Napisal/-a darwin Če avg 31, 2006 1:19 pm
Ne šparaj pri strešnih prtljažnikih! Tudi najdražji lahko odpovedo, kaj šele najcenejši!
Sm mel thulejeve prečke montirane na originalnih strešnih saneh. Na thuleja sem pa z gurtno dobro privezal surf desko.
Tisti dan sem se utrujen in slabe volje vračal iz obale proti notranjosti. Imel sem že dva karambola (en Italijan se mi je v portoroškem drevoredu zaletel v rit, potem mi je pa še nekdo na parkingu razbil in obdrzal cel bok), vreme je bilo čudno in nasploh je bil eden tistih dni, ko bi se najraje zaprl v klet in cel dan ne bi pogledal ven. Zato sem se lepo počasi, okoli 120 je kazalo na števcu, peljal proti domu. A glej ga zlomka, Murphy še ni odšel počivat in kar naenkrat je nekaj zaškrtalo in ko pogledam v ogledalo, vidim mojo desko, kako veselo leti nad avtocesto. Sreča je bila v tem, da jo je tisti za mano dobil v spodnji del odbijača in jo odbil na zelenico med pasovoma.
Ko sem prišel do nje, sem videl, da je sprednja thulejeva prečka še vedno privezana na desko, zadnja pa je bila čudno premaknjena in zavrtena. Na enem koncu odpadle prečke se je še vedno držala zaščitna guma originalnih strešnih sani.
Še danes mi ni jasno, kaj je popustilo, zakaj (navadno se je peljalo 160 km/h), kako, ...
Ne vem. Vem pa, da je bila prečka pravilno pritrjena, saj jih je na avto montiral oče nekaj dni prej, preden sem pa gor dajal desko, sem pa še enkrat preveril, če je dovolj zategnjeno in je bilo. Vem, da je bila deska na prečke dovolj privezana, saj sem jo vedno zategnil raje preveč, kot premalo.
Ne šparaj, ker se ne splača! Kaj če bi tista moja deska priletela vozniku v glavo? Kaj če ...
Licet volare si in tergo aquilae volat.