Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 31, 2006 8:34 pm

Veliko sem se vozil po Nemčiji in iz svojih izkušenj lahko zatrdim eno: glede na gospodarsko moč Slovenije so naše ceste čisto OK. V Nemčiji je gospodarstvo na prebivalca vsaj petkrat močnejše, a ceste niti pod razno niso petkrat boljše, tako da...

Precej so se zanemarjale podeželske ceste, tudi magistralke, vendar po mojem lahko pričakujemo spremembo, ker ima trenutna vlada volilno jedro izven mest.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Re: Ceste ter podjetja

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 31, 2006 8:38 pm

xandrej je napisal/-a:Imam enih par vprašanj pa da vidim, če se samo meni zdi čudno:

- Zakaj ko naredijo cesto žez 3 dni gor vrežejo ker so nekj pozabli ali spregledali?

- Zakaj ceste vsepovsod ožajo namesto, da bi se stvar širla?

- Zakaj ne znajo nnaredit cestne jaške ne da ti skoraj kolo ftrga?

- Kakaj ne delajo cestne jaške na sredini vozišča zakaj na credini cestišča?

- Zakaj pri nas delajo ceste počasi, da glava peče?

- Kdo prevzema te ceste ter jih spusti v uporabo? Peki? Slaščičariji? Pojma nimam...

- Zakaj ne znajo poravit luknje, ne da to čutiš pote, da bi bilo bolje skoraj, da nebi popravljali...?

Včasih jm kaj uspe v večini primerov pa je to vsekup... Naredijo avtocesto pri murski pa vse poka, razpada pa še kaj... Pa itak nikoli ni človek fertik ko to gleda.

Ko gledam sedaj vsepovsod okoli mene kaj delajo človeka srat prime: Pri bolnici naredili vhod, že režejo na 4 mestih (so pozabili naredi vhode na pločnike za kolesarje, ter naredili prevelik otok, kjer ne gre mimo kombi (prej tega niso opazli dokler niso bili kao fertik)... Režejo nov asfalt ter popravljalo...

V Limbušu delajo krožni promet več kot 1 leto ter ožijo cesto, tak, da ne vem kako se bosta srečala dva tovornjaka... itd itd...

Mnenja?

Xandrej, ti bi itak vse naredil bolje, bil bi boljši minister za promet, za gospodarstvo, boljši direktor, boljši cestograditelj... V kratkem boš imel priložnost kandidirati na lokalni ravni in posledično stvari obrniti na bolje ;)

LP,
Joie

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jul 31, 2006 9:31 pm

Glej Marulčina načeloma sem vprašal za mnenja, ti pa imaš probleme se lahko obrneš name na ZS ali kakorkoli. S takimi idiotskimi izjavami pa lako greš nazaj k tazelenim smetit... Pa rjo pometat... Hvala. ;)

ps. Sorry za off topic pa brez zamere. ;) debata teče o slabih cestah ne kdo bo kandidiral na kakih volitvah. Itak je že vseskup zmazek... ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 31, 2006 11:28 pm

:?

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy To avg 01, 2006 12:46 am

jorgeus je napisal/-a:
mihant je napisal/-a:
jorgeus je napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve, kaj je tista roza snov, s katero mislim da telekomovci "zaflikajo" ceste in pločnike in je zelo popularna zadne čase, ker v lublani skorajda ni ceste brez roza zaflikanega pasu.

eem, to cestarji pobarvajo kolesarske steze. tam kjer so manj vidne - da bolj pade v oči in smo vozniki bolj pozorni na kolesarje.

:lol: vem kako izgledajo pobarvane kolesarske, jih zelo pogosto uporabljam. V mislih imam posege ali telekomovcev ali pa kabelskega operaterja, k zarežejo ob cest ali na pločniku ali na kakih dvoriščih ozke dolge pasove, v katere položijo kable in potem vse to zapacajo z neko roza snovjo, da potem taki roza pasovi tečejo ob cesti. Morda gre res za barvasti asfalt, da mogoče s tem pustijo "sled" za cestarje, da nanesejo finalni sloj, morda... Vem pa, da je cel kup takih flik ob cestiščih že dolgo časa....in nič ne kaže, da se bo kaj še skončalo...

Ta roza snov je obarvan beton, ki ga nalijejo preko optičnih kablov. Obarvan je pa zato, da bodo v prihodnosti razni prekopovalci cest vedeli, da so tam položeni kabli. Preko teh površin se mora še asvaltirati samo nekaj zamujajo.
Nameravajo pa tako prekopati celo ljubljano, v naslednjih letih. Gre za moderen način polaganja kablov, ko je telekom pred leti posodabljal svojo napeljavo, so kopali pol metra široke jaške s pregovorno hitrostjo slovenskih cestarjv in lahko si predstavljaš kako je to izgledalo.

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant To avg 01, 2006 7:07 am

jorgeus je napisal/-a:
mihant je napisal/-a:
jorgeus je napisal/-a:Mene pa zanima, če kdo ve, kaj je tista roza snov, s katero mislim da telekomovci "zaflikajo" ceste in pločnike in je zelo popularna zadne čase, ker v lublani skorajda ni ceste brez roza zaflikanega pasu.

eem, to cestarji pobarvajo kolesarske steze. tam kjer so manj vidne - da bolj pade v oči in smo vozniki bolj pozorni na kolesarje.

:lol: vem kako izgledajo pobarvane kolesarske, jih zelo pogosto uporabljam. V mislih imam posege ali telekomovcev ali pa kabelskega operaterja, k zarežejo ob cest ali na pločniku ali na kakih dvoriščih ozke dolge pasove, v katere položijo kable in potem vse to zapacajo z neko roza snovjo, da potem taki roza pasovi tečejo ob cesti. Morda gre res za barvasti asfalt, da mogoče s tem pustijo "sled" za cestarje, da nanesejo finalni sloj, morda... Vem pa, da je cel kup takih flik ob cestiščih že dolgo časa....in nič ne kaže, da se bo kaj še skončalo...

ja, sploh nisem vedu za tisto, kar si ti napisu. sej se mi je zdel neki čudn, ampak sm itak že vse doživu, tako da nikol ne veš.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a Bostyancek To avg 01, 2006 7:48 am

andrej777 je napisal/-a:NE OBTOŽUJEM IZVAJALCEV AMPAK PROJEKTANTE.

sej tut projektanti niso zmeri krivi; da dobiš soglasje za izvedbo morš upoštevat kr neki projektnih pogojev, ki ti jih dajo soglasodajalci in ti pogoji so včasih tut čist mim ;)
VOLK JE CEL, KOZA PA SITA

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe avg 04, 2006 2:47 pm

Bostyancek je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:NE OBTOŽUJEM IZVAJALCEV AMPAK PROJEKTANTE.

sej tut projektanti niso zmeri krivi; da dobiš soglasje za izvedbo morš upoštevat kr neki projektnih pogojev, ki ti jih dajo soglasodajalci in ti pogoji so včasih tut čist mim ;)

Pol pa bolš da ne delajo cest pa stare poflikajo. Na stari cesti se lahko z pol kolesa zapelješ na pesek dol z ceste pa potniki še čutjo ne, pločnik bi pa hudo čutili.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Napisal/-a GooDieZ Pe avg 04, 2006 2:56 pm

Tista "roza snov" je beton...
Zahvale grejo podjetju T2.net ki je naročnik (Poglejte kaj pise na jašku ki je obdan z betonom ---(T 2)---) in izvajalcu Gratel ki polaga optične kable da bodo lahko hitreje surfali, gledali tv, ceneje telefonirali...

Tisto "roza snov" pa 3 podjetja (med njimi tudi naša firma) ven "frezajo" in "flikajo" z asfaltom. Beton pa je not zato ker bi folk še bolj pizdil ce bi ostali jarki prazni...

LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov