Bor je napisal/-a:Omejitve so brez veze, če ni kulture voznikov. Letos sem bil na dopustu na nizozemskem. Skozi nemčijo brez omejitve je promet potkal dokaj vredu, ljudje se umikajo vedno na skrajno desni prosti pas. Tudi če gre 200km/h. Pri nas pa vsak ki gre 130 misli, da je najhitrejši in da je prehitevalni pas samo njegov.
No potem pa pridem na Nizozemsko. Omejitev 120km/h. Noben jo ne prekorači, noben ne izsili, noben ne blenda, ni vožnje po prehitevalnem pasu kadar to ni potrebno.
No promet se je odvijal dosti bolj umirjeno in varno. In po približno 700km prevoženih po nizozemski sem bil prov žalosten, ko sem spet prišel v nemčijo in kasneje v SLO. Vožnja po nizozemski je prav prijetna in niti malo utrujajoča.
Naj omenim še to, da v primeru zastoja ni nihče peljal po odstavnem pasu ( pa če tudi je šel na izvoz iz AC, ki je bil par 100m naprej). Omejitev se jim avtomatsko zniža, če prihaja do zastojev in se je vsi držijo. Tudi kadar je bila 50km/h na AC.
točno! bonton vožne je pr ns katastrofaln. usak gleda samo nase. na naših križiščih je tko, ko se pržge zelena luč, tisti prvi šele začne šaltat u prvo in počasi spelje, tisti zanjim ko vidi da je prvi začeu speljevat začne iskat prvo itd itd. katastrofalno in pol se folk sam sebe sprašuje zakva je taka gužva. pr ns jih komej 10 spelje čez semafor, na nizozemskem jih gre 100. in pol se mamo za zlo prjazne in ne vem kok dobre voznike. ma jok