Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI So jun 24, 2006 5:39 pm

Sejem se odpre ob 7ih takrat so švercarji večinoma že na svojih pložajih...ob cesti in na samem placu. Nikar ne ustavljaj tistim na cesti , ker te bodo takoj zamorili....zapelji notri napiši podatke vozila in telefonsko št. zakleni avto in se odpravi malo naokrog pogledat še cene identičnih vozil. Ko se vrneš napiši ceno, dobro pa je da si vsaj pred 9to na sejmu saj so resni kupci že skoraj vsi tam ali pa še pridejo najkasneje do 10ih...potem pa samo barantanje do 13ih...pa probne vožnje se tudi izogibaj če ni kupec resen, ker te bo zapeljal samo nižje po placu ustavil in te tam provociral in nižal ceno.....postaviti si moraš eno mejo, denarno mislim, do katere boš šel itak pa si poglej malo cene na avto netu ter nekje -20 %. in dobiš nekako realno prodajno ceno.....Kar se tiče prepisa na sejmu samem ni mogoč...lahko s kupcem samo napišeta kupoprodajno pogodbo, katero moraš potem uveriti na UE vendar se večina folka ne strinja s tem, ker mora potem novi lastnik pri prijavi plačati 5% davek....itak pa je na sejmu možakar, kateri ti napiše kupoprodajno pogodbo ( AVTO MINEX - KRANJ 041-652-658 ), kupec mu plača davek nekaj 1.000,00 sit ti to potem samo uveriš in jo daš novemu lastniku.....itd.....to je to pa veliko sreče pri prodaji....
Aja pa še to...prvi resni kupec je najboljši kupec ;)
Kako vem za potek :P se naredi ;)
Zadnjič spremenil ANJCI, dne So jun 24, 2006 5:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze So jun 24, 2006 5:44 pm

ja na koncu ja itak vedno tako, da želi prodajalec čim več dobit,kupec pa čim manj dat. Je pa logično da vsak zemljan bi dal kokr se da mn za avto-da čimbol zbije ceno in tako je vesel. na avto sejmu se ne da naredit prepisa. napiše se kupo-prodajna pogodba ki se dobi v eni lopi bliz enga kafiča (vzporedna stran od vhoda ene 200m stran).
ja če pa želiš avto prodat je pa tud razlika med prodajno ceno in vrednostjo avtomobila. ti maš lahko ceno 1mio sam če ga boš hotu prodat boš pomojem komej 900k dobil zanj.tko to je...pa rečte da ni res
Ja srečno prodajo,pa potrpežljivo,z glavo mislt,da se ne držiš pol za glavo k pomisleš da si ga čist pocen prodal. :P

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 So jun 24, 2006 6:09 pm

sam morš bit človk za to!
js nemorm prodat avta, ker se skregam z vsakmu kupcu, pa sem drgač mirn človek.

samo če mu kripo rjavo prodajam za 20 čukov pa so slike na netu pa povem mu po fonu, pol pa pride pa reče mater je rjav?!

pol pa popenim. :D
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jun 24, 2006 6:10 pm

Sejem je izguba časa in živcev.
Ljudje enostavno nimajo kaj sami s sabo in grejo mal bluzit do sejma in pametovat, najde se kakšen junak s tako ponudbo, da bi ga v rit nabrcal itd.
Kultura folka je pa itak na nikakvem nivoju.
Resnih kupcev je malo.

Avto net, salomon in je. Pozabi sejem. Škoda denarja.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
batek
Novinec

Napisal/-a batek So jun 24, 2006 6:43 pm

K0zM0 je napisal/-a:sam morš bit človk za to!

samo če mu kripo rjavo prodajam za 20 čukov pa so slike na netu pa povem mu po fonu, pol pa pride pa reče mater je rjav?!

Se strinjam.
Pred letom ko sem jast škodo (favoritko) prodajav me je en spraševal ,če ma avto servo pa daljinsko zaklepanje,pripravljen je pa bil dat 40 k.(pa še poln tank po možnost)
batek

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jun 24, 2006 7:30 pm

K0zM0 je napisal/-a:sam morš bit človk za to!

To je isto kot jaz, ko sem 106ko prodajal zbito po boku za začetno ceno 60 jurjev. Pač od zavarovalnice sem itak dobil osanek, ki bi ga dobil, če bi avto cel prodajal in nisem nek nategator, sem dal nizko ceno. Avto je bil redno servisiran, ampak bil je zbit po boku (lokalni kleparji+ličarji bi to po moje uštimali za 60 jurjev, avto bi bil potem vreden 250 jurjev).
In pride folk in še komplicira in hoče glihati... Pa če bi jim zastonj dal avto bi pa po moje hotel še poln tank dobiti pa, da mu zrihtam kupoprodajno.. :evil:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne jun 25, 2006 11:22 am

Zame je avtosejem spomin na bivšo jugoslavijo in kraj kjer lahko naročiš pleskavico. s kupovanjem / prodajo avtomobila pa ne vidim nobene povezave.

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Ne jun 25, 2006 11:53 am

Strokovnjak je napisal/-a:Zame je avtosejem spomin na bivšo jugoslavijo in kraj kjer lahko naročiš pleskavico. s kupovanjem / prodajo avtomobila pa ne vidim nobene povezave.

Izbral si si popolno uporabniško ime.....boljšega si nebi mogel izbrati :EE ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne jun 25, 2006 12:23 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Zame je avtosejem spomin na bivšo jugoslavijo in kraj kjer lahko naročiš pleskavico. s kupovanjem / prodajo avtomobila pa ne vidim nobene povezave.

vsake oči majo svojga malarja...

sicer pa kaj je avto net kot pa sejem na spletu...
ali pa še bolje bolha.com ;)

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO Ne jun 25, 2006 1:36 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=888765

Danes sem na sejmu kupoval tegale golfa III dizla od 1 lastnice....
lastnica trdi da nikoli ni bil barvan na sprednjem blatniku se vidi ko je lukno od kamenčka zalil in še par stvari,ampak uredu saj je samo to,malo je podrsan ampak to je tut uredu...
gospa mi reče da je letnik 98 nakar ugotovim da je ubistvu letnik 97 prva registracija pa 98....in nakoncu še cena 950000sit :shock: :shock: :shock: :shock:

ampak to je tut sprejemljivo saj se da še pogovarjat :P nakar pa ugotovim da je nekam mali 132000km za tak avto,volan iznucan še kr dost, čez sedeže nove prevleke,servisne knjige sploh ni :roll: :roll: :roll: ampak gospa trdi da je vse v redu in kilometri realni, preverim tudi da je prva lastnica nakar oče odkrije pri motorju na ploščici na vezni steni 138000km leta 03 je bil menjan zobati jermen.....

In potem kupi od prvega lastnika :roll: :roll: :roll: :roll:

niso pa vsi taki da nebo gdo napačno razumel,
švercarji so ji pa ponujali 85000sit njena zadna pa je bila malo pod 900000sit...

Lp.
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov