prati če pa že boš pral kupi eno sredstvo...našpricaj...počak....pol k boš pa pral pa čim manj po tistih električnih delih,ker lahko je res pol problem.....zdej če maš dizla je to bolj preprost saj men je tako znano.
lp

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe maj 19, 2006 10:33 pm

No, sem dal spucat, nisem hotu sam pipat. Moram pa pohvalit fante.. ne vem kako se reče čistilnici / polirnici, so pa tam malo naprej od verovškove, pri klečah.
Sem prišel in so mi spucali (seveda samo tam kjer je blo servo olje) in nič zaračunali, res lepo :tomidelej:

Pa pokrovček od servo rezervoarčka je bil slabo privit (je tipo ki je pucal "probal" pa se je še kar malo zavrtelo oz. privilo), lahko da je zato kaj ven pricurilo... sploh nočem razmišljat, da so mi lahko na servisu slabo zategnili...ker potem nočem razmišljat kako so zašponani šeraufi v mašini :roll:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So maj 20, 2006 1:49 pm

phoebus je napisal/-a:No, sem dal spucat, nisem hotu sam pipat. Moram pa pohvalit fante.. ne vem kako se reče čistilnici / polirnici, so pa tam malo naprej od verovškove, pri klečah.
Sem prišel in so mi spucali (seveda samo tam kjer je blo servo olje) in nič zaračunali, res lepo :tomidelej:

Pa pokrovček od servo rezervoarčka je bil slabo privit (je tipo ki je pucal "probal" pa se je še kar malo zavrtelo oz. privilo), lahko da je zato kaj ven pricurilo... sploh nočem razmišljat, da so mi lahko na servisu slabo zategnili...ker potem nočem razmišljat kako so zašponani šeraufi v mašini :roll:

Bodi previden ker ponavadi kej na servisu pozabjo dobr zategnt.Se je tud že me n zgodil sam se pol sam zategnu do konca.
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov