Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr avg 02, 2006 10:35 pm

Tocno tako je. Pri takem pojemku ti ocala odletijo z glave se preden se airbag sploh napihne. Soncna ali navadna, samo poletijo stran. Frend je mel nesreco s kombijem, pa jih je nasel nekje cisto spodaj pod pedali potem, sicer je bil okvir skrivljen, ampak to ni blo zarad udarca v airbag :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 10:42 am

mlamov82 je napisal/-a:Iz lastnih izkušenj govorim:
Pred petimi leti z Citroenom Berlingom s cirka 60-70 km/h (minus pojemek pri bremzanju) direkt v bok avtomobila ki mi je prečkal cesto iz neprednostne. Avto totalka, sprožil se mi je AirBag. Ker vedno nosim očala (dioptrija) vam moram povedat da se v tako hitrem času sploh ne zavedaš kje so. V glavnem so odletela z glave in ostala povsem cela (ko smo pisali zapisnik o nesreči sem jih normalno uporabljal, le prej sem jih mogel najti v avtu). Te okvirje očal uporabljam še danes.
Moj zaključek: Očala ne predstavljajo dodatne nevarnosti pri trku in sprožitvi vreč.

Lep pozdrav vsem.

To je pa tud najbolj možen scenarij.... 8)
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Če avg 03, 2006 11:15 am

EX-B je napisal/-a:Tocno tako je. Pri takem pojemku ti ocala odletijo z glave se preden se airbag sploh napihne. Soncna ali navadna, samo poletijo stran. Frend je mel nesreco s kombijem, pa jih je nasel nekje cisto spodaj pod pedali potem, sicer je bil okvir skrivljen, ampak to ni blo zarad udarca v airbag :D

Jp, moj kolega je isto rekel, da očal že zdavnaj ni bilo na nosu, ko je airbag šel v faco...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 11:36 am

Mrcina je napisal/-a:
EX-B je napisal/-a:Tocno tako je. Pri takem pojemku ti ocala odletijo z glave se preden se airbag sploh napihne. Soncna ali navadna, samo poletijo stran. Frend je mel nesreco s kombijem, pa jih je nasel nekje cisto spodaj pod pedali potem, sicer je bil okvir skrivljen, ampak to ni blo zarad udarca v airbag :D

Jp, moj kolega je isto rekel, da očal že zdavnaj ni bilo na nosu, ko je airbag šel v faco...

Lp Mrcina

Zgleda da obstaja majhna možnost da bi se ti steklo zdrobilo in padli delci v oko.... :shock:
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 03, 2006 2:12 pm

Black Jack je napisal/-a:Zgleda da obstaja majhna možnost da bi se ti steklo zdrobilo in padli delci v oko.... :shock:
Če tako zelo živiš za forum in če si dobil svojo možnost, potem se prosim malce umiri in nehaj citirat vsak post ter nanjo pisat nepomembne pripombe. Hvala
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 03, 2006 2:38 pm

Tud moja punca je mela nesrečo-šla s ceste ko je iskala telefon! Avto totalka, airbagi so se sprožli, očala so pa tud odletela iz glave in ostala nepoškodovana!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če avg 03, 2006 5:25 pm

Pred časom sem poslušal neko reportažo na to temo in imeli so isto ugotovitev - očala in airbag skupaj nista nevarna. Je pa veliko bolj nevarna kombinacija cigaret v ustih in airbag. Baje ga dobiš direktno v oko.

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Napisal/-a Black Jack Če avg 03, 2006 5:28 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Pred časom sem poslušal neko reportažo na to temo in imeli so isto ugotovitev - očala in airbag skupaj nista nevarna. Je pa veliko bolj nevarna kombinacija cigaret v ustih in airbag. Baje ga dobiš direktno v oko.

A to so prov teste delali da so videli kam prleti cigareta.....???

Edi_Lazio
Nov uporabnik

Kraj: Koper/Capodistria

Napisal/-a Edi_Lazio Če avg 03, 2006 5:39 pm

mlamov82 je napisal/-a:Iz lastnih izkušenj govorim:
Pred petimi leti z Citroenom Berlingom s cirka 60-70 km/h (minus pojemek pri bremzanju) direkt v bok avtomobila ki mi je prečkal cesto iz neprednostne. Avto totalka, sprožil se mi je AirBag. Ker vedno nosim očala (dioptrija) vam moram povedat da se v tako hitrem času sploh ne zavedaš kje so. V glavnem so odletela z glave in ostala povsem cela (ko smo pisali zapisnik o nesreči sem jih normalno uporabljal, le prej sem jih mogel najti v avtu). Te okvirje očal uporabljam še danes.
Moj zaključek: Očala ne predstavljajo dodatne nevarnosti pri trku in sprožitvi vreč.

Lep pozdrav vsem.

Se podpišem. Enkrat sem zletel čelno v zid pri 80 km/h in sploh ne vem kdaj so zletela, vglavnem ne boste niti opazili. Komaj v bolnici sem se spomnil, da nimam očal in ko sem prišel domov, sem jih našel na zadnjem sedežu od avta. :shock:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če avg 03, 2006 8:57 pm

Black Jack je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Pred časom sem poslušal neko reportažo na to temo in imeli so isto ugotovitev - očala in airbag skupaj nista nevarna. Je pa veliko bolj nevarna kombinacija cigaret v ustih in airbag. Baje ga dobiš direktno v oko.

Je že dolgo nazaj, ko sm to poslušal po radiju in se zato ne spomnim kako so to ugotovili. Sem pa si zapomnil bistvo. Vsekakor se mi pa zdi povsem realna možnost.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če avg 03, 2006 10:04 pm

Edi_Lazio je napisal/-a:Enkrat sem zletel čelno v zid pri 80 km/h in sploh ne vem kdaj so zletela, vglavnem ne boste niti opazili....

In ti si šel čez zid oz. ga porušil?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe avg 04, 2006 10:48 am

Strokovnjak je napisal/-a:
Black Jack je napisal/-a:

Je že dolgo nazaj, ko sm to poslušal po radiju in se zato ne spomnim kako so to ugotovili. Sem pa si zapomnil bistvo. Vsekakor se mi pa zdi povsem realna možnost.

meni se tudi zdi čist realno. samo zamislite si če ti nekdo z dlanjo pritisne čik iz smeri volana( od spodaj gor) na faco...direkt v smeri oči...
litr bencina, litr olja ;)

Edi_Lazio
Nov uporabnik

Kraj: Koper/Capodistria

Napisal/-a Edi_Lazio Pe avg 04, 2006 12:22 pm

W|zz je napisal/-a:
Edi_Lazio je napisal/-a:Enkrat sem zletel čelno v zid pri 80 km/h in sploh ne vem kdaj so zletela, vglavnem ne boste niti opazili....

In ti si šel čez zid oz. ga porušil?

Porušil oz. me je odbilo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov