Js mam pa vprašanje če pozna kdo el.-magnetne ventile delovanje in vse povezano z njimi pa bi vas prosu ce mi lahka da kdo al link al gradivo če ima, ker morm za sem. za maturo nardit pa nism nc najdu na netu!

ajde
Mad je napisal/-a:...sistem je zelo preprost in razvija ga Valeo ki obljublja kar 20 % manjšo porabo procentualno isto večji navor pri nizkih obratih in 20 % boljši izkoristek ... (problem je pa menda napajanje - avtomobili bodo posledično morali verjetno na 24 v ... sicer se sistem ne obnese) - moje mnenje sicer pa je opisano na sliki spodaj - v reviji Mehanik in Voznik št: 10 izdan - December 2005 ... upam da sem ti vsaj malo pomagal... L.p. Mad
...BMW ima v tej smeri Vanos sistem spremenljivih hodov odpiranja ventila ...andrej777 je napisal/-a:Mad je napisal/-a:...sistem je zelo preprost in razvija ga Valeo ki obljublja kar 20 % manjšo porabo procentualno isto večji navor pri nizkih obratih in 20 % boljši izkoristek ... (problem je pa menda napajanje - avtomobili bodo posledično morali verjetno na 24 v ... sicer se sistem ne obnese) - moje mnenje sicer pa je opisano na sliki spodaj - v reviji Mehanik in Voznik št: 10 izdan - December 2005 ... upam da sem ti vsaj malo pomagal... L.p. Mad
Ja nekje iste procente je napovedoval tudi BMW. Je sistem sigurno optimalen ker se tiče krmiljenja ventilov samo mobe biti 99.99% in doteran do konca. Fora mehanskega odpiranje je da ima avto pri nizkih obratih predolgo in pri visokih premalo časa odprt ventil. In to pomeni da je treba neredit kompromis in dodajat različne sisteme ki podaljušejo odpiranje ventilov v višjih obratih. Pri tem sistemu bi blo dosti preprosto doseči da je pri višjih obratih tako glede na kot obrata motorja kot tudi čas ventil pri višjih obratih odprt dlje oz isto časa kot pri nižjih obratih in tako dosežeš dober izkoristek v celem območju obratov in ne le v določenih obratih.
To pa pomeni zelo konstanten navor čez cele obrate in linearno povečavanje moči.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov