Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Kraj: Ljubljana

Prosim za nasvet...

Napisal/-a Jovo Pe avg 08, 2003 10:57 am

Uvozniki ponujajo VOLVO V40 1.9 TDI karavan, klima, 4x AB, ABS, elektrika, metalic, km??????, res solidno ohranjeni, letnik 2000 za cca 2.600.000,00

Šlo naj bi za uvoz avtov iz Italije od nekih lizing hiš. Moram priznat da sami avti precej dobro zgledajo ohranjeni.

A se splača? Je kdo slišal kaj o tem? Ima kdo tak avto? Prosim za čim več nasvetov. :)
Najboljš avto je nov avto!!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe avg 08, 2003 11:15 am

jovo zdi se mi da se ukvarjaš z prodajo rabljenih avtomobilov-če je res je tema mali oglasi!

če ne me popravi.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo Pe avg 08, 2003 11:20 am

Uppss ne bo šlo. Ampak sem se lotu menjat car pa sem mal bl aktivn v tej smeri tko da ne gre za to kar ti mislš..Kot si že lohk opazu pa mi dišijo tile karavani dizli iz uvoza, tko da v tej smeri mal raziskujem.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 08, 2003 11:26 am

oprosti se mi je zdelo.

meni osebno tile avti iz uvoza ne dišijo preveč. lahko pa greš v Nemčijo tam majo vsake tolko cajta licitacijo zaseženih avtomobilov.

jaz ti osebno priporočam da kupiš avto ki bo imel garancijo, saj že na rabljena vozila dajejo garancijo (kolmanič z oznako OK)
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo Pe avg 08, 2003 11:31 am

Za en avto se mi osebno ne splača hodit v tujino. Če se nas zbere vsaj trije, štirje, da si razdelimo stroške pa mal turizma pol že. Kar se tiče pa rabljenih z garancijo se strinjam. Problem je v tem, da je tak rang avta z garancijo takoj za 200-400k dražji (za ta dnar pa že marsikaj lahko porihtaš) pa še težko se dobijo (samo nekatere avti pri OPEL dilerjih in Renault)

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 08, 2003 11:33 am

poslal sem ti privatno sporočilo poglej
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 08, 2003 12:37 pm

raje ti daj tistih 200-400 kosov več pa boš imel garancijo na rabljen avto kot pa da zvisiš.

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo Pe avg 08, 2003 1:08 pm

menjekul je napisal/-a:raje ti daj tistih 200-400 kosov več pa boš imel garancijo na rabljen avto kot pa da zvisiš.

Ma po en stran se strinjam, ampak kokr vidiš so p..z..rije z garancijo tud pri novih avtih kaj šele pri rabljenih. Me prav zanima, če je kdo uspel uveljavt kakšno resno garancijo na rabljen avto.

Pri rabljenem (in pri novem) avtu morš met pač mal sreče! No risc no fun! 8)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 08, 2003 1:12 pm

Če se ne motim, in upam da se ne, je v Nemčiji v veljavi zakon, ki obvezuje vse, ki se ukavrjajo s prodajo rabljenih avtov, da ti dajo vsaj enoletno garancijo. Kako jo pa kot državljan Slovenije pol uveljavljaš, pa ne vem. Upajmo, da se bo kaj spremenil, ko pridemo v EU (in s tem ne mislim podražitev cen).

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 08, 2003 1:13 pm

za rabljene avte ne vem za nove aparate (tv, video,.) pa morajo dat 2 leti garancije, kako je pa z avti pa ne vem
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo Pe avg 08, 2003 1:17 pm

Nixxon je napisal/-a:Če se ne motim, in upam da se ne, je v Nemčiji v veljavi zakon, ki obvezuje vse, ki se ukavrjajo s prodajo rabljenih avtov, da ti dajo vsaj enoletno garancijo. Kako jo pa kot državljan Slovenije pol uveljavljaš, pa ne vem. Upajmo, da se bo kaj spremenil, ko pridemo v EU (in s tem ne mislim podražitev cen).

Ni čist tko. Po mojih info je na Bavarskem tako, da ti prodajalec (avtohiša) ponudi opcijo nekakšnega strojelomnega zavarovanja (beri garancije), ki ga seveda plačaš ekstra! :o

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Pe avg 08, 2003 1:18 pm

v Nemčiji nategujejo 100 na uro. je enkratbila neka reportaža, tak da jaz nebi v tujini kupoval, saj lahko pri nas tudi nasankaš samo maš večje pravne možnosti, poročaj če boš mel kaj uspeha
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe avg 08, 2003 1:51 pm

recimo v tujih revijah (oglasnikih) piše da zastopniki dajo na rabljen avto še dve leti garancije.ne vem kako je tu pri nas.naj to kdo drug komentira-safran mogoče.

pobje djte si zapomnit.ko je kaj narobe pa vas želijo okoli prinest je treba zaropotat :evil: .denar je vaš,originalen ni noben ponaredek in delali ste zanj :!:
ukrepat takoj :!:

Uporabniški avatar
Jovo
Novinec

Napisal/-a Jovo Pe avg 08, 2003 1:56 pm

Se strinjam.

Mal smo zašli s teme zato še enkrat naprošam vse k b kej vedel o teh Volvotih, da povejo čim več info :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov