Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc To avg 12, 2003 7:22 pm

ah no ja jaz sem sklepal da je 1 faza explozija katera mocno poveca pritisk .... ko se poveca pritisk do dovolj visokih tlakov se zacne delovni takt ... koker jaz vem explozija pri bencincu nima veze z dolžino delovnega takta je pa res da to je en izmed faktorjev ki ti daje maximalno hitrost vrtenja motorja ker lahko zracunas kok casa to traja in pri 5000 obratih je to krepko pod sekundo tako da zame je to explozija :)

ne vem zakaj me spominja to kar ti govoris na diesel motorje v katerem pa je res da se vrsi izgorevanje celi delovni takt .... ker se diesel vbrizguje med gorenjem medtem ko je pri bencincu mesanica pripravlena in samo explodira

no ja mozno da so me na strojnem faxu narobe ucili ko mi je prfoks za termodinamiko kazu nove sisteme vbrizavanja v katerih se bencin takoj spremeni v plinasto obliko ne pa v fino kapličasto in se prov spomnem da je uporabil izraz izgorevanje samo ko smo gledali zadevo v zelooo pocasnem posnetku pa se tam se je komaj vidilo .... ko pa gledas v realtime simulacije pa vseno deluje kot explozija

aja pa se to : expanzija je povecanje volumna nekega plina..... (zato plin expandera )
explozija je zelo hitro povecanje volumna nekega plina

zato ti govorim da je odvisno od casovne periode ker zame je gorenje vse kar poteka saj pol sekunde

ce bi ti vzigalnik poven plina vrgel v ogenj bi cez nekaj casa prislo do vziga plina in bi ti reku da je explodiral al bi reku da je expandiral ....

ce se prov spomnim je bil tisti sistem ki te zaniman vpisan v haynes repair manuel za golfa 2 .... .....
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

dolfe
Novinec

Napisal/-a dolfe To avg 12, 2003 8:38 pm

p.s. ce o zadevah beres se ne pomeni da ti je vse jasno (ne recem da komu tu ni ki tri da mu je :P) zadevo mores probat videt pol komaj lahko cutis kako zadeva deluje.[/quote]

Glede na to, da po izobrazbi nisem mehanik, se bom vseeno raje zanašal na to, kar sem prebral v literaturi, kot na moje (žal, zelo pomanjkljive izkušnje). Kar se tiče vbrizgavanja bencina... Do sedaj sem se pobižje (med šravfanjem) spoznal le s sistemi D, K in KE jetronic, šravfal sem tudi avtomobile z L Jetronic, vendar le motor, ne sistema za vbrizgavanje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov