Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 13, 2006 2:26 pm

bass je napisal/-a:Lastninska pravica je ultimativna, vendar so res človekove pravice "višje na seznamu".
Naj vam malo podražim možgančke: Kaj bi storili v primeru, da ste varnostniki v galeriji, kjer je razstavljena (z veliko) Mona Lisa in pride nek vandal, ki jo raztrga?
Vaša primarna naloga v službi je zaščita slike, kulturne dediščine, neprecenljive vrednosti. Kaj bi naredili? Od tega je odvisna vaša zaposlitev...doma imate ženo na bolniški in dva majhna otroka...

Težko je govoriti o takih situacijah, vsak osebek odreagira po svoje, zase se bojim, da sem preveč temperamentnega značaja, nasploh pa sem civilizirano in kultivirano bitje, ki se (če je le možno) izogiba konfliktom, predvsem fizičnim, ne zaradi strahu pred nasprotnikom (tehtam nekaj čez 100kg, redki so, ki se zaletavajo vame na ulici, v diskoteki..), temveč zaradi našega pravnega sistema, ki deluje "by the book" ko ni treba in "off the record", ko to ni v interesu legitimnosti, ne glede na legalnost.

Kar se tiče poškodovanja druge osebe - tega je zmožen vsak, moč ni v mišicah, temveč v psihi, če si vročekrvne narave in te nekdo spravi v afekt, ni pomembno, če je sam Bob Sapp, naredil boš vse, da mu iztrgaš še bijoče srce. Zato tudi upam, da nikoli ne vidim koga, ki bi pred mano poškodoval moje bližnje, mojo lastnino...
V orožje ne verjamem, že roke in noge lahko pustijo preveč škode, še posebej finančne. ;)

Kromfelna, "kri na čevljih" osebno me moti, a če je nuja se bom z njo tudi sprijaznil, kakor se bo morala tudi oseba na drugi strani čevlja.
Ne igraj angela (to velja za vse), obstaja situacija v kateri bi tudi ti umazal čevlje, nebi zdaj o tem, a vsi smo ljudje in vsako početje ima svoje meje, če se jih prestopi so posledice. Konec koncev smo še vedno v 99% enaki šimpanzom. S tem, da imajo oni svoje družbene razmere bolj enostavno urejene (zakon močnejšega), kar je po eni strani pravilno. Ljudje s tega vidika kljubujemo naravi, evoluciji, ki izloča šibke in to s tehnologijo, znanostjo in seveda s pravom. Živalski instinkti pa v nas ostajajo, pa če ima vsaka država 100 ustav, žal.

žal je res tako da je najbolj pametno, sicer ne v skladu s povprečno človeško naravo, poklicat policijo upat na najboljše. V najboljšem nasprotnem primeru boš plačeval odškodnino, v slabšem, boš pa res naletel na nepravega "đankija" in ti jih bo nadeval kolikor si dolg in širok, ne glede na afekt in ne glede na siceršnjo vročekrvnost. Če nekdo zna mahat in drugi ne, potem škoda bezat v takšnega ker nimaš šans...vsaj realnih ne no, če se ti glih posreči je drugo...govorim če sam zalotiš vlomilca...

in btw...sem tudi sam malo bolj vročekrven, vendar v takem primeru enostavno ne veš s kom imaš opravka...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator Pe okt 13, 2006 3:23 pm

Mogoče v tem primeru ne bi škodilo imeti s sabo en kij za baseball ali kaj podobnega. Saj samo toliko, da ga onesposobiš. Potem že nadaljuješ z golimi rokami.

Recimo...
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe okt 13, 2006 3:28 pm

@kromfelna

Lastninska pravica je mogoce ze pod pravico do svojga zivljenja, ampak jest pravm - ce si tok samozavestn d se zavestno odlocs za dejanje in nekomu zavestno delas skodo, bot tut tok samozavestn d bos zavestno prejel kazen k ti pripada - najveckrat tako d bi padu v nezavest!

Zdej nej se pa kdo znajde iz vseh teh zavesti... :P
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Pe okt 13, 2006 3:35 pm

Problem se vrti samo okoli tega, da so barabe zascitene....
There is no time...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe okt 13, 2006 3:55 pm

Slide je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Lastninska pravica je ultimativna, vendar so res človekove pravice "višje na seznamu".
Naj vam malo podražim možgančke: Kaj bi storili v primeru, da ste varnostniki v galeriji, kjer je razstavljena (z veliko) Mona Lisa in pride nek vandal, ki jo raztrga?
Vaša primarna naloga v službi je zaščita slike, kulturne dediščine, neprecenljive vrednosti. Kaj bi naredili? Od tega je odvisna vaša zaposlitev...doma imate ženo na bolniški in dva majhna otroka...

Težko je govoriti o takih situacijah, vsak osebek odreagira po svoje, zase se bojim, da sem preveč temperamentnega značaja, nasploh pa sem civilizirano in kultivirano bitje, ki se (če je le možno) izogiba konfliktom, predvsem fizičnim, ne zaradi strahu pred nasprotnikom (tehtam nekaj čez 100kg, redki so, ki se zaletavajo vame na ulici, v diskoteki..), temveč zaradi našega pravnega sistema, ki deluje "by the book" ko ni treba in "off the record", ko to ni v interesu legitimnosti, ne glede na legalnost.

