Debate, ki niso vezane na ostala področja...

chino
Nov uporabnik

Kaj zajema garancija

Napisal/-a chino Po jul 17, 2006 1:54 pm

Imam 1 leto star avto. Zadnje čase opažam, da klimatska naprava ne dela kot bi morala oz. slabše hladi. Sedaj me zanima, ali je morebitno polnjenje in seveda pregled klime zajeto v garancijo, glede na to, da ima avto (nov kupljen pri pooblaščenem zastopniku) 2-letno garancijo?? Ali se to smatra kot "potrošni material" in garancija tega ne zajema??
Sem že pisal na firmo, pa (še) nisem dobil odgovora...

Aja, avto je pa Opel.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po jul 17, 2006 2:00 pm

Po enem letu se skor ne bi smelo poznat kaj pri klimi, moj avto je star pet let pa še vedno dela klima BP.
Kar se pa garancije tiče, po moje ti je ne bodo priznali, čeprav bi es morda pri kakem od servisov dalo zmenit za morebitno polnjenje, saj to ni tak strošek, pa še za ugled bi jim moralo it.
Lahko pa še sam probaš zmerit temperaturo zraka, ki pride iz klime, pa tud vidiš, če je kaj narobe. Včasih se nam poleti zdi, da klima ne dala kot bi morala, pa nas samo občutek vara.

modrina
Novinec

Re: Kaj zajema garancija

Napisal/-a modrina Po jul 17, 2006 2:11 pm

chino je napisal/-a:Imam 1 leto star avto. Zadnje čase opažam, da klimatska naprava ne dela kot bi morala oz. slabše hladi. Sedaj me zanima, ali je morebitno polnjenje in seveda pregled klime zajeto v garancijo, glede na to, da ima avto (nov kupljen pri pooblaščenem zastopniku) 2-letno garancijo?? Ali se to smatra kot "potrošni material" in garancija tega ne zajema??
Sem že pisal na firmo, pa (še) nisem dobil odgovora...

Aja, avto je pa Opel.

seveda je to zajeto v garanciji, če jim boš lahko dokazal, kajti oni se zelo radi sklicujejo na " oplove normative ".
Osebno imam zelo slabe izkušnje z servisi avtotehne VIS, ki so pooblaščeni za OPEL.
LP

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 17, 2006 2:23 pm

poglej v navodilih za uporabo po kolikem času je treba klimo pregledat (renault ima 4 leta). če ta termin še ni dosežen (mislim, da ne bo), potem je to stvar za garancijo!
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jul 17, 2006 4:24 pm

Sodelavcu se je to zgodlo po enem letu..... klima je nehala hladit..... šel na servis in so mu jo pregledal in napolnil pod garancijo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jul 21, 2006 8:51 pm

Garancija je na vse oziroma večino 2 leti. Vem sam, ker sem lansko leto tudi Opelna vzel. Tako, da ti morajo pregledat in odpravit morebitno napako zastonj!

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So jul 22, 2006 11:01 am

ma tudi če ti sam vrata škripajo jim lahk zatežiš :lol: meni je šlo na živce ker mi je škripala sklopka in sm jo šow zamenjat ;)

karkoli :!:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov