Debate, ki niso vezane na ostala področja...

slanek
Nov uporabnik

Nakup motorja za Renault 5 GT Turbo

Napisal/-a slanek Če jul 13, 2006 4:10 pm

Pozdravljeni vsi skupaj, sem nov na foromu in imam eno vpra[anje. Zanima me pribli\na cena za kompleten motor za Renault 5 GT Turbo. Namen imam kupiti rabljen avto, nato pa menjati motor. Mislim, da jih prodajajo pri Renaultu kot rezervne dele.

Za odgovor se \e v naprej zahvaljujem.

LP, Jaka

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Nakup motorja za Renault 5 GT Turbo

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 6:02 pm

slanek je napisal/-a:Pozdravljeni vsi skupaj, sem nov na foromu in imam eno vpra[anje. Zanima me pribli\na cena za kompleten motor za Renault 5 GT Turbo. Namen imam kupiti rabljen avto, nato pa menjati motor. Mislim, da jih prodajajo pri Renaultu kot rezervne dele.

Za odgovor se \e v naprej zahvaljujem.

LP, Jaka
... mislim da bo to bolelo ... raje kupi en rabljen motor še delujoč in naredi pri kakem dobrem mehaniku generalko boš 2 x cenejši moral pa boš brusit verjetno motorno gred ji menjat ležaje poravnat vrh bloka glavo in menjati leteče ležaje oljno pumpo dobro bi bilo tudi bate menjati z prvim brušenjem in na novo honat cilindre, ker od starih so precej ovalni po navadi ...naročit eno tekmovalno tesnilo - jekleno pol bi te koštalo sicer isto kot na Renaultu vedel bi pa 100 % kaj si dobil in bi imel mir v vsakem primeru ...L.p. mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 13, 2006 6:12 pm

Samo glava za ta avto je nekaj čez 700.000 sit nova na renaultovem servisu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 14, 2006 12:35 am

nebivedu je napisal/-a:Samo glava za ta avto je nekaj čez 700.000 sit nova na renaultovem servisu.

Ne vem če bi se strinjal..... ko sem jaz lan spraševal mi je reku 660 jurjo za komplet motor seveda brez turbine.... in ostale krame..... tko da si po moje z glavo mal mimo pihno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jul 14, 2006 6:14 am

Na renaultovem servisu je bila pred šestimi leti cena 780.000 sit za cel motor brez turbine in vseh dodatkov(sem narobe napisal - glavo, moral bi napisat cel motor), turbina pa tovarniško obnovljena 145.000 sit.

Očitno se je cena spremenila, samo nisem čisto na tekočem na koliko.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 6:34 am

nebivedu je napisal/-a:Na renaultovem servisu je bila pred šestimi leti cena 780.000 sit za cel motor brez turbine in vseh dodatkov(sem narobe napisal - glavo, moral bi napisat cel motor), turbina pa tovarniško obnovljena 145.000 sit.

Očitno se je cena spremenila, samo nisem čisto na tekočem na koliko.
za to ceno si iz starega lepo popuščenega starega bloka narediš en bombnik ... turbinaši so podvrženi višjim temperaturam zato so tisti bloki najstarejši ki še delujejo čeprav so obrabljeni najboljša izbira - material se stabilizira in ne diha več toliko kot nov motor ... če seveda je preživel zlorabe ... ko tam daš not nove bate pobrusiš oziroma honaš cilindre pol to zna tudi trajati ... obnovljene turbine se dobijo po 80000 sit pri Trčku popravilo starih mene v Udinah ponavadi stane okrog 50 do 200 eur ... odvisno ali jo samo centrira in nastavi ali mora it ven osovina in ležaji ... kakorkoli Turbine niso več tako drage novo dobiš nekje za 130000 sit pri pravem brookerju ;) ... enega - motor R5 Gtt je imel doma en moj kolega do pred enim letom in ga ponujal za 50000 okrog takrat ni nobeden še kupoval teh motorjev povsod ga je mel notri po oglasnikih na koncu je popizdil in ga šenkal enemu svojemu nečaku - pred tem pa je I.cooler povečal turbino z večjo zamenjal naredil motor generalno predelal plastike celega pobarval menjal feltne in gume in....in ... in se na probni vožnji sesul kot cepec ... :P :P :P Ludi Pero L.p. Mad

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Pe jul 14, 2006 7:46 am

Hvala za koristne nasvete.

LP, Jaka

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 14, 2006 8:10 am

slanek je napisal/-a:Hvala za koristne nasvete.

LP, Jaka
... pokliči to številko : 041/311-088 tip je Dorian in ima dva motorja ... poizkusi ga prepričati da ti proda vsaj enega ;) ... njegova je letela 245 km/h imela je cca. 225 km ... L.p. mad

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Pe jul 14, 2006 12:08 pm

Hvala za informacijo.

LP, Jaka

slanek
Nov uporabnik

Napisal/-a slanek Pe jul 14, 2006 1:07 pm

Zanima me [e, ;e se da dobit tudi kompletna plastika z armaturno plo[;o in ostala plastika, ki je v avtu

LP, Jaka

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Pe jul 14, 2006 1:14 pm

jst sm se z enmi pogovrajal k je dal novo amsino not ,k mu je tastara zaribal jo je dobil direkt iz franicje z turbino vse skp 500k.bom ga pa tocn vprasal ko ga vidim.vem pa sm da zdej petka tko leti da je kr joj

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jul 16, 2006 3:52 pm

slanek je napisal/-a:Zanima me [e, ;e se da dobit tudi kompletna plastika z armaturno plo[;o in ostala plastika, ki je v avtu

LP, Jaka
po odpadih sine po odpadih samo moraš kar hodit ker vse kar pride takega gre ker je petka poceni ... Bacarra 1.7 ima isto plastiko notri in zunaj kot GTT , le da je števec in obratomer mehanski kot tvoj tista Turbo pa je imela elektronskega - Števec... L.p. Mad
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov