Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr avg 23, 2006 9:55 am

Mene bi pa, odkirto receno, bolj zanimala se kaksna novica o teh lamborghinijih, k tole vase pametovanje kdo ma kesh, pa kdo je usposoblen za vozno, pa kje lohk kdo tisci, k mislm da je to itq vse relativno = ce mas kesh pa idejo o nakupu, bos kupu, pa ce bos hotu tisat, bos,...
Torej z novicami na plan! LP

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr avg 23, 2006 1:49 pm

Hear hear! Vam človek s frišnimi 23 posti zna najbl pametn povedat :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr avg 23, 2006 3:39 pm

zupi13 je napisal/-a:kolk jih je pa že v Sloveniji zgorelo....?? tu je pač bil lambo udeležen....
...kolikor se spomnem eden in sicer Leljakov (R.Leljak razvpiti nekdanji lastnik revije AS )pred cca 10 leti ... zletel je z ceste, se zaletel v brežino in se vžgal kot zippo ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Sr avg 23, 2006 7:35 pm

pelov sem avto z 180 konji pa zato v enem letu prislužil za 400 jurjev radarjev to pa je tud ves užitek ki mi je ostal razen tega da lohk rečem da sem mel stroj. če bi mel še tolk keša bi si kupu eno fino limozinco in se udobno vozu. nekdo ki mora kupt avto za 1000000 evrov zato da se pol z njim postavla je zame totalen i****. nasploh pa je mene pretirano hitra vožnja že minila in se velik raje z družino malo bolj normalno odpeljem na kakšen izletek. mimo moje hiše se vse poletje vozjo motoristi ki gonjo tud trikrat hitreje kot je omejitev! kaj bi blo če enmu enkrat ne znese pa mi prleti pred hišo kjer so moji otroci??
če se ne fenta ga bom jaz in to stoposto. zato ne odobravam pretiravanj in z tem tudi ne zastopim zakaj mora avto met 600 konj da si pol nek strašen frajer? škoda češple ki je sedela zraven zanga pa je pač prišel čas oz kar je izkov to je DOBIL
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr avg 23, 2006 7:44 pm

5ka je napisal/-a: zakaj mora avto met 600 konj?

zato, ker jih ma lahko ;) in zarad ničesar druzga.. meni se že na splošno zdi nesmiselno s strani organov in države, če so omejitve postavljene, zakaj se še vedno proizvajajo avti, ki grejo lahko čez omejitve? Totaln nesmisel.. Če gledamo s strani tega, da bi to omejil.. Dal bi notr blokade, odstranitev blokade bi bla pa drago kaznovana pa je.. pa bi znižal onesnažvanje, ne bi blo treba met tok konjev itn.

lp
Slika

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr avg 23, 2006 9:26 pm

jst se pa čist strinjam s eclipse-r -ovim zadnjim postom.tut če obstajajo ceste kjer loh izkoristiš vseh 600+ konjev, vseen zakaj bi reskiru lajf koga druzga k ti loh nasprot prleti medtem ko se greš ti dirkača... po mojem mnenju bi mogl sestavt lestvico : kokr je avto težak,tok konjev ma loh da se da še normalno pelat z njim(tok da se da kšnga prehitet ČE JE TREBA) in ga obvladovat...za une k majo pa radi hitrost, pa dirkalnike kupt pa na stezo z njimi.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 23, 2006 9:29 pm

Edini kolikor toliko pameten odgovor v celi temi je: vozijo tisti kateri si ga lahko privošči. pa je vseeno če ga znajo ali ne vozit.
V marsikaterem primeru eden bogataš oziroma tisti kateri ima malce več pod palcem kupi seveda tudi en "malce" boljši in športen avtomobil. Predvsem se taisti človek hoče pokazat v družbi kot pomemben osebek in seveda za ugled v družbi. Ne rečem, ga nekateri kupijo tudi iz čistega užitka katerega jim tak avtomobil nudi. Ne morem govorit da ne, ker bi si ga sam tudi če bi imel denar za tak stroj a le če bi se prej dobro podučil o celotni zadevi. Ampak dejstvo ostaja, da marskido potem preceni svoje sposobnosti vožnje in podceni moč avtomobila. Tako se pa potem dogajajo tragedije na cestah. Največkrat zaradi prevelike hitrosti in nepoznavanja oziroma slabo obvladovanje takšne zveri na kritičnih predelih cest.

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Sr avg 23, 2006 9:46 pm

lenivec je napisal/-a: al tje zmotlo pač to ker ne žalujem za 2 bedakoa ki sta očitno precenjevala svoje sposobnosti in divjala po cesti, medtem ap ogrožala ostale ljudi?

In tebe k tko s sočutjem napišeš o dveh RIP osebah, full briga varnost ostalih na cesti, se mi zdi... :roll:
*******DE-design********
tuning team

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr avg 23, 2006 10:03 pm

PureTNT je napisal/-a:
5ka je napisal/-a:pelov sem avto z 180 konji pa zato v enem letu prislužil za 400 jurjev radarjev to pa je tud ves užitek ki mi je ostal razen tega da lohk rečem da sem mel stroj. če bi mel še tolk keša bi si kupu eno fino limozinco in se udobno vozu. nekdo ki mora kupt avto za 1000000 evrov zato da se pol z njim postavla je zame totalen i****. nasploh pa je mene pretirano hitra vožnja že minila in se velik raje z družino malo bolj normalno odpeljem na kakšen izletek. mimo moje hiše se vse poletje vozjo motoristi ki gonjo tud trikrat hitreje kot je omejitev! kaj bi blo če enmu enkrat ne znese pa mi prleti pred hišo kjer so moji otroci??
če se ne fenta ga bom jaz in to stoposto. zato ne odobravam pretiravanj in z tem tudi ne zastopim zakaj mora avto met 600 konj da si pol nek strašen frajer? škoda češple ki je sedela zraven zanga pa je pač prišel čas oz kar je izkov to je DOBIL

Klatiš neumnosti. Razumem, da si se umiril, s čimer ni ničesar narobe, vendar ti vsiljevati svojih prepričanj drugim ni potrebno. Če si v enem letu dobil za 400.000 SIT radarjev, je to tvoja krivda, ne krivda avtomobila. Tudi s 55-konjskim Puntom lahko dobim toliko kazni, pa tudi več. Ali to pomeni, da je avto nevarna raketa? ZAkaj misliš, da nekdo kupi 600-konsjko vozilo za postavljanje? Obstaja še kaj več kot tvoja domača vas in v Evropi je veliko cest, kjer lahko to moč in lego presneto dobro izkoristiš. Preminulega izmerjati z idiotom, ki je nesrečo iskal, se mi zdi žaljivo in nepotrebno. Preprosto NE VEŠ kaj se je pripetilo, tako da takšne komentarje v prihodnje lepo prosim zadrži zase. S 400.000 SIT kazni v enem letu navsezadnje morda nisi oseba, ki bi lahko govorila o zmernosti. Pa tu, da ne bo kakšne pomote, ne gre za osebni napad, pač pa odgovor na tvoje razmišljanje, v enakem tonu, kakršnega si uporabil ti.

Lp

Se strinjam s TNT-jem.

Je pa predvsem v tej temi očitno vidna slovenceljska mentaliteta...
Če sami vozite majhen in podhranjen avto, to še ne pomeni, da vas mora kopirati cela evropa.
Poglejte malo francosko riviero in kaj se tam vozi, pa ne le po cesti, tudi po vodi.
Slovenija je ena mala vas v primerjavi z evropo.
Nič od tega ne rabimo, ne lambotov, ne jaht. Si jih pa želimo, razen tistih, ki ste se že sprijaznili, da nikoli ne boste imeli nič takega.
Zase edino vem, da bi bil za volanom take zveri prekleto previden, za polno izkoriščanje konjenice pa bi se odpeljal na stezo, ki jih v evropi ne manjka.
Je pa dejstvo, da je v superavtu dobro poskrbljeno za varnost.
Vsak avto pa ima tudi serijske napake - lamborghini je en od teh, že od spontanih vžigov muire naprej.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM Sr avg 23, 2006 10:07 pm

lenivec, me zanima kako prijetno ti bi bilo tako osebo prijemat (reševat truplo iz zverižene pločevine), ker si tako ekstra vzdržljiv, da te nič ne prizadane. To so prazne besede, po mojem bi se zbruhal po dolgem in počez. (če pa ne, pa vsaka čast in se čimprej zaposli pri kakšni taki službi, kjer ti bo ta sposobnost koristila :D )

Drugače pa zelo zanimiva debata glede teh vrat. Ste fino našli temo za gasilski forum, kako posredovati v takih primerih (primer ukleščenja v vozilu s takimi vrati), čeprav v Sloveniji zaenkrat še ni veliko takih vozil. :oops:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr avg 23, 2006 10:15 pm

Courage™ je napisal/-a:mislim da je ispado veliki frajer pri dami.

Ja, čist se je zapalila nanjga.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr avg 23, 2006 10:32 pm

Samotar je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:mislim da je ispado veliki frajer pri dami.

Ja, čist se je zapalila nanjga.
... To je pa res ta pravi črni humor ... :P :P :P ... vseeno mi ju je žal ... (avta in gospodične ) :P :P :P

L.p. Mad

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr avg 23, 2006 10:52 pm

PureTNT je napisal/-a:
5ka je napisal/-a:pelov sem avto z 180 ...

Klatiš neumnosti. Razumem, da si se umiril, s čimer ni ničesar narobe, vendar ti vsiljevati svojih prepričanj drugim ni potrebno. Če si v enem letu dobil za 400.000 SIT radarjev, je to tvoja krivda, ne krivda avtomobila. Tudi s 55-konjskim Puntom lahko dobim toliko kazni, pa tudi več. Ali to pomeni, da je avto nevarna raketa? ZAkaj misliš, da nekdo kupi 600-konsjko vozilo za postavljanje? Obstaja še kaj več kot tvoja domača vas in v Evropi je veliko cest, kjer lahko to moč in lego presneto dobro izkoristiš. Preminulega izmerjati z idiotom, ki je nesrečo iskal, se mi zdi žaljivo in nepotrebno. Preprosto NE VEŠ kaj se je pripetilo, tako da takšne komentarje v prihodnje lepo prosim zadrži zase. S 400.000 SIT kazni v enem letu navsezadnje morda nisi oseba, ki bi lahko govorila o zmernosti. Pa tu, da ne bo kakšne pomote, ne gre za osebni napad, pač pa odgovor na tvoje razmišljanje, v enakem tonu, kakršnega si uporabil ti.
Lp

... :clapclap :clapclap :clapclap ...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
5ka
Novinec

Kraj: planina

Napisal/-a 5ka Sr avg 23, 2006 11:11 pm

pobje najbl žalostn je da ta čas ko se pregovarjamo o raznih pretiravanjih ugasnilo še eno življenje zaradi prehitre vožnje. slab kilometer od mene se je okoli 7 zvečer zgodila nesreča ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom trčil v škarpo se prevrnil na streho in..
jutri bodo tam gorele sveče.

glede tega ko pravte da klatm neumnosti ni važn kolk hud avto vozš al pa kolk hitr si ko enkrat prestopiš mejo svojih sposobnosti lahko postaneš nevaren sebi in okolici pa naj bo to en mulček v puntu 55 al pa en dirkač v nekem brutalnem stroju. dejstvo pa je da je največkrat brutalna moč v rokah ljudi ki ne vedo kaj naj z njo počnejo. bogataši si pač kopujejo prestižne športne avte koliko jih je sposobnih to tudi krotit pa vidimo.
ride to live live to ride

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr avg 23, 2006 11:53 pm

5ka je napisal/-a:pobje najbl žalostn je da ta čas ko se pregovarjamo o raznih pretiravanjih ugasnilo še eno življenje zaradi prehitre vožnje. slab kilometer od mene se je okoli 7 zvečer zgodila nesreča ko je voznik izgubil nadzor nad vozilom trčil v škarpo se prevrnil na streho in..
jutri bodo tam gorele sveče.

glede tega ko pravte da klatm neumnosti ni važn kolk hud avto vozš al pa kolk hitr si ko enkrat prestopiš mejo svojih sposobnosti lahko postaneš nevaren sebi in okolici pa naj bo to en mulček v puntu 55 al pa en dirkač v nekem brutalnem stroju. dejstvo pa je da je največkrat brutalna moč v rokah ljudi ki ne vedo kaj naj z njo počnejo. bogataši si pač kopujejo prestižne športne avte koliko jih je sposobnih to tudi krotit pa vidimo.
...Škoda za mlado življenje ... Drugače pa si lahko pustiš pri hitri vožnji malo rezerve napake pa ti popravi podvozje in tudi ko je neizbežno - zavore ... pa malo soli vedno v glavo ... in - zdravje avta rešuje tvoje zdravje vseeno pa če dirkaš si odvisen najbolj od sreče ... ker nikoli nisi sam na cesti . L.p. Mad

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če avg 24, 2006 8:06 am

Še en offtopic pa zaklenemo debato!
IceBreakr

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če avg 24, 2006 12:50 pm

jz sem čisto zašel iz teme! sploh ne vem več o čemu je debata!

vsak voznik more bit odgovoren za posledice ki jih naredi (če). avto sam, se ne premika.rabi voznika!in tudi če je tip nek gadan je to vseeno.na cesti smo vsi isti.
sam, včasih tudi vozim zmešano, samo meni je glavno to da imam cel avto in sebe.pa da ostale voznike ne ogrožam. vozit hitro je eno, vozit hitro in odgovorno pa je drugo! vsak idjot zna stisnit na gas, kdo se pa zna ustavit pa se vidi.

zame je najbolj pomebno prilagodit hitrost razmeram!

in še ... dobri vozniki ne razbijajo avtov!saj če ga razbije dela napake in napake prinašajo nesreče.v šoli če narediš 20 napak pri testu je že šus! torej, tame vozniki ki razbijajo avte so negativno ocenjeni ali IDJOTI!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če avg 24, 2006 1:33 pm

RED_line vsakemu se lahko zgodi da razbije avto, tudi tebi se lahko ! Sekunda nepazljivosti, mogoče te kej zmede, karkoli lahko vpliva na to da lahko butneš avto. In zato si idijot ? LOL sepravi ker v šoli verjetno nismo bili vsi nikoli pri vseh predmetih 100% sklepam da smo vsi idijoti?
Ok se strinjam so tudi zame idijoti oz negativno ocenjeni vozniki tisti ki brezglavo prehitevajo, drvijo skozi naselja, se kažejo po mestu s pospeševanjem in česarkoli drugim in s tem ogrožajo življenja drugih v prometu. Absolutno pa ni vsak ki kdaj razbije avto idijot. Kot sem rekel lahko se zgodi komur koli, kdajkoli in kjerkol. Je pa razlika med tako imenovanimi divjaki in mirnimi vozniki če razbijejo avto.

Seveda bo vsak pameten voznik prilagodil hitrost razmeram na cestišču (tu se vsekakor strinjam s teboj) in seveda svoji zbranosti in v najslabšem primeru zelo živčen ali pod kakršnimi koli drugimi vplivi ne bo sedel za volan.

Lp in po pameti na cesti

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 24, 2006 1:41 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:RED_line vsakemu se lahko zgodi da razbije avto, tudi tebi se lahko ! Sekunda nepazljivosti, mogoče te kej zmede, karkoli lahko vpliva na to da lahko butneš avto. In zato si idijot ? LOL sepravi ker v šoli verjetno nismo bili vsi nikoli pri vseh predmetih 100% sklepam da smo vsi idijoti?
Ok se strinjam so tudi zame idijoti oz negativno ocenjeni vozniki tisti ki brezglavo prehitevajo, drvijo skozi naselja, se kažejo po mestu s pospeševanjem in česarkoli drugim in s tem ogrožajo življenja drugih v prometu. Absolutno pa ni vsak ki kdaj razbije avto idijot. Kot sem rekel lahko se zgodi komur koli, kdajkoli in kjerkol. Je pa razlika med tako imenovanimi divjaki in mirnimi vozniki če razbijejo avto.

Seveda bo vsak pameten voznik prilagodil hitrost razmeram na cestišču (tu se vsekakor strinjam s teboj) in seveda svoji zbranosti in v najslabšem primeru zelo živčen ali pod kakršnimi koli drugimi vplivi ne bo sedel za volan.

Lp in po pameti na cesti

x2
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če avg 24, 2006 1:43 pm

Ok, zaklenjeno :)
IceBreakr
Vrni se na Splošna debata