Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Pomoč, telefonsko številko

Napisal/-a J`Mavr0 To jun 27, 2006 9:07 pm

Upam, da ne kršim kakšnega pravila...

1. Želel bi telefonsko št. od avto handlerja v Celju (okolica) nvm točno, saj smo prodali naš avto znamke Renault Megane 1.6 16V, ampak kupecu nismo povedali, da so bila LEVA vrata kitana in pobarvana (študent) :? in sedaj nam bo pripeljal avto nazaj :shock: , lasnik moj oče, ampak bomo mi njemu vrnili kupnino...

Zdaj pa je težava, mi nismo več 1. lastniki :?
Avto pa je super in težava je v tem kak naj se avto zdaj proda?

- zato bi rad cifro od handlerja pa da se proda pa je konec... (1.100.000 SIT) je ponudil handler, mi smo pa ga prodali za 1.220.000, naj se ve...

http://www.moj-album.com/uredi/jmavro/3636138/

Prosim za pomoč, hvala!

Jernej

Doma že imamo nov avto... zato je nam problem (mo)
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jun 27, 2006 9:32 pm

Ja kerga to misliš? Jih je kr dost! Slučajno šargija?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 To jun 27, 2006 9:52 pm

cuj, nvm, daj bilo koga, da poklicem, pa da vidim...

ker jaz si potem nisem cifer zapisoval

lp;
Jernej
Slika

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To jun 27, 2006 10:00 pm

Daj študentu teh 100 jurjev pa bo.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jun 30, 2006 12:27 am

Niti tolarja mu ne bi vrnu.Sej je avto vidu in ga je kupu.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jun 30, 2006 8:29 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Niti tolarja mu ne bi vrnu.Sej je avto vidu in ga je kupu.

LP!

Načeloma je res tako, samo če se nekomu zamolčijo dejstva te načeloma lahko toži, ker gre za prevaro.

Drugače pa se raje poskusite s kupcem dogovorit in mu raje vrnite kakšnih 50 jurjev kot nadomestilo za pokitana vrata, ker boste s ponovnimi prepisi pa ponovno menjavo lastništva imeli več sitnosti in stroškov kot je recimo ta znesek.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Pe jun 30, 2006 8:33 am

Kitane vrata FAK OF, nej si un študent raje malco kup kot pa da mori sej avto ni nov... jest mu ne bi vrnu keša, če pa bi bi pa zavlačeval v nedogled :twisted:
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Pe jun 30, 2006 9:08 am

Je mel možnost z merilcem laka prej premerit zadevo....Sicer pa če je bil avto malo butnjen ne vem zakaj se buni, jst mam avto star pol leta pa so mi na parkirišču udrli blatnik. Blatnik je bil zamenjan na pooblaščenem servisu...a je zato z mojim avtom kj narobe?
takšni pametni itak pol kupjo porihtano totalko in so najbolj zadovoljni na svetu...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Pomoč, telefonsko številko

Napisal/-a sonček Pe jun 30, 2006 4:38 pm

J`Mavr0 je napisal/-a:Upam, da ne kršim kakšnega pravila...

1. Želel bi telefonsko št. od avto handlerja v Celju (okolica) nvm točno, saj smo prodali naš avto znamke Renault Megane 1.6 16V, ampak kupecu nismo povedali, da so bila LEVA vrata kitana in pobarvana (študent) :? in sedaj nam bo pripeljal avto nazaj :shock: , lasnik moj oče, ampak bomo mi njemu vrnili kupnino...

Zdaj pa je težava, mi nismo več 1. lastniki :?
Avto pa je super in težava je v tem kak naj se avto zdaj proda?

- zato bi rad cifro od handlerja pa da se proda pa je konec... (1.100.000 SIT) je ponudil handler, mi smo pa ga prodali za 1.220.000, naj se ve...

http://www.moj-album.com/uredi/jmavro/3636138/

Prosim za pomoč, hvala!

Jernej

Doma že imamo nov avto... zato je nam problem (mo)

Ustavmo konjičke. Kot sem razbral iz tvojega vprašanja da ste prodal avto naprej in niste povedal da je bila vrata popravljena(kitana).

Enostavni odgovor če bi šlo dejansko za stvarno napako bi morali v zakonskem roku (8 dni) upoštevat kupčeve zahteve(vrnite,delne stroške kar koli odvisn od zahteve kupca), tukaj v tvojem dejanskem primeru pa ne gre za stvarne napake ampak za kupčeva krivdo....to se prav vidno-kupljeno poznejših reklamacij se ne upošteva on je imel možnost pogledat avto če je bil štrihan če bi malo bolj pogledov bi se dalo vidt....tako da ne ga srat pa neki dajat nazaj.. :ne :ne :ne ..še za potrdilne odg. pa se pozanimaj na varstvu potrošnikov.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov