Mah, jaz sem kupil precej starega BMW-ja 320i, ki je imel v svoji karieri prevoženih le 105000km in ga je vozil nek ata...ampak res stari ata že...no potem je avto 3 leta stal, tako da so na žalost vse gumice preperele, pa smo porihtali, naredili servis in avto praktično ni bil nič zaspan...čeprav se je fural le po vasi tu in tam, pa še to praktično ekstremno počasi.
Avta nisem nikoli šparal, veliko je bilo gasa do daske, driftanja, tiščanja itd...
res pa sem tudi skrbel za njega(poskrbel da je bil vedno ogret, redno vzdrževanje), pa ni nič razgnalo ali crknilo...ne vem kaj se če zastat, pa ni bil prvi avto v familiji, kupljen od takega človeka, pa tudi z drugim ni blo težav...tretji je pa še na preizkušnji...tudi ni zaspan, gre tako kot mora(polo 1.6 95' 103kkm) pa čeprav ga je vozil spet en ata...
Pomojem je vzrok drugje...sicer naj poudarim da nisem strokovnjak, a mogoče kakšen LMM ali pa če laufa v kakšnem "zasilnem" programu, kje kaj zamašeno(filter?), zapacano...tako zelo avta zastat enostavno ne moreš...oziroma bi se prej ali slej zbudil...
Avtu pač narediš servis, potem pa furaš tako kot bi vsak avto...mora da gre
In ja, vem da je neka razlika med zaspanim in dobro utečenim motorjem, vendar to kmalu mine, ko ga enostavno spihaš...če ne je nekje drugje vzrok, vsaj pomoje...
MANDZO je napisal/-a:tko da zj vleče k ata na mamo

Se mi zdi da ata, v letih ko je že ata, bolj vleče na sosedo in najstnice ko pa še vedno na mamo