Kar se tiče poškodovanja druge osebe - tega je zmožen vsak, moč ni v mišicah, temveč v psihi, če si vročekrvne narave in te nekdo spravi v afekt, ni pomembno, če je sam Bob Sapp, naredil boš vse, da mu iztrgaš še bijoče srce. Zato tudi upam, da nikoli ne vidim koga, ki bi pred mano poškodoval moje bližnje, mojo lastnino...
V orožje ne verjamem, že roke in noge lahko pustijo preveč škode, še posebej finančne. ;)

Kromfelna, "kri na čevljih" osebno me moti, a če je nuja se bom z njo tudi sprijaznil, kakor se bo morala tudi oseba na drugi strani čevlja.
Ne igraj angela (to velja za vse), obstaja situacija v kateri bi tudi ti umazal čevlje, nebi zdaj o tem, a vsi smo ljudje in vsako početje ima svoje meje, če se jih prestopi so posledice. Konec koncev smo še vedno v 99% enaki šimpanzom. S tem, da imajo oni svoje družbene razmere bolj enostavno urejene (zakon močnejšega), kar je po eni strani pravilno. Ljudje s tega vidika kljubujemo naravi, evoluciji, ki izloča šibke in to s tehnologijo, znanostjo in seveda s pravom. Živalski instinkti pa v nas ostajajo, pa če ima vsaka država 100 ustav, žal.

žal je res tako da je najbolj pametno, sicer ne v skladu s povprečno človeško naravo, poklicat policijo upat na najboljše. V najboljšem nasprotnem primeru boš plačeval odškodnino, v slabšem, boš pa res naletel na nepravega "đankija" in ti jih bo nadeval kolikor si dolg in širok, ne glede na afekt in ne glede na siceršnjo vročekrvnost. Če nekdo zna mahat in drugi ne, potem škoda bezat v takšnega ker nimaš šans...vsaj realnih ne no, če se ti glih posreči je drugo...govorim če sam zalotiš vlomilca...

in btw...sem tudi sam malo bolj vročekrven, vendar v takem primeru enostavno ne veš s kom imaš opravka...

"Mahat" znam, za to se ne boj, verjemi pa, da je vse v psihi, še posebej, če zadaš prvi udarec. Tehnika borbe tu ni tako pomembna, pomembna je le moč, sila in element presenečenja, ki je največkrat odločilen. Pa naj bo udarec tehnično pravilen direkt ali pa zidarski šamar iz zaleta.
Če nepridiprava (govorim seveda hipotetično) presenetiš, mu ne pomaga 10 pištol in pet nožev, če pa si bolj humane sorte in ga ravno ne pustiš v nezavesti, potem pa potegne orožje, to je pa druga zgodba. Po navadi pa junky-ji nimajo ravno pištole s seboj, jo raje prodajo za fix.

Zase vem, da če bi bila možnost(najverjetneje če nebi bil sam) bi izvedel civilno aretacijo, kar je legalno in pravilno, ter poklical policijo.
Če pa bi bil sam, bi bilo to skoraj nemogoče izvesti, bi se verjetno drugače znašel.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 3:56 pm

Eni mate take, kot da bo đanki čakal poleg vas da pridejo modri angeli... =I Verjetno bo to to ja. Nabit ga ko s.injo =I :/:o:/
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

elvis22
Nov uporabnik

Napisal/-a elvis22 Pe okt 13, 2006 4:34 pm

kromfelna je napisal/-a:Sami fizikalci tukaj na tem forumu. Vas izgleda sploh ne moti kri na čevljih. Kje je potem vaša meja? Se vas je najverjetneje potrebno bolj bat kot tiste nasilneže (karikiram, drugače niso nasilneži, oz. uporabljajo nasilje nad pločevino), katere bi pretepali in bi se poskušali potem, ti pretepeni predrzneži, pred vami branit. Po moje je manjši zločin poškodba stvari, kot pa poškodovanje drugega človeka, pa karkoli je že naredil. Mučenje, pretepanje, je manj humano kot povzročitev smrti (srednjeveških metod več ni, čeprav smrtna kazen še je). Sploh pa je potrebno psihiča, da takšno dejanje stori, za kar pri poškodovaju tuje lastnine (stvari) ali odtujitvi ne moremo vedno govoriti.

Takšnim kot ste vi, takšnim bi bilo potrebno dati eno lekcijo s kakšno nestabilno, agresivno, krvoločno osebo. Me zanima koliko bi potem cenili pleh in koliko človeka.

(Se spomnite tiste reklame, ko je bil fuzbal v nemčiji, ko tista punca leti gola po igrišču in vsi navijajo? Potem pa še enkraten prikaz od začetka... gre za antireklamo, govori proti izkoriščanju žensk. S takšnim brezglavim reagiranjem, kot ga navajate, bi kaj hitro postali tisti, ki bi to žensko na koncu še pretepli - kao agresivnni, brezglavi redarji igrišča)

Biti sodnik ni vaša pravica. Če pa vam ne paše to kar dela država, pa tam kaj naredite, če ste sposobni.

nabit ga ko vola v kupusu , jaz da delam o pa da meni ukrade radio za katerga sem švicu ko mutav ja seveda da poklical policijo

:twisted:
Zadnjič spremenil elvis22, dne Pe okt 13, 2006 4:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe okt 13, 2006 4:36 pm

okej ta forum spremlam že zelo dolgo pa se do zdej nisem prjavu samo tole je blo pa čisto mim...pa kaj je s tabo človek? ke si ti zdej politiko najdu?...lohka mal nehaš žalt al ti je to postala disciplina? Pa da ne bo zdej gdo govoru da nej ne špliam tuki angelčka..nebom ker to nism...sm meu tut js že take izbruhe ko sm vidu človeka s klučom črte vlečt po sestrinem avtu sam sm biu nakonc zadost human d sm se usedu u auto odpelu pa poklicu rešilca :lol: ...d so pa đankiji na svetu so si pa sami krivi č niso zadosti močni d bi se temu uprli samo to je pa že druga tema.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe okt 13, 2006 4:54 pm

Mah zdej spet nabijate vse v prek.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov