Se pa strinjam z rossoner-om,radarjev bi blo zaradi mene lahko tudi več,provide pa naj
ostanejo na avtocestah,hitrih cestah in obvoznicah. Kar se tiče pa motoristov,ah ja

Rossoner je napisal/-a:Ja, to se je zgodilo danes ponoči.Si pa rekel, kot da se kaj takega dogaja samo v Tolminu.
Naprimer: Včeraj sem se peljal po obvoznici LJ-sever proti LPP- ju pa niti eden od voznikov ni vozu manj kot 160km/h. Kje so pa tu policaji. Pri taki brzini ne pomaga več ekipa NMP....pride v poštev samo še črna barva.
Naprej....nazaj domov iz LJ sem se peljal po stari cesti. Skozi Logatec peljejo 3 motoristi. Vozil sem po omejitvah(50km/h). A motoristi manj kot 100km/h niso peljali. Zraven tega pa ob cesti polno ljudi, otrok.Verjetno veste kaj se zgodi če npr. otroka zadenes pri 50km/h, kaj šele pri 90km/h.
In zanimivo...nikjer nisem srečal niti enegega radarja, niti 1 patrulje, ki bi kontrolirala promet in vročekrvne voznike in voznice.
Da ne govorim kako nekatri sekajo ovinke in vozijo še z neprilagojeno hitrostjo na odseku Slap ob Idrijci-Idrija.Cesta je že sama po sebi ozka, pa se zgodi da ti kdo pripelje po svojem pasu in......
![]()
djoti je napisal/-a:No lepo da nas je nekdo obvestil, bomo bolj previdni
Senator od kod pa tebi ti podatkiČe ni to skrivnost
Pa naj pohvalim tvoj avto sem si ga en dan malo od bljiže pogledu in je vreden pohvale
Rossoner je napisal/-a:PureTNT: Sem hotu povedat, da omejitev hitrosti ni brezveze. Ima svoj namen. Obcestne table niso glih poceni in ne verjamem da bi država brezveze metala dnar v ''luft''??
Kako pa jih pustim na miru norce, ki vozijo 160km/h pa res ne vem, saj kot član gasislkega društva s koncesijo reševanja pri prometnih nesrečah vem, da skoraj v vseh primerih ''naskrajo'' nedolžni vozniki. Marsikaj videl in verjemi, da jih norci skoraj v 100% odnesejo brez poškodb, ali pa s kako majhno odrgnino.
Pa še nekaj o ''nekrivih'' norcih...Pelješ po obvoznici recmo 100km/h pa ti slučajno norc, ki vozi 160km/h prleti v rit avta. Pomoje bi potem tvoje razmišljanje postalo drugačno, predvsem zrelejše.
Ne, rešitev ni takak kot si jo ti PureTNT omenil. Dokler človek ne spremeni nekaj v svoji glavi, svojega razmišljanja, ni uspeha z drugimi metodami. Žalostno, a resnično. V glavi mora dorasti.
Pa brez zamere![]()
Lp, ROSSONER!
PureTNT je napisal/-a:Rossoner je napisal/-a:PureTNT: Sem hotu povedat, da omejitev hitrosti ni brezveze. Ima svoj namen. Obcestne table niso glih poceni in ne verjamem da bi država brezveze metala dnar v ''luft''??
Kako pa jih pustim na miru norce, ki vozijo 160km/h pa res ne vem, saj kot član gasislkega društva s koncesijo reševanja pri prometnih nesrečah vem, da skoraj v vseh primerih ''naskrajo'' nedolžni vozniki. Marsikaj videl in verjemi, da jih norci skoraj v 100% odnesejo brez poškodb, ali pa s kako majhno odrgnino.
Pa še nekaj o ''nekrivih'' norcih...Pelješ po obvoznici recmo 100km/h pa ti slučajno norc, ki vozi 160km/h prleti v rit avta. Pomoje bi potem tvoje razmišljanje postalo drugačno, predvsem zrelejše.
Ne, rešitev ni takak kot si jo ti PureTNT omenil. Dokler človek ne spremeni nekaj v svoji glavi, svojega razmišljanja, ni uspeha z drugimi metodami. Žalostno, a resnično. V glavi mora dorasti.
Pa brez zamere![]()
Lp, ROSSONER!
Glede na to, da imam v družini kar nekaj zdravnikov in eden od njih tudi sodeluje pri nacionalnem projektu NMP, mi lahko verjameš, da se možnih posledic zavedam.
Povej mi scenarij, po katerem nekomu na obvoznici priletim na rit. Če vozim po prehitevalnem pasu, to ni možno, razen če nekdo izsili, v katerem primeru je on ravno toliko kriv kot jaz (oba kršiva predpise, s tem da je njegova kršitev še mnogo resnejša).
Seveda je drugo, ko po obvoznici v prometnih konicah gledam 18-letnike, ki s svojimi Hondami v prometu odbijač-na-odbijač izvajajo manevre, ob katerih samo čakaš, kdaj bo počilo. Tu bi bila preventiva uporabna, saj plakati ne zaležejo. Naj se vozniku POKAŽE, kaj se zgodi z vozilom, ko se znajde v določeni situaciji. Avtošola te nauči samo upoštevanja CPP (ki jih, razen omejitev, vozniki takoj zavržejo), ne pa tudi obvladovanja vozila.
