No, naj najprej povem da nisem nikoli vozil Megana I, z 1.6 16V mašino, tako da v bistvu ne vem kako se je ta mašina obnašala prej.
Kot pravim, avto imam cca. dva tedna, zato tudi o sami porabi ne morem kaj več povedati. Zelo grob podatek bi bil, vsaj po potov. računalniku sodeč, da je poraba glede na Lagunino 1.8 16 V mašino manjša za dober liter in pol na 100km. Če vam ta podatek kaj pomeni, povprečna poraba (na dopust in nazaj) po rač. je bila 7.3 l/100km. Z Laguno nisem nikoli prišel pod 8.2l/100km. Avto je obut v Michelinove gume dimenzije 195/65/15, Laguna pa je bila tudi v Michelinovih 205/55/16. Naj povem, da sem zmeren voznik, občasno kadar sem sam, pa ga seveda tudi "pritisnem"...
Pri nakupu avta, se praviloma vedno odločam za 5V. (subjektivno) Poleg opreme expression confort, sem doplačal še za kovinsko barvo. Malce pogrešam avtomatsko klimo, vendar je financ minister žal imel zadnjo besedo...
Pri avtu mi je všeč: oblika, ergonomija, sedeži (čeprav bi sedalni del, lahko bil malo daljši-spet subjektivno), volan, kompaktnost, tiho delovanje, ter že prej omenjena prožnost in poraba.
Da ne bom koga zavajal, priporočam naj vsak( kogar zanima) sam preiskusi avto v različnih pogojih in se nato odloči naprej. Kot sem že povedal, me je avto zelo presenetil v pozitivnem smislu, v mnogih stvareh. Mogoče avto s 115 KM za nekoga res ni športnik, vendar zato pa obstajajo tudi zmoglivejše mašine. Če bi imel na voljo več denarja, bi si verjetno omislil 1.9 Dci, ker sem tudi sam dokaj veliko na cesti.
Kaj naj še rečem, avto preiskusi potem se boš gotovo lažje odločil. Če denar ni ovira, potem lahko sežeš tudi po stopnji višji opremi. Stvar želja potreb in okusa.
LP