Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Kraj: Polzela

topfinish poliranje+zascita

Napisal/-a jure1981 Sr maj 24, 2006 3:53 pm

zanima me kaksna je cena za njihove storitve pri novemu avtu... se pravi ko dajo gor tisto zascito za katero dajo garancijo 5let?

kako ste dejanski uporabniki tega zadovoljni? kako je lak po tem nanosu odporen na mikro praskice ki se poznajo predvsem recimo na crnem laku?

lp, Jure

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 24, 2006 4:02 pm

:shock: najverjetneje si mislo na crni barvi lak je stalno prozorn :) po moje se ne splaca metat ven denarja za to raje se potrudi pa novi avto peri v rocni avtopralnici, z vapom in gobo na roke ker tiste prakle nastanejo v avtomastski avtopralnici :D

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Napisal/-a jure1981 Sr maj 24, 2006 4:07 pm

avto seveda skoz perem sam rocno doma... z 3mi razlicnimi gobami... da ja ne pride do kakih praskic....

ja seveda sem mislu lak, na črni barvi....

zanimala me je ta zascita...saj bi rad avto (ker je pac nov in sem mogu zanjga dolgo in trdo delat) mximalno zascitil...

lp, Jure

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Napisal/-a jure1981 Sr maj 24, 2006 4:12 pm

avto seveda skoz perem sam rocno doma... z 3mi razlicnimi gobami... da ja ne pride do kakih praskic....

ja seveda sem mislu lak, na črni barvi....

zanimala me je ta zascita...saj bi rad avto (ker je pac nov in sem mogu zanjga dolgo in trdo delat) mximalno zascitil...

lp, Jure

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr maj 24, 2006 4:19 pm

neem nimam izkusn s tem neem kaj dajo gor bo ti mogo kdo drug povedat v bistvu prvic cujem za to mejbi dajo malo vec laka pa je to to :D

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Sr maj 24, 2006 10:34 pm

Majo več različnih verzij zaščite, lahko povem, da zelo dobro služijo namenu, ker dejansko ščitijo lak in ga "ubranijo" pred marsikatero prasko. Je učinkovito, tu ni debate.
Je pa res, da tudi ni poceni. Odvisno za kak avto se gre, bi jaz rekel... Ker stane isto, če jim jaz pripeljem svojo 11 let staro karjolo kot pa ti nov avto iz salona.

Za začetek pomoje zadošča ročno pranje, če ga pelješ v avtomatsko pralnico pa samo pralnice, kjer imajo vilede namesto klasičnih krtač (Špan, AC-Autocommerce). Pa kakšno voskanje sem in tja se spodobi.
SlikaSlika

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Sr maj 24, 2006 10:45 pm

mah pretiravas vse skupaj rabis kerher pa eno gobico

pol gres pa se v fuzine v trgovino k mesajo barve in si kupis pasto za nanost zascitnega sloja ki ti da eno vrsto voska pol na avto se takoj vidi ce pol vodo cez polijes se kaplice delajo ... pa se kul je pol k mackom drsi ko skocijo na havbo hehe no ja problem je pol k uporabijo kremple pa si v kurcu :)

mores vedeti to mas voske pa polaturne paste
voski dajejo zascitne sloje
polaturne praske so pa kot fini smergel paperji ki pa pac izbrusijo nekaj barve dol iz avta
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

dare01
Novinec

Re: topfinish poliranje+zascita

Napisal/-a dare01 Če maj 25, 2006 5:42 am

jure1981 je napisal/-a:zanima me kaksna je cena za njihove storitve pri novemu avtu... se pravi ko dajo gor tisto zascito za katero dajo garancijo 5let?

kako ste dejanski uporabniki tega zadovoljni? kako je lak po tem nanosu odporen na mikro praskice ki se poznajo predvsem recimo na crnem laku?

lp, Jure

Jaz tudi avte skoz doma perem na roke pa se mikro praskam ne izogneš. Sem pa megana zaščitil z Cairbonom in je prišlo 45.000sit. nekaterim se to zdi veliko ampak jaz raje dam za zaščito novega laka kot pa za kakšne plastične dodatke.
Fantje ti avto najprej spolirajo do potankosti(pa čeprav je lahko čisto nov-ima lahko minimalne praske). potem pa dajo povrh ta sloj. saj je že bilo razloženo v parih temah, da površina laka pod povečevalnim steklom izgleda kot pomarančna lupina. No in oni to to "lupino" spolirajo in potem nanesejo čez laščitni sloj, ki nekako izenači oziroma poravna vse skupaj. če se pa karkoli spraska(seveda površinske praske ne pa do osnovne barve) se spraska ta zaščitni sloj. zato pa tudi ta preventivni pregled vsake tri mesece(priporočljivo). kar je pa tudi zelo pomembno-barva oziroma lesk ostane tak kot je bil zaščiten. torej avto se neprimerno bolj "sveti" kot pa neobdelan. sicer pa je na njihovi internetni strani vse razloženo.
Avto pa tudi spolirajo tako dobro, da lahko pozabiš na kakšne holograme, razne lise,.....
Vglavnem fantje znajo svoje delo opraviti zelo profesionalno in z mano so si pridobili novo lojalno stranko. Sicer pa če pogledate njihove referense in kakšne avtomobile so že obdelovali vam bo takoj vse jasno.
PODROBNA PREDSTAVITEV CAIRBON-a:
http://www.topfinish.si/main.php?showpa ... gory_id=77