Drugače višje hitrosti niti slučajno niso tako nevarne, kot bi sklepal na prvi pogled, vse dokler imaš za volanom voznika, ki ne le, da ve kaj počne, vendar je tudi sposoben pravilno ocenit, kdaj je takšna vožnja varna in kdaj ne. Sam sem se peljal tudi že precej globoko v teritorij 300 km/h, pa težav nisem imel. Bi verjel, da se mi večina nevarnih situacij pripeti ravno pri nižjih hitrostih, kljub doslednemu upoštevanju vseh predpisov, z izjemo hitrostnih omejitev?
Sam ostajam pri trditvi, da naj se voznike izobrazi tak kot je treba, pa četudi bo zato pridobivanje dovoljenja dražje in dolgotrajnejše. Seveda je težko ugovarjati nekomu, ki vsakodnevno reže trupla iz zverižene pločevine, vendar tu pogosto ni razlog hitrost, ampak preprosto neumnost.
Lp
SENATOR je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:Rossoner je napisal/-a:PureTNT: Sem hotu povedat, da omejitev hitrosti ni brezveze. Ima svoj namen. Obcestne table niso glih poceni in ne verjamem da bi država brezveze metala dnar v ''luft''??
Pa brez zamere![]()
Lp, ROSSONER!
Glede na to, da imam v družini kar nekaj zdravnikov in eden od njih tudi sodeluje pri nacionalnem projektu NMP, mi lahko verjameš, da se možnih posledic zavedam.
Povej mi scenarij, po katerem nekomu na obvoznici priletim na rit. Če vozim po prehitevalnem pasu, to ni možno, razen če nekdo izsili, v katerem primeru je on ravno toliko kriv kot jaz (oba kršiva predpise, s tem da je njegova kršitev še mnogo resnejša).
Seveda je drugo, ko po obvoznici v prometnih konicah gledam 18-letnike, ki s svojimi Hondami v prometu odbijač-na-odbijač izvajajo manevre, ob katerih samo čakaš, kdaj bo počilo. Tu bi bila preventiva uporabna, saj plakati ne zaležejo. Naj se vozniku POKAŽE, kaj se zgodi z vozilom, ko se znajde v določeni situaciji. Avtošola te nauči samo upoštevanja CPP (ki jih, razen omejitev, vozniki takoj zavržejo), ne pa tudi obvladovanja vozila.
Drugače višje hitrosti niti slučajno niso tako nevarne, kot bi sklepal na prvi pogled, vse dokler imaš za volanom voznika, ki ne le, da ve kaj počne, vendar je tudi sposoben pravilno ocenit, kdaj je takšna vožnja varna in kdaj ne. Sam sem se peljal tudi že precej globoko v teritorij 300 km/h, pa težav nisem imel. Bi verjel, da se mi večina nevarnih situacij pripeti ravno pri nižjih hitrostih, kljub doslednemu upoštevanju vseh predpisov, z izjemo hitrostnih omejitev?
Sam ostajam pri trditvi, da naj se voznike izobrazi tak kot je treba, pa četudi bo zato pridobivanje dovoljenja dražje in dolgotrajnejše. Seveda je težko ugovarjati nekomu, ki vsakodnevno reže trupla iz zverižene pločevine, vendar tu pogosto ni razlog hitrost, ampak preprosto neumnost.
Lp
Popolnoma se strinjam s tabo.
Vsaj 2x na teden se vozim na italijanski AC, pa se dost varneje pocutim pri 250 na uro kot pa pri 130, kjer te zacne folk po desni prehitevat pa blendajo in trobijo.
En hecen pregovor pravi: ''pri 200 na uro, nimas dosti prijateljev''
Hitrost ni tolk nevarna, ce so okoliscine pravilne (ravnina pa prazna cesta)
V italiji sem ze veckrat prehitel policijski avto na AC pri 180 na uro, pa me se nihce ni ustavil. Ce te pa najdejo da ne upostevas varnostne razdalje, prehitevas brez smernika ali celo po desni, to bos placal se za hitrost pa se marsikaj ti bodo nasli.
Dokler ogrozas samega sebe je OK, zivljenje je tvoje. Ko so pa vpleteni drugi pa se je bolje skulirat, da ne bos koga celo zivljenje placeval, ko se kaj zgodi.
LP
Rossoner je napisal/-a:Sem videl primer na avtocesti, ko je malo mankjalo da bi počilo.
Se peljem od Sela proti LJ po AC. Pred mano je nekaj avtomobilov, pred temi avtomobili je pa peljal kamion. Po prehitevalnem pasu me prehiti Audi A4. Nakar se voznik tovornjaka kar na lepem spomne prehiteti avto. Da bi slučajno tovornjakar vklopil smernik, mu tisti hip niti na pamet ni prišlo, Audija pa niti ni videl. In kaj se je zgodilo?Voznica Audija je (najverjetneje) s stopalko zavore prišla skoz pod..ampak na koncu je je izidilo, a med zadnim delom kamiona in Audija ni bilo več kot 15 cm prostora
To je eden od primerov, ko se lahko zaradi voznikov, ki niso pri stvari kaj hitro zakantaš v rit vozila, ki se kar na 1x odloči prehiteti vozilo pred seboj.
Lp, ROSSONER
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov