ne vem zakaj me spominja to kar ti govoris na diesel motorje v katerem pa je res da se vrsi izgorevanje celi delovni takt .... ker se diesel vbrizguje med gorenjem medtem ko je pri bencincu mesanica pripravlena in samo explodira
no ja mozno da so me na strojnem faxu narobe ucili ko mi je prfoks za termodinamiko kazu nove sisteme vbrizavanja v katerih se bencin takoj spremeni v plinasto obliko ne pa v fino kapličasto in se prov spomnem da je uporabil izraz izgorevanje samo ko smo gledali zadevo v zelooo pocasnem posnetku pa se tam se je komaj vidilo .... ko pa gledas v realtime simulacije pa vseno deluje kot explozija
aja pa se to : expanzija je povecanje volumna nekega plina..... (zato plin expandera )
explozija je zelo hitro povecanje volumna nekega plina
zato ti govorim da je odvisno od casovne periode ker zame je gorenje vse kar poteka saj pol sekunde
ce bi ti vzigalnik poven plina vrgel v ogenj bi cez nekaj casa prislo do vziga plina in bi ti reku da je explodiral al bi reku da je expandiral ....
ce se prov spomnim je bil tisti sistem ki te zaniman vpisan v haynes repair manuel za golfa 2 .... .....