Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Ne avg 17, 2003 9:41 pm

Slika

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty Ne avg 17, 2003 9:51 pm

Mean Machine je napisal/-a: Ej mal premisl v tej smeri. Če bi na svojmu polotu zamenu katalizator bi bil avto čist druge volje k bi gas pohodu..... :-P

Nočem razmišlat v tej smeri....zaenkrat (beri: stroški + poraba + študent = :cry: )

PS: se mi zdi da sva dost nasmetila :roll:

glede teme: ne verjamem, da gre za bolj bogato mešanico bencina in zraka, ker pol bi zalivalo motor (razen, če je sprememba nastavitve zlo majhna).
Enkrat sm slišu, da je to zarad turbine, ki je gnana prek ispušnih plinov -> bencin se vbrizga direkt v izpuh, tam se tud vžge s tem ni turbo luknje. Bencin se vbrizga takoj ko spustiš gas (ko šaltaš), da takoj "zagrabi" turbina.
Mater, same strokovne izraze uporabljam NOT.

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Ne avg 17, 2003 11:45 pm

Meni je na prejsnjem vozilu (Fista XR2i) prav lepo metalo ogenj. Imel sem pa direkten auspuh in zadnji lonec ter preluknjan katalizator (preluknjan od pritiska, nisem ga jaz fizicno luknjal). bi se dalo tudi s celim katalizatorjem metat ogenj, trik je samo v tem da vrzes masino na obrate in izklapljas kontakt, jaz sem na blokadi pumpal gas, tako da je vrglo lepsi bolj raven ogenj kot pa eksplozijo.

So tudi varjante kot pri 2f 2f ki vbrizgava plin v auspuh (lahko izberes tudi barvo ognja 8) ) al pa bencin kateri vrze malo drugacen ogenj v stilu eksplozije tako nekako.
Made in Japan

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Po avg 18, 2003 11:45 am

No v zvezi s tem ognjem (in pokanjem) sem jaz pri svoji Mazdi opazu, da če je zunaj bolj hladno (npr. jeseni) mi bistveno bolj "strelja" iz auspuha kot pa npr. sedaj poleti, ko so visoke temperature :shock: .

Je pa drugač bistvo tega res v količini bencina - pri meni je tak ogenj posledica modificirane elektronike (in ostalega povezanega z vbrizgom goriva). Seveda je poraba taka kot, da bi nekdo z lavorjem not vlival :? .
Slika Slika

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Po avg 18, 2003 11:47 am

jest mam na mopedu to, k je štrom zjeban in svečka da prepozn iskro, po pa poč pa ognjček se pokaže iz avspuha... učas je letu moped 90 km/h, zdj k mi to dela gre le še 50 km/h, tko da... bo treba mau k štormarju pelat, da naštela štrom... :)

da pa pozim bl, pa pomoje zarad hladnejšga zraka...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov