Pol leta sem vozil službenega A140 long in je zadeva čisto spodobna. Pri višjih hitrostih je pač konjev premalo in tudi prehitevanja se je potrebno lotiti temu primerno. Poraba z zmerno vožnjo je bila 8 litrov oz. raje še kakšnega do dva več, ker pač pri službenem avtu malo manj mirkaš na porabo kot pri svojem

.
Sedenje v tem avtu je zelo zanimivo vključno z zgornjim ravnim delom vrat, ki ti služi kot odlično naslonjalo za levo roko. Jezila me je skupna ročica za luči in brisalce saj se mi je dogajalo, da sem hotel vklopiti špricanje šipa pa sem blendal in seveda kontra
Long izvedba ima na zadnjih sedežih toliko placa, kot v E-ju ali S-u je pa zato avto grši kot normalna izvedba A-ja.
Bottomline
A ni tipični Mercedes in v njem nimaš tistega pravega občutka, da sediš v mečki kljub temu, da je cena novih precej zasoljena. Je pa to čisto spodoben avto in s tem motorjem zadovoljuje večino vozniških potreb, če se z njim vozi samo voznik. V kolikor pa je avto večkrat bolj obtežen pa razmišljaj raje o nakupu A160.