sem pa že avto pral in moram reči, da se avto opere bistveno lažje(insekti, razni fleki,...) ker je zdaj površina laka ravna in se umazanija ne zažira v pore laka.

Če primerjaš z alternativami-vosek,..... izračunaj kolikokrat v teh petih letih bi ga moral nanesti in še avto po par letih polirati... tako da se mi zdi cena dobljenemu primerna. Pri kvalitetnih stvareh in cenah se pa držim tistega reka: Jaz nisem tako bogat da bom kupoval poceni. Torej, enkrat pa orenk :D . Pa za ceno se oglasi tam, ker je odvisna od velikosti avta.

še moj spoliran in zaščiten bolid(slabši fotoaparat):
SlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
FoxyLady
Novinec

Napisal/-a FoxyLady Če maj 25, 2006 7:28 am

Tudi jaz sem redna stranka pri TopFinish. Skrbijo za moj avto že 4,5 let. Prvo sem imela zaščito LiquidGlass in je bilo super, ampak je bilo potrebno obnavljati plasti vsako leto. Od lanskega leta pa imam gor Carbion in sem več kot zadovoljna. Avto je star že 6 let in zgleda kot nov. Še ko je umazan in se sveti. In bi ti dala enak komentar kot dare01.
Res je da je Carbion malo dražji ampak dolgoročno se splača. Kar se tiče praskic, male površinske so šle vse ven, za večje in globje smo uporabil touchup paint pa spoliral čez in je ok. Kar se pa insektov tiče, je pa res da sedaj veliko manj drgnem sprednji konc kot prej.
Preden se odločiš za to, pejt do njega (do Andreasa) pa pejta na kavo in ti bo vse lepo razložil kaj pa kako deluje potem pa se odloči. Meni ni žal.

lp

Urša
It's nice to be important, but it's more important to be nice !!!

Uporabniški avatar
jure1981
Novinec

Napisal/-a jure1981 Če maj 25, 2006 1:37 pm

dare1 in ostali.... ja sej ce bi bila cena okrog teh 45kSIT bi rekel vredu... ker mi pac avto velik pomeni in da ga max zascitim.... samo jst sm klical... pa mi je rekel ceno 75-80kSIT.. kar pa se mi zdi res prevec... pa ce bi bila cena teh 45k oz. kakega jurja manj... bi mu pripeljal dva avta

kaj menite o tej ceni vi?

gre se pa za avto megane cc maj 2006

lp, Jure

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Če maj 25, 2006 3:20 pm

Lahko za začetek preizkusiš tudi varianto poliranje in zaščito z Liquid Glass-om. Te pride skoraj pol ceneje.
Liquid Glass lahko kupiš tudi posebej v flaški, stane okoli 8 jurčkov in jo imaš za še pa još nanosov. Prvi nanos ti naredijo npr. oni, da ti pokažejo magar, kako se to dela, ostalo vsebino flaške pa obdržiš.
Ni tako učinkovit kot Cairbon, vendar vseeno ni od muh in prekaša še tako specialen vosek.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Če maj 25, 2006 3:25 pm

A caibon se tut pol da kupit posebi.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Napisal/-a Dejan1 Če maj 25, 2006 5:00 pm

če daš navadno spolirat avto, ga boš moral polirat vsako leto, kar pride stroškov cca 30.000 sit, če pa daš cairbon, in imaš 5 let garancije, daš sedaj cca 80.000 sit, in če tako pogledaš prišparaš zelo veliko. Je pa res da se nanosi tega dajejo mislim da 1x na 3 mesce na avto, kar ti naredi on, ali pa narediš sam doma. Ti vse lepo razloži in pokaže, tako da ni teško za nardit.
Mislm da se splača, in da ti ne bo žal.
Jaz sem lansko leto pri njemu poliral svoj avto in ima res profesionalni pristop, ne glede na to kakšen avto pripelješ.

LP, Dejan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov