Debate, ki niso vezane na ostala področja...

qlimax_
Nov uporabnik

prodajna pogodba

Napisal/-a qlimax_ Ne jul 02, 2006 12:44 pm

prosim za ker pameten nasvet

pred nekaj časa sm naredu eno hudo napako. na lepe oči sm na hitro prodal avto enmu modelu iz krana. raku mi je da bo prodajno pogodbo poslal po pošti pa bo vse ql, ker sva mela malo časa za vse, z moje strani. dnar pa vse je blo.
zdj pa človek ni več dosegljiv niker. sicer tablice pa prometno mi je poslal nazaj, pogodbe pa ni, avto sm odjavil na upravni enoti, sam skrbi me k ni pogodbe, ker če avto kjerkol ostane na kerem divjem odpadu al pa če povvzroči kdo kero nesrečo, je avto uradno še vedno moj, pa bi znal met kere bleme.

kaj predlagate? mam sploh kero opcijo ki bi bla dobra zame

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Ne jul 02, 2006 1:10 pm

Če je avto odjavljen in nima tablic si že na dobri poti! Pojd na PP in jim malo razloži zadevo, pa vloži prijavo o izginotju in ga bodo hitro našli. Vsaj navadno ga!

Drugače se pa za prodajo vzame čas!!! :evil:
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne jul 02, 2006 1:22 pm

kako pa nisi meu časa?
men je podpis pogodbe uzel 15 min
na overitev smo pa čakal ene 10 min
pa še 10 min vožnje umes in je blo u dobre pou ure use urejen

zdej kko je/bo registriru avto nase, če nima kupoprodajne pogodbe s tvojim overjenim podpisom?
pa prometno ti je verjetno vrnu neodjavljeno, ker on pač ni lastnik
al si ti slučajno kšne bianco pogodbe podpisu???

pejt na policijo, pa lepo povej kako in kaj, pa bojo poiskal modela in se boste zmenl
podpis

qlimax_
Nov uporabnik

Napisal/-a qlimax_ Ne jul 02, 2006 1:53 pm

ma skoz delam, pa še takrat težko dobim kej prosto vmes, pa je tko pršlo. preveč sm bil naiven. ne sj dokumente pa to sm dobil pa odjavil vozilo, sam skrbi me kako pa kaj bo če bo avto avto kje obstal al pa kej. pol bom pa res mel velke stroške. drgugač pa tut men ni jasno zakaj bo mel avto, bi vsej povedal al pa kaj da ga bo mel naprimer za dele, sam takrat mi je razlagal da ga bo uporabljal naprej, tko da...očitno res najbolš it na policijo da me še tm mal napizdijo zaradi malomarnosti. ne pogodbe al pa kakršnega kol paprija nimam nč, še to sm pozabu kak je mudelu ime, sam cifro mam še k je pa na vsake tolk časa komej dosegljiva pa mail :?

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Napisal/-a Bosko001 Ne jul 02, 2006 2:11 pm

Če imaš ti VSE papirje, on pa NIČ, prijavi avto kot odtujeno, pa ga boš dobu nazaj. Sicer nesramno, ampak zakaj pa ti nebi bil, če je on!

l.p.
Slika

qlimax_
Nov uporabnik

Napisal/-a qlimax_ Ne jul 02, 2006 2:18 pm

po domače povem d mi ga je en ukradel pa da vem iz kje je? mal sumljiv ampak ql. bom vidu, mogoče bom pa res zahtevu avto nazaj pa ga še enkt prodal, sj sm u bistvu jz na boljšem

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Napisal/-a Bosko001 Ne jul 02, 2006 2:25 pm

qlimax_ je napisal/-a:po domače povem d mi ga je en ukradel pa da vem iz kje je? mal sumljiv ampak ql. bom vidu, mogoče bom pa res zahtevu avto nazaj pa ga še enkt prodal, sj sm u bistvu jz na boljšem

Da ga je kr ukradu glih ne moreš rečt, ker je avto odpelu z ključi, ki si mu jih ti dal... Počakaj še malo, mogoče se kdo na forumu najde, ki je imel kak podoben primer ali pa bimmer, ki je policist. On bi mogu vedet kakšna je praksa.

Pa temo prestavi v pravne nasvete.
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne jul 02, 2006 2:26 pm

kakšne bedarije pa ti kvasiš? Avto ti je plačal, vrnil ti je tablice, da ni bila pogodba podpisana pa je izključno tvoja krivda. Ti moraš nesti svoj podpis overit k notarju in kaj še sploh čakaš?

In sedaj boš nekoga obtoževal, da ti je ukradel avto? :bonk

Prej ali slej bo policija prišla do tebe, ker ti je kupec avto plačal, vrnil tablice in vse potrebno, ti pa mu še vedno nisi poslal pogodbe o prodaji s tvojim overjenim podpisom.

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Napisal/-a Bosko001 Ne jul 02, 2006 2:35 pm

milankregar je napisal/-a:kakšne bedarije pa ti kvasiš? Avto ti je plačal, vrnil ti je tablice, da ni bila pogodba podpisana pa je izključno tvoja krivda. Ti moraš nesti svoj podpis overit k notarju in kaj še sploh čakaš?

In sedaj boš nekoga obtoževal, da ti je ukradel avto? :bonk

Prej ali slej bo policija prišla do tebe, ker ti je kupec avto plačal, vrnil tablice in vse potrebno, ti pa mu še vedno nisi poslal pogodbe o prodaji s tvojim overjenim podpisom.

Če ne more navezat stika z kupcem. ki se mu ne oglaša na telefon??? Višje je napisal, da niti ne ve kdo je, kako naj pol napiše pogodbo in jo overi??? Kar bi mogu nardit že zaradi tega, da v primeru kakšne pizdarije dokazuje, da avto ni več njegov... Nekako ga bo mogu najdet, pa če ne z lepa pa pač malo grše. Je pa res malomarnost, da si nista zmenjala vsaj osnovnih podatkov.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov