Debate, ki niso vezane na ostala področja...

agnes
Nov uporabnik

VLAGA V AVTU

Napisal/-a agnes Pe sep 22, 2006 6:39 am

Moj mož ima ogromno vlage v avtu, pa ne veva kako jo spraviti ven. Ali mogoče kdo ve kako se tega znebiti.

že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.

LP Neža

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Pe sep 22, 2006 6:44 am

nebi vdu sm prvo je najbol vse podihtat kar se da.men tud ze cez zadne tri sipe voda tece k je muska vse razmajala :D

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe sep 22, 2006 7:12 am

Tak problem sem tudi imel z prejšnjim avtomobilom, ko se je pod tepihi nabirala voda. Ne vem od kje se je vzela ampak ko si dvignil to podlogo za umazanijo je spodi blo vedno mokro. Enkrat sem celo pozabil ene dokumente v avtomobilu, so zjutraj bili čist vlažni.
Enkrat sem tudi napeljeval nove kable za ozvočenje v avtomobilu in ko sem dvignil še tisti spodnji tepih sem mel noter pravo zbirališče vode. Še zdaj ne vem od kje se je vzela vsa ta voda, ampak se nisem sekiral preveč in pustil tak kot je. Je pa dejstvo, da je morala bit nek luknja, skozi katero je prihajalo toliko vlage v avto. Kolikor lahko pripomoreš k temu je da dovolj segrevaš in zračiš avto, drugače je pa težko najt vzrok.
Zadnjič spremenil AM, dne Pe sep 22, 2006 7:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe sep 22, 2006 7:12 am

Zdej so soncni dnevi... naj ga postavi na soncno lokacijo in ga pusti, da se susi - pusti kaksno okno malo priprto, da se lahko zraci.

Odvisno kje je zdaj vlazno, ce je pod tepihi, jih odstrani, da se lahko posusi.

Seveda pa poisci vzrok za vlago! Ali kje pusca... ce pusca kaksno testnilo na vratih ali oknih, ga lahko zafilas z posebno maso... ga dobis v vsaki avtotrgovini.

LP
Slika

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe sep 22, 2006 7:23 am

Enkrt je kolegu ob enmu vkemu nalivu zalilo avto! priteklo mu je zadi pod armaturko in to ful! Odkrili smo vzrok da so zamašene lukje ki spustijo na tla tisto vodo ko ti priteče po sprednjem steklu dol! Blo je zamašeno in voda se je nabirala, nato pa pritekla v avto po zračnikih! Upam da sm kaj pomagal!

LP ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe sep 22, 2006 7:28 am

Bližnji mehanik je imel pred kratkim na popravilu niti ne toliko starega passata, ki mu ni tesnilo vetrobransko steklo in mu je zalilo ves avto, sedeže, vse, ga je moral skoraj komplet razstaviti :)

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe sep 22, 2006 7:32 am

protonika je napisal/-a:Bližnji mehanik je imel pred kratkim na popravilu niti ne toliko starega passata, ki mu ni tesnilo vetrobransko steklo in mu je zalilo ves avto, sedeže, vse, ga je moral skoraj komplet razstaviti :)

Mogoče so mu že kdaj menjevali steklo, pa mi ga niso dobr okoli zalili! Se tud to zgodi! Sam je pa glupo da moreš pol slučajno zaradi take napake še pol avta razdret! :? ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe sep 22, 2006 8:55 am

Podoben problem je mel frend na audiju. Ugotovitev je bila. Voda je pritekla po kablu za napajanje ojačevalcev.

Malo drugačen problem pa je mel bratranec na meganu. V talnem predalu se mu je stalno nabirala voda. Razlog, zamašena cev za kondenz klime, ki je nato nekako pricurljav v avto.

agnes
Nov uporabnik

Napisal/-a agnes Pe sep 22, 2006 9:18 am

full vam hvala za vse nasvete, bova poskusila, bodo pa še dobrodšli vsi ki bodo prišli

lp neža

tom25
Nov uporabnik

Napisal/-a tom25 Pe sep 22, 2006 9:50 am

živjo!

Ali imata mogoče klimo v avtu? Če jo imata, zalaufej klimo, nato daj na gretje, in pojačaj ventilacjo. Tako se bosta najhitreje znebila vlage u avtu, saj klima pobira vlago in suši zrak. Postopek naj traja in večkrat ponovita postopek.
Če je pa nimata pol pa preverita profile vrat, ali pa mogoče zateka voda pri šipi?

LP!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe sep 22, 2006 9:58 am

lenivec je napisal/-a:poglej pri mašini pod vrisalci če voda oddteka, da niso odtočne cevi zamašene, lahk da tut tam teče.

se mi zdi da je to največkrat vzrok, vsaj tako sem opazil pri ostalih.

lahko poveš še kateri avto vozi tvoj mož?
litr bencina, litr olja ;)

agnes
Nov uporabnik

Napisal/-a agnes Pe sep 22, 2006 11:29 am

ja elantro ima

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc Pe sep 22, 2006 11:37 am

no jaz sem mel ponavadi par dni tako da je bilo pri sovozniku mokro po tleh
no izkazalo se je da je začel grelni element (pečka) puščati ... tako da je voda katera teče iz motorja v notranjost avta tako da greje zrak tekla ob temu grelcu ta grelc jo je segrel in vala vse not je blo zaroseno vlazno

to lahko ugotovis ce naprimer moreš avtu kontstantno dolivati hladilno vodo

no upam da to ni problem pri tebi ker če je potem mores celo armaturo razdrt prakticno da se dokoples do tega elementa
I am kept in place by G-forces, not seatbelts
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 3 gostov