Passat karavan 1.6 letnik 2001 vožnja po ravnini pri 90 poraba 5.9 po BC..... ampak ok sam primer.
Drgač pa dizl pasat 130 KM lani na morje.... mešana vožnja..... po AC pa okol 170...... včasih tudi 200. Povprečna poraba na PAG-u 6.1
...ja dolge relacije ubijejo porabo sicer po Hkrovatiji ne moreš 170 :P L.p. Madlisko je napisal/-a:No glede WV se pa morm oglasit..... očitno jih dost tle gor sam nabija brez izkušenj![]()
Passat karavan 1.6 letnik 2001 vožnja po ravnini pri 90 poraba 5.9 po BC..... ampak ok sam primer.
Drgač pa dizl pasat 130 KM lani na morje.... mešana vožnja..... po AC pa okol 170...... včasih tudi 200. Povprečna poraba na PAG-u 6.1
Mad je napisal/-a:...ja dolge relacije ubijejo porabo sicer po Hkrovatiji ne moreš 170 :P L.p. Madlisko je napisal/-a:No glede WV se pa morm oglasit..... očitno jih dost tle gor sam nabija brez izkušenj![]()
Dizel je super za šparat samo ne vem kaj bi bilo ko bi ga vozil jaz ... meni včasih rabi vseh 7250 obratov skozi ovineklisko je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...ja dolge relacije ubijejo porabo sicer po Hkrovatiji ne moreš 170 :P L.p. Madlisko je napisal/-a:No glede WV se pa morm oglasit..... očitno jih dost tle gor sam nabija brez izkušenj![]()
Vzam nazaj tist da ne moreš...... kaj pa AC od zagreba do splita?:) Lan do konca skoz... verjem..... bivši tast mel porabo na 130 konjskem pasatu s klimo 6.1 jaz pa na A4 z 1.6 motorjem 12...... takrat pa sem se zamislu ja zakaj so mi dizli všeč
...se strinjam eni menjavajo non stop dizel zafukaš po 80km/h v peto ali celo šesto prestavo in voziš do recimo 2700 obratov max pol ne pije ... navor je tisti ki daje malo porabo poglejte si kje ga imate - čipani imate izpise navora konj v diagramih in pol imate podatke kje koliko se splača vozit... da ne troši...L.p. MadMate je napisal/-a:Glede porabe dizla je zelo veliko odvisno od voznika. Danes je šel oče z mojim avtom v LJ oz. samo do Zaloga in je mel porabo 7. Na tej relaciji bi bila moja poraba s primerljivo voznjo med 5 in 6 litri. Enako je, če ga pelje mami - poraba tud višja od moje. Nista navajena vozit TDIja in nista navajena avtomobila.
Na avto se moraš navadit in met občutek zanj, da ga lahko lepo voziš. Nekateri to dobimo v podzavest, nekaterim se pa to ne da, ali pa ne "čutijo" avta in poraba gre po svoje.
jony je napisal/-a:ja pr takih avtih moraš računat okrog 7 litrov. Cimrov Passat 115 km tdi žre povprečno malo nad 7, lahko tud 5 litrov sam ne smeš preveč prtiskat pa relacija max 110 km/h. Avti, ki žrejo 5 so clio dci, in drugi majhni jajčki z dizelskim motorjem. In tako je to v realnosti.
...2.2 l ima boljšo porabo kot 2.0 zato ker so avti težki in ima boljši navor - sam sem imel 2 leti Vectro 2.0 16v in če sem šel na dolge proge sem lahko sparavil porabo brez težave pod 8 lokalno mi je pila med 9 in 10 maksimum pa je bil 12.5 - imela je 163 Km cca (delan motor) isto pije Astra 1.6 16v.... L.p. MadRossi je napisal/-a:Kot sem nekaj dni nazaj napisal, sem imel prej vectro DTI16V 100km in lahko iz izkušenj povem, da je v teh dveh letih poraba nihala od 5,4 do 6,7 po BC - vedno tankal polno in naredil skupaj cca. 120000km. Glede na to da eni pišejo o porabi nad 7l, je najbrž problem v njihovem načinu vožnje!!!
Zdaj pa imam dober mesec signuma CDTI 150km in ni bistvene razlike v porabi - 6,3 je povprečna na vse dosedanje kilometre (cca.7800km), drugače pa od 5,7 - 6,9!
P.S.- dizla je treba znat vozit - izkoriščat navor!
spherax je napisal/-a:OPEL vectra DTI 2.0 - poraba med 6 in 7.5 litri. Kot je že 100x bilo rečeno - diesel ne žre veliko če ga voziš izključno v spodnjem režimu (do max navora). Sicer pa so novejši diesli narejeni tako, da v srednjem in zgornjem režimu grejo ko rakete ampak tudi pijejo. Zadnjih nekaj let (cca. 8 let) vozim diesel-e in pri dieslu je takole - manj teraš, manj pije. O, poglej no- to je pa enakost z bencincem!
...Vektra 2.0 ecotec ni šel nikoli čez 12.5 lokalno večinoma do 7500 o/min ...kljukec je napisal/-a:spherax je napisal/-a:OPEL vectra DTI 2.0 - poraba med 6 in 7.5 litri. Kot je že 100x bilo rečeno - diesel ne žre veliko če ga voziš izključno v spodnjem režimu (do max navora). Sicer pa so novejši diesli narejeni tako, da v srednjem in zgornjem režimu grejo ko rakete ampak tudi pijejo. Zadnjih nekaj let (cca. 8 let) vozim diesel-e in pri dieslu je takole - manj teraš, manj pije. O, poglej no- to je pa enakost z bencincem!
živa logika
sam jst trdim, da se pr dizlu pr teranju mn poveča poraba kot pr bencincu
k 2.0 bencinca spravš ob teranju na 15 dizla pa težko čez 8-9
lp
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov