F22_Raptor je napisal/-a:"po čem pa sklepaš da je najbojša 100ka?
neke dokaze daj...oz pojasni pri čem se ti je poznalo"
vem da je moja astra en navadn mlinček za kavo. pa kaj. meni dobro služi. ti če maš pa kaj bolšega pa ftihni pa se ne napihuj ker ni od vsakega foter direktor.
odgovor: z petrolovimi črpalkami imam na splošno slabe iskušnje. ko sem tankal 95 ali 98 oktanca (ker se mi je 100ka zela predraga) je motor deloval zares slabše. ni bil tako odziven, pri nenadnem pospeševanju je s težavo prišel na višje obrate. pa še da dodam včasih je motor nenadoma zgubil vso moč in se ni odzival na dodajanje plina. ko se je to nekaj krat ponovilo sem avto dal prgledat. napak ni blo. kolega mi je reko naj tankam omv-jevo 100ko. razlika pa je bila zares očitna. motor deluje bolje bol je poskočen in živahen (kljub temu da je navadn mlinček za kavo). pa še odkar tankam pri omv-ju motor ni niti enkrat ostal nenadoma brez moči.
iz svojih lastnih iskušen vam povem (ne glede na to ka rečete ali mislite) je za mojo astro omv-jeva 100ka bolša od 95 ali 98 oktanca.
fifi je napisal/-a:Hehe, tvoja punca ima (skoraj) znanstvenofantastično porabo na svojem bencinskem Cliotu, žre ji manj kot dizel.A ga skoz vozi pod štantgasom al kdaj celo na pedal za gas pritisne?
Porabo 4.2 litra sem sicer tudi sam na svojem Twingotu enkrat doživel, vendar pa mi še zdaj ni jasno na kakšen bencin sem naletel, da mi je avto tako malo žrl. Je pa res, da sem imel ogromno relacijske vožnje in da sem po avtocesti v glavnem vozil okoli 100 km/h tisti tank.
Nixxon je napisal/-a:Sorry, ampak 4.2 porabe na benz Cliu v mestni vožnji pa ne verjamem. Mamin je dizl, vozi relacijsko LJ-Vrhnika, ter praktično nič mesta, pa ima tam-tam porabo. S tem da ne vozi hitreje kot 110-120km/h po AC.
fifi je napisal/-a:Jah, samo da na koncu ne pride vzdrževanje avtomobila s kakšnimi ultradragimi olji ipd. dražje kot je prihranek na bencinu.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov