samekk je napisal/-a:Dejstvo je samo eno, vsak mlad voznik bo mogel enkrat sam za volan, kok se bo pa obnesu je pa odvisn kaj bo potegnu od avtošole.Ta novi zakon ni dober, še vedno vozi voznik in ne sovoznik. Nad samim početjem med vožnjo nima starš nobenega vpliva....ne morejo starši učiti otroka kako se vozi, za to imamo usposobljene ljudi-avtošole.
jst ne vem a si prebral zakon, pa ga ne razumeš, al ga nočeš razumet
trenutno je zakon tak da lahko začneš delat izpit pri 17.5 let- potem bo eno leto prej
trenutno si lahko sam nacesti, z izpitom 18 let - po novem zakonu tudi
razlika, ko po tastarem zakonu folk preživi v bifeju, sanjari o vožnji, bo po ta novem zakonu sedel vsaj vsake tolko v avtu- trezen seveda in nabiral izkušnje
zdej kolk je 17 letnik manj sposoben, odgovoren,... od 18 letnika je vprašanje, dejstvo pa je, da sta oba ''usposobljena'' za na cesto in jih ni potrebno učiti, je pa starš namenjen, vsaj po mojem mnenju predvsem brzdanju testosterona
jst mam izpit cca. 5 let in tud zdej če vozm starše, vozim bolj umerjeno kot sicer, saj vem, da predvsem mami ne odobrava hitre vožnje in tako z umerjeno vožnjo dosežem, da jo manj skrbi zame, ko se vozim sam
pa tudi, če sem z kolegi ne vozim tako zelo hitro, kot takrat ko sem sam
tko da je spremljevalec namenjen predvsem umirjanju vožnje, kjer ne pride do kritičnih situacij ala odnašanje iz ovinka....
to se bo moral voznik, vseeno naučiti sam, vendar pa bo že imel 300 in ne 30 ur za volanom, ko se bo prvič preseraval na cesti
se pa po mojem tukaj zastavlja drugo vprašanje, ali je 1 leto dovolj, da se kolikor toliko umiriš, ali pa bi bilo celo bolje, da bi delal izpit že pri 16. in bi imel 2 leti pripravljalne dobe
po mojem je ta zakon pozitiven v vseh pogledih, edino vprašajne, za koliko se bo s tem podražila roza knjižica
lp