Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vwmiki
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a vwmiki Če avg 24, 2006 1:08 pm

Jaz sem na svojem GOLFU odstrano sredinski lonec , tak da je zdaj cev direktno iz katalizatorja v zadnji lonec. Zadnji lonec je zamenjan, homemade. Zvok pa je bolj globoki, glasnejši, resonanc pa na srečo ni kaj slišat, tak da sem zadovoljen.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če avg 24, 2006 1:10 pm

nebivedu je napisal/-a:Cev od kolektorja do srednjega lonca, srednji lonec, cev od srednjega lonca do zadnjega lonca in zadnji lonec - vse skupaj 35.000 sit. Servis Meden na rudniku.

Komot ti naredi samo srednji lonec tako da ga ovije okoli navadne cevi - da zgleda, kot da je lonec. Mislim da te bo to stalo okoli 10 do 15.000 sit.

In potem sploh ne morejo opazit na tehničnem,če bi si dal nardit ta lonec (lonec ovit okoli direkt cevi),ker js imam tut hin srednji lonec :?:
Po plinih ne morjo,če maš katalizator vredu,kaj pa po hitrosti pretoka plinov ker pol ni srednjega lonca in je bolj odprt izpušni sistem,lahka kako to izmerijo oz. opazijo?
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če avg 24, 2006 1:12 pm

vwmiki je napisal/-a:Jaz sem na svojem GOLFU odstrano sredinski lonec , tak da je zdaj cev direktno iz katalizatorja v zadnji lonec. Zadnji lonec je zamenjan, homemade. Zvok pa je bolj globoki, glasnejši, resonanc pa na srečo ni kaj slišat, tak da sem zadovoljen.

Kaj pa katalizator imaš al maš brez?
No to temo bi mogli prestavit v temo TUNING :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 24, 2006 1:19 pm

Black_Racer® je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Cev od kolektorja do srednjega lonca, srednji lonec, cev od srednjega lonca do zadnjega lonca in zadnji lonec - vse skupaj 35.000 sit. Servis Meden na rudniku.

Komot ti naredi samo srednji lonec tako da ga ovije okoli navadne cevi - da zgleda, kot da je lonec. Mislim da te bo to stalo okoli 10 do 15.000 sit.

In potem sploh ne morejo opazit na tehničnem,če bi si dal nardit ta lonec (lonec ovit okoli direkt cevi),ker js imam tut hin srednji lonec :?:
Po plinih ne morjo,če maš katalizator vredu,kaj pa po hitrosti pretoka plinov ker pol ni srednjega lonca in je bolj odprt izpušni sistem,lahka kako to izmerijo oz. opazijo?

Pr men ni noben nič opazil in tut rekl niso nič, pa sploh nimam katalizatorja(letnik 90 avto s frgazerjem) tut zarad pretoka ni noben nič rekel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Če avg 24, 2006 2:03 pm

Tako kot že omenjeno je odvisno od tipa sredinskega lonca. Nekateri avti imajo sersijsko bolj direktnega zadnjega nekateri pa sredinjskega - stvar avtomobila. Če pa želiš bolj top, nizek glas pa priporočam namesto sredinskega lonca dati not od seat 1.8T lonec, kajti je bolj direkten in zaduši višje zvoke. Ne vem točno kateri letnik, cena je pa okoli 8-9k (sprobano na hondi, kakih 10% bolj top zvok).
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
vwmiki
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a vwmiki Če avg 24, 2006 3:17 pm

Black_Racer® je napisal/-a:
vwmiki je napisal/-a:Jaz sem na svojem GOLFU odstrano sredinski lonec , tak da je zdaj cev direktno iz katalizatorja v zadnji lonec. Zadnji lonec je zamenjan, homemade. Zvok pa je bolj globoki, glasnejši, resonanc pa na srečo ni kaj slišat, tak da sem zadovoljen.

Kaj pa katalizator imaš al maš brez?
No to temo bi mogli prestavit v temo TUNING :D

Saj pa sem napisal, da imam cev v zadnji lonec direktno iz katalizatorja, torej imam katalizator. :bonk

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Sredinski izpušni lonec

Napisal/-a maccek_21 Če avg 24, 2006 3:23 pm

ziga24 je napisal/-a:Mogoče kdo ve, če se zvok zadnjega športnega izpuha precej poveča, ko odstraniš sredinski lonec?

jaz ti lahko povme iz lastnih izkušenj...

mel sem šp izpuh ragazzon

hotel bolj glasnega, sem zamenjal (po priporočilu fantov pri Gantarju) za univerzalnega powerfulla .....isti falus.....pelem k drugmu da mi še srednji lonec odstran....in moram rečt da zdj je super...sploh v nizkih obratih tako lepo zagrmi :D
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Če avg 24, 2006 4:22 pm

Treba probat, samo tako boš vedu, če ne pa shrani srednci lonc/katalizator pa nazaj gor, če nebo vredi :D
Cuore Sportivo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov