Debate, ki niso vezane na ostala področja...

megadirettore
Nov uporabnik

Klima za rabljene avtomobile

Napisal/-a megadirettore Če jul 20, 2006 1:36 pm

Živjo.

Imam Hondo Civic 1998, ki sicer deluje brezhibno toda nima klime. A kdo pozna kako trgovino oz. kak drugi način, kako naj najdem klimo za ta model? :?:

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Če jul 20, 2006 3:38 pm

poglej pod oglasnik :
Honda Civic, 1998, s klimo, po delih ;)

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če jul 20, 2006 5:23 pm

Najprej probaj, če sploh prenašaš klimo. Jaz sem enkrat v avtu od staršev staknil hud prehlad, sem bil 14 dni zanič. Nekajkrat za tem sem jo še prižgal, pa mi sploh ne paše (v en del telesa ti je vroče, v drugi te zebe, cel si poten, pa ti mrzlo piha itd). Raje odprem sopotnikovo okno, pa se da vozit brez problema

Sicer zdaj vozim drug avto brez klime, pa jo prav nič ne pogrešam. Se pa avto tudi če cel dan stoji na soncu segreje dosti manj kot tisti od staršev :shock:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Re: Klima za rabljene avtomobile

Napisal/-a Mad Če jul 20, 2006 5:26 pm

megadirettore je napisal/-a:Živjo.

Imam Hondo Civic 1998, ki sicer deluje brezhibno toda nima klime. A kdo pozna kako trgovino oz. kak drugi način, kako naj najdem klimo za ta model? :?:
...V Trstu dobiš za vse modele v podjetju AUTOCLIMA baje niti ni ne vem kako drago - okrog 600 eur ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jul 20, 2006 8:34 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Najprej probaj, če sploh prenašaš klimo. Jaz sem enkrat v avtu od staršev staknil hud prehlad, sem bil 14 dni zanič. Nekajkrat za tem sem jo še prižgal, pa mi sploh ne paše (v en del telesa ti je vroče, v drugi te zebe, cel si poten, pa ti mrzlo piha itd). Raje odprem sopotnikovo okno, pa se da vozit brez problema

Sicer zdaj vozim drug avto brez klime, pa jo prav nič ne pogrešam. Se pa avto tudi če cel dan stoji na soncu segreje dosti manj kot tisti od staršev :shock:

klimo si moraš prav naštimat pa ni nobenih problemov jasno pa je da če si jo boš naštelu direkt u glavo boš okol hodu kot čebelarski vajenc

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jul 20, 2006 8:53 pm

Imaš dve možnosti
- prvič : naknadna vgradnja - pozanimaj se za cene pri različnih ponudnikih in izberi najboljšo varianto
- drugič : prodaj in kupi drugo HONDO s klimo

Odločitev je tvoja - vsaka od možnosti ima prednosti in slabosti izberi pač tisto, ki je po tvoji presoji "naj"
Osebno bi se najverjetneje odločil za drugo - mislim, da je cenejša + gre za original "zadevo" (bolj zaupam HONDI kot "mojstrom", ki naknadno vgrajujejo)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če jul 20, 2006 9:02 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Najprej probaj, če sploh prenašaš klimo. Jaz sem enkrat v avtu od staršev staknil hud prehlad, sem bil 14 dni zanič. Nekajkrat za tem sem jo še prižgal, pa mi sploh ne paše (v en del telesa ti je vroče, v drugi te zebe, cel si poten, pa ti mrzlo piha itd). Raje odprem sopotnikovo okno, pa se da vozit brez problema

Kot je bilo rečeno - s klimo moraš na kratko znat - tako kot s puncami 8)

Jst klimo uporabljam že veliko let in nikoli nisem imel težav.

Sicer pa kot sopotnik opažam, da imajo ljudje težave s klimo predvsem zaradi kratko malo pretiravanja (razlika zunanjo temperaturo in tisto v avtu) ter nepravilno usmerjenega hladnega zraka.

LP

Uporabniški avatar
[Weed]MAR
Novinec

Kraj: Črnomelj [Wajt Krajn]

Napisal/-a [Weed]MAR Če jul 20, 2006 10:37 pm

:lol: :lol: tipson ti si pa prehud ne.. dobro da nisi plučnce dobu... :lol: :lol:
če si npr. nekje nekj se ful gibau pa to..da si preznojen ni preveč zdravo prevelke razlike delat od temperatire zunaj... pa da ti ne piha v glavo.. zdj kako klimo mate to pol v avtu da te malo zebe pa da ti je malo vroče, newem ne.. logično je da te malo peče tk to kaj sonce čez šipo nabija vate... sm drugače pa s klimo če znaš delat sploh ni panike.. piše pa lepo v navodilih vsake klime kako se ravna z njo.. js sm sicer montirau hišne klime.. pa po moje ni neke razlike..
sm ko pravi Mojster Miha ....je treba s klimo znat.. lepo z obutkom ;)
če ne delaš nekih hudih temperaturnih razlih ni panike.. pa dost bolj spočit prideš do cilja kot pa brez nje...
lp.
my blood type is type-R

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jul 20, 2006 10:57 pm

Ah, malo še potrpi pa bp konec vročine. Avgusta še redko kdaj zalaufam klimo za hlajenje ... :P

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe jul 21, 2006 1:30 am

milankregar je napisal/-a:

Ah, malo še potrpi pa bp konec vročine. Avgusta še redko kdaj zalaufam klimo za hlajenje ... :P

Ja in naslednje leto? In potem naslednje po naslednjem? In potem še bolj naslednje? :?: :?:
A bo človek vsakega julija meseca začel čakati na avgust, ko ti še redko kdaj vklopiš klimo za hlajenje?

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe jul 21, 2006 1:39 am

Mojster Miha je napisal/-a:

Imaš dve možnosti
- prvič : naknadna vgradnja - pozanimaj se za cene pri različnih ponudnikih in izberi najboljšo varianto
- drugič : prodaj in kupi drugo HONDO s klimo

Odločitev je tvoja - vsaka od možnosti ima prednosti in slabosti izberi pač tisto, ki je po tvoji presoji "naj"
Osebno bi se najverjetneje odločil za drugo - mislim, da je cenejša + gre za original "zadevo" (bolj zaupam HONDI kot "mojstrom", ki naknadno vgrajujejo)

LP

Mislim, da se bi s tem lahko kar strinjal.
Ko sem pred 6 leti kupil Sierro in dal obnoviti klimo (beri: menjava VSEH komponent), me je to z delom stalo 2.400.000 takratnih ITL. Ampak ta klima (Diavia) ne dela tako dobro, kot original Fordova. Morda je to zgolj moja smola, morda pa tudi ne.
Bi bilo za razmisliti.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 21, 2006 6:13 am

Klima je super zadeva samo jo je potrebno znat uporabljat. če maš polavtomatsko al pa avtomatsko naštimaš temp. tako, da je za 5-8° manjša kot je zunej. Jst mam skos naštimano na 22-23° pa je čist OK. Pa z klimo se hladi prostor in ne osebe v avtu, kar pomen da moraš met šobe usmerjene stran od ljudi da jim ne nabija v telo ker pol hitr stakneš prehlad.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Pe jul 21, 2006 9:05 am

Najbolsa varianta je da kupis klimo od kake zlomljene honde pa samo premnotiras.
Slika

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Pe jul 21, 2006 10:00 am

ja pejd na www.lavto.net pa boš tm najduu

helvis
Novinec

Napisal/-a helvis Pe jul 21, 2006 10:00 am

uhhh zmotu sm se www.avto.net ne pa lavt.net
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost