Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Pe jun 23, 2006 6:28 pm

@Solero: Volkswagnov 2.0 TDI 170KM ni kontra udarec samo Renaultovemu novemu 2.0 dCi-ju, je le konkuriranje nasplošno vsem ostalim znamkam in konkurentom na trgu.

TaStar
Nov uporabnik

Kraj: Loka

Napisal/-a TaStar Pe jun 23, 2006 6:49 pm

TDI!!!!!!
TDI Power!!!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Pe jun 23, 2006 7:23 pm

lp
solero se opravičujem za napako nisem bil prepričan pa sem kr napisal.
tist megan je od očeta moje bivše in se nisem nikol zanimal za konje...vedel sem sam da je tm nekje okol...drugač pa hvala za informacijo...sicer pa mislim da tema ni bla namenjena temu da bi gledu oz iskal napake uporabnikov ampak povedu svoje mnenje oz predlagal kater motor izbrat
hvala se 1x
pa lp 8)
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Solero
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Solero So jun 24, 2006 7:26 am

the_man je napisal/-a:lp
solero se opravičujem za napako nisem bil prepričan pa sem kr napisal.
tist megan je od očeta moje bivše in se nisem nikol zanimal za konje...vedel sem sam da je tm nekje okol...drugač pa hvala za informacijo...sicer pa mislim da tema ni bla namenjena temu da bi gledu oz iskal napake uporabnikov ampak povedu svoje mnenje oz predlagal kater motor izbrat
hvala se 1x
pa lp 8)

Saj vem.. ampak vseeno, fajn pa je,če predlagaš motor,da poveš karakteristike motorja ter da tak motor tudi obstaja ;)

Lp

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jun 24, 2006 8:45 am

No, še moja izkušnja s TDIjem v Golfu IV s 115 konji.

Imam ga leto in tričetrt, v tem času sem prevozil 40kkm, skupno jih ima avto skoraj 140, zadnjih 15kkm pa je tudi čipan na 150KM in še vedno dela, turbina pa tudi ni crknila :roll: Priznam, enkrat me je pustil na cesti, čemur vzrok je bil naftni filter poln vode in motor sam po sebi ni nič kriv - prej tovarna, ki predpisuje menjavo filtra na 100kkm ali 5 let, kar je za moje pojme preveč. Povprečna poraba v času kar ga imam je 6 litrov - čipan ali ne, je približno enako. Avto gre solidno in kar lepo nalepi na sedež, ko turbina opravlja svoje delo ima pa turbo luknjo in turbo lag, kar pomeni da je v območju pred turbino precej len, še posebaj pa se to opazi s 17" feltnami in prižgano klimo.

Ne vem od kje podatek, da pri TDIjih rade crkujejo trubine in da so dragi za vzdrževanje. Običajen servis je med 30 in 40k, tavelik je pa 140k in to so cene na uradnem servisu z originalnimi deli.
Ko sem bil pri Beji zaradi polnjenja klime sem malo spraševal o turbinah in TDIji naj ne bi imeli problematičnih, problem se edino pojavlja pri določenih DCijih, ki naj bi imeli turbino preblizu motorja.

Uglavnem, ne se bat kupit dizla, samo treba je upoštevat par stvari pri vožnji, kot so ne ga mrzlega tiščat, vročega ugašat pa tiščat 100km skupaj - vse to pa še toliko bolj velja za čipane motorje, kjer je treba vedeti, da je pridobljena moč na račun konstrukcijskih rezerv, ki jih po čipanju ni več veliko.

Pa ne se kregat glede znamk. Nekateremu je všeč ena, drugemu druga, pri vsaki pa je možno dobiti avto, ki bo redno na servisu.
Slika

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So jun 24, 2006 10:51 am

lp
solero z vsem tem se strinjam je pa res da megana nisem predlagal ampak sem samo omenil da sem ga vozil... :P ker ce se prav spomnim se ni govorilo o teh avtomobilih temveč o pasatu, c5-ki ter alfi 147. pač se zgodi, vsak se lahko zmoti, se opravičujem za napako in upam da ni naredila nič hudega( napaka mislim ) :lol: kot vidis sem nov na forumu in od sedaj bom če ne bom prepričan preverjal podatke da bo ziher :twisted: nč uživaj pa bo ane
ajdek
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jun 26, 2006 12:19 pm

Spyker je napisal/-a:Xandrej že od samga začetka iščeš prepir. Že pri tvojmu prvemu postu, da ostalih ne omenjam. In bo šla tema spet pod ključ :roll:

Ted, jest mislm da boš največ naredu, če se greš na lastno kožo prepričat in sprobat vse ogledane motorje.

Kaj audija voziš? Samo tak vprašam....

Glede motorjev pa avtov idi, probaj, probaj kako pašeš za volan, poglej kateri ti je bolj všeč pa kupi. Kaj boš z enim avto pa če ti ni všeč pa če ima zlat motor.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jun 26, 2006 12:31 pm

xandrej je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:Xandrej že od samga začetka iščeš prepir. Že pri tvojmu prvemu postu, da ostalih ne omenjam. In bo šla tema spet pod ključ :roll:

Ted, jest mislm da boš največ naredu, če se greš na lastno kožo prepričat in sprobat vse ogledane motorje.

Kaj audija voziš? Samo tak vprašam....

Ne ;)

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Sr jun 28, 2006 12:45 pm

Walker_P je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:@APN

Saj bi ti nekaj rekel pa nebom. Je pa res, da se lastniki uiber strojev ne pogovarjajo kaj jim kje crkne... Samo tolko glede izpita pa teh zadev pa nebi sedaj... :evil:

Se strinjam s teboj xandrej, glede tega da lastniki nemških strojev neradi priznajo da jim kj crkne. Ne vem zakaj, ampak tako je, mislim si da je vzrok v tem, mater tolk sm dal za avto, pa če mi je to crknal, pa da keremu povem, se mi bodo vsi v glavo smejali, mislim da je favšija ravno na obratni strani. :twisted:

Sam mam že 7 let Civic-a HB, spuščenga in sem po srcu in duši Hondaš (Hondo se ne da opisat, lahko jo sam kupiš in sprobaš).
Ker se vozim na šiht NM-LJ mam slabo leto tudi Golfa IV 130/6 pr. Kar se mašine tiče je ta mašina res prvi biser, po AC redko pade pod 160km/h in je poraba 5,5-5,7 (avto ma 1300kg) je pa res da je pribl. polovica poti AC. Če izvzamemo mašino mi podvozje Golfa ni všeč in resno razmišljam o športnih amortizerjih, ker sem navajen na spuščenga Civica.
Skratka sem absolutni Hondaš vendar me motor kot tak (TDI/130) navdušuje znova in znova, pa tud težav se nisem imel (cca. 40kkm sem prevozil) se pravi moj glas gre Passatu.

LP D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov