Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe okt 06, 2006 2:54 pm

Ford je izjavu, da bo probu on narest deal z RN če GMu to ne bo ratal.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe okt 06, 2006 4:18 pm

a pol bom jst furu renoja? ( mam opla drgač), če pride do tega ga kuj prodam ker renoja pa NIKOLI več :roll: ;) :D
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil Pe okt 06, 2006 4:53 pm

Edina varijanta da zacnem uporabljati javni prevoz je prav v primeru, da bi bil primoran se gdaj voziti francoski avtomobil, tako da upam da ne pride do tega.

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš Pe okt 06, 2006 6:09 pm

balodlak je napisal/-a:Upam :D En proizvjalc teh ameriških **** manj.

Govoriš kot nekdo, ki ima izkušnje in razloge. Ampak brez zamere, meni se dozdeva, da izkušenj z Američani nimaš, uporabnih razlogov za to izjavo še manj, z zvezdicami namesto teksta pa še izražaš svojo sposobnost argumentiranja. Pa res, brez zamere, pravzaprav, če imaš kakšno podlago za to izjavo, bi jo želel slišat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe okt 06, 2006 8:11 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:
balodlak je napisal/-a:Upam :D En proizvjalc teh ameriških **** manj.

Govoriš kot nekdo, ki ima izkušnje in razloge. Ampak brez zamere, meni se dozdeva, da izkušenj z Američani nimaš, uporabnih razlogov za to izjavo še manj, z zvezdicami namesto teksta pa še izražaš svojo sposobnost argumentiranja. Pa res, brez zamere, pravzaprav, če imaš kakšno podlago za to izjavo, bi jo želel slišat.

Je morda spodnji citat dovolj dobra podlaga? Še sami Američani se zavedajo, kaj je bil edini spas GM-ju in kako bo sedaj popušil. Razen, če ga ne reši Dajvo :lol: ?

Autoblog je napisal/-a:BREAKING: York quits GM board, Kerkorian won't buy more GM stock

Posted Oct 6th 2006 1:09PM by John Neff
Filed under: Hirings/Firings, GM
"Screw you guys, I'm going home." A phrase made famous by Cartman from South Park but one that we find so apt for news coming out of General Motors this afternoon. Royally irked over the ending of alliance talks with Renault/Nissan, billionaire investor Kirk Kerkorian has announced that he won't buy an additional 12 million shares of GM stock as he said he would, and that his advisor/muscle Jerry York has resigned his seat from the board of General Motors. The additional 12 million shares would've pumped Kerkorian's share of GM from 9.9 percent to around 12 percent. What will Kerkorian do now after his move to manhandle GM management has failed? Who knows, as this guy has been anything but predictable.

[Source: CNN Money]

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Pe okt 06, 2006 8:31 pm

A ni baje tut toyota hotla kupt celotni GM? Reno ima pač premalo keša. Če bi mel sam 20%. Pa to se itak ne bo zgodil.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Pudgar Uroš
Novinec

Napisal/-a Pudgar Uroš So okt 07, 2006 2:12 pm

@esem: Mogoče sem šel malo offtopic, nič nisem govoril o GM-u, morebitnemu odkupu ali združitvi z Nissan-Renault. Nasplošno sem dal repliko na post, ki se navezuje na ameriške avte kot štiri zaporedne zvezdice, karkoli pač to pomeni... No, vsak lahko ima svoje mnenje ampak naj mnenje zraste na lastnem zelniku na podlagi izkušenj s posameznimi avti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 07, 2006 3:45 pm

Pudgar Uroš je napisal/-a:@esem: Mogoče sem šel malo offtopic, nič nisem govoril o GM-u, morebitnemu odkupu ali združitvi z Nissan-Renault. Nasplošno sem dal repliko na post, ki se navezuje na ameriške avte kot štiri zaporedne zvezdice, karkoli pač to pomeni... No, vsak lahko ima svoje mnenje ampak naj mnenje zraste na lastnem zelniku na podlagi izkušenj s posameznimi avti.

Tudi jaz sem zašel, replika je bila bolj nadaljevanje niti kot pa kritika tvojega posta. Je pa tu http://wardsauto.com/ar/saturn_opel_integration/ en soliden članek o prihodnosti Opla v GM-ju, kjer piše, da Saturn postaja neke vrste ameriški Vauxhall in še precej drugega. Med drugim tudi to, da bodo razvijali avte, ki bodo do leta 2014 povsem zamenljivi na obeh straneh Atlantika - a bogami i šire - in bodo torej že v osnovi deležni morda neprimernih kompromisov zaradi ugajanja vsem.

Taka strategija prilagajanja proizvodnji in ne kupcem (rezanje stroškov namesto oplemenitve ponudbe - kar je Apih v prejšnji Sobotni prilogi dobro opisal kot costs cutting in označil kot napačen pristop) bo pripeljala GM samo še v večjo krizo in ni čudno, da so s takim načinom razmišljanja nesposobni širših strateških povezav.

Zanimivo pa v članku praktično ni besede o Daewoo-ju, imam jih na sumu, da taktično skrivajo glavne usmeritve in glavne (bodoče) probleme zaradi verjetne selitve precejšnjega dela proizvodnje (in razvoja?) v Korejo in morda tudi na Kitajsko. Kaj bodo GM delavci v ZDA in Nemčiji rekli, jih verjetno ne briga dosti, saj bo v nasprotnem primeru GM itak popušil.

opel antara v Parizu
Slika

borisk
Nov uporabnik

Napisal/-a borisk So okt 07, 2006 4:46 pm

speedfreak je napisal/-a:a pol bom jst furu renoja? ( mam opla drgač), če pride do tega ga kuj prodam ker renoja pa NIKOLI več :roll: ;) :D

ne primerjat znamke kot znamke(clio ni enako renault). Trenutno so francozi bolj udobni kot primerljivi nemški avti, pa tudi tržno so uspešnejši (RN letos dobiček, nemci so v krizi (no porsche baje lepo laufa..) drgač pa je na svetovnem trgu kriza in če ma en dobič, lahko v parih letih kupi tiste ki jim pač ne gre...

lp boris
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov