Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Bi bili pripravljeni "požreti" nadzor prometa v stilu big brother, če bi to pomenilo odstranitev vseh rizičnih voznikov s ceste (oviranje prometa, nepazljiva in nepremišljena vožnja, ...)?

Da. Naj se vozi s primerno hitrostjo, varno in umirjeno. Telefonira, vrta po nosu in je sendviče pa naj se doma in ne med vožnjo.
26
32%
Ne. Ne pristanem na noben nadzor bodisi s pomočjo satelita bodisi s čem drugim iz osebnih razlogov.
33
40%
Ne, ker hočem možnost, da v čimvečji meri počnem to, kar hočem.
13
16%
Vprašanje se mi zdi brezpredmetno, ker je stanje OK takšno kot je. Vsak mora imeti možnost izpita, potrebno se je prilagajati drugim (pa čeprav to pomeni da se večina prilagaja manjšini).
10
12%

Skupaj glasov : 82

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Po novem v četrtkih kmetje udarijo na plano?

Napisal/-a sundaydriver Če okt 12, 2006 8:34 pm

Da ne bo kdo užaljen, mislil sem kmet kot stanje duha.

Ker je hitrost vedno aktualna tema, sploh v Sloveniji;
Podpiram: da je na vsakem vogalu radar. VENDAR:
Pod pogojem, da se vse nesposobneže, ki ovirajo promet odstrani s ceste. Ni treba, da ima vsak pravico do izpita. Tisti, ki ga ujamejo na radar pri 100km/h čez naselje izgubi izpit. Zakaj ima lahko izpit nekdo, ki ovira promet?

Današnji dan je neka izjema, ker sem prevozil v dveh šusih samo 60 kilometrov ampak v takšni majhni razdalji še nisem videl toliko oviralcev.
To me jezi, ker povzročajo nestrpnost pri drugih voznikih, povzročajo večje onesnaževanje okolja, zaradi:
1- ne znajo voziti s konstantno hitrostjo, ko je to mogoče ter 2- posredno silijo druge v prehitevanje

Ne razumem ljudi, ki vozijo konkretno pod omejitvijo, ne da bi to zahtevali pogoji na cesti. Ne vem če sploh vejo, da na cesti niso sami in da ovirajo druge.
Danes ko sem vozil za mini kolonico sem vmes razmišljal koliko bencina gre v tri krasne, ker se kmet spredaj ne zna odločiti koliko bi vozil. Pospešek, pojemek, pospešek, pojemek... človeku rata slabo.

Proti koncu mojega izleta sem dohitel bus in se preden je bila polna črta zapeljal mimo avtomobila za njim. Ni mi bilo jasno, zakaj bi človek izbral, da vozi za avtobusom, če je imel prej kilometer dolgo pregledno ravnino brez prometa nasproti. Ko sem bus na naslednji ravninici prehitel sem dohitel osebni avto, ki je vozil s hitrostjo busa minus 10km/h. Čemu?
Pogoji dobri, vidljivost dobra, cesta prazna.

Včasih me ima, da bi si kupil rally luči in jih takim ljudem enostavno prižgal v glavo. Dosegel bi pa seveda točno nič, ker bi bil v tem primeru zanj poleg divjaka še nesramni neotesanec.

Najbolj enostavno je voziti za kolono, ampak če mora človek nekam priti se tistih dodatnih 20 minut, ki jih porabiš z vožnjo 60km/h na regionalki precej pozna.

Mogoče posvečam preveč pozornosti tem zadevam, vendar me nekdo, ki ti naprimer najprej izsili prednost in se ne zgane nikamor, potem zaspi na semaforju, nato ovira promet s prepočasno vožnjo za povrh pa še ne ustavlja pešcem če so že na prehodu naredi živčnega. Če mu pa kaj rečeš v obliki bip bip te pa še jezno gleda ali pa po možnosti še bolj zmanjša hitrost.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če okt 12, 2006 9:12 pm

Jst sm se v torek peljal sicer malo več - 200km, pa sem videl 8 nesreč na cestah, od tega eno tako(dolenjska avtocesta), kjer je bila kolona za to nesrečo dolga vsaj 6km.

Sploh ne vem, kaj folk sanja na cestah. Sej razumem, da so zamišljeni pa pod vsakodnevnim stresom , samo če hočejo sanjat na cesti, nej pa hodjo z vlakom al pa busom naokoli.
Old subarus never die, they just get faster!

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Če okt 12, 2006 10:10 pm

Eto..to gre men tud totalno na k. V službo, oddaljeno 30km, se vozim najprej po cesti, kjer je omejitev 90km/h, nato preide na cesto, rezervirano za motorna vozila z omejitvojo 100km/h in nato v avtocesto.
Če imam jutranjo izmeno, sem na cesti skoraj sam in po teh omejitvah pridem v službo v 15-20 minutah. Če pa imam popoldansko, pa se zmeraj najde kak cepec, ki po cesti, rezervirani za motorna vozila vozi 60km/h, nasproti pa je ponavadi kolona vozil.

K pa pridemo do avtoceste, ga pa lahko tera 150. Enkrat mi bo tko zavrel... :D
GTi rocks?!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe okt 13, 2006 1:59 pm

Problem voznikov je da ob prometnih konicah, ko je že itak gužva na cesti še zaspijo za volanom in vozijo kot da so zadnji v koloni in ne prvi, na križiščih spijo potem pa se po dva v štric vozijo da nobeden ne more mimo (zadaj pa kilometrska kolona).
Najbolj zanimivo so pa tisti, ko jim rata na povesem prazni cesti naredit gužvo, ki se lahko primerja jutranji konici.
Strinjam se z nadzorom, samo kaj 4ko bodo (bomo) potem spet tisti nadzorovani, ki po regionalki vozimo 100 namesto 90, tisti ki pa pri lepem vremenu, v idealnih pogojih 50 vozi je pa previden, mi ki ga pa z 100 varno prehitevamo smo pa maniaki.
nadzor takšnih bi predvsem rabili na hitri cesti (sploh dolejnka), ker tu niso problem avtobusi in tovornjaki, ki vozijo 90/100 ampak nedeljski vozniki, ki veselo kraljujejo na cesti in gledajo okoliške redke ptice pri 60/70 na uro. Policaji, ki pa merij z radarjem jih pa veselo pušajo mimo, ustavili bodo pa tistega, ki jih bo šel z 120 prehitevat.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 13, 2006 2:19 pm

kaj si ja nor...to je tak poseg v zasebnost da je joj...pol naj mi kar čip vgradijo pa me skoz spremljajo kje hodim... :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe okt 13, 2006 2:32 pm

in teu čipu se reče mobitel ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 13, 2006 2:35 pm

no, moj mobitel ma v žepu lahko moja punca, mama, stric, teta, oče, sosed ali pa prijatelj...pa tukaj bi šlo za zlorabo, mislil sem na namensko vgrajevanje čipov in konstantno spremljanje gibanja ljudi... ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe okt 13, 2006 3:25 pm

Drugič lahk mal naslov drugače izbereš, sam pa ne podpiram tovrstnega nadzora.

FastRider
Nov uporabnik

Re: Po novem v četrtkih kmetje udarijo na plano?

Napisal/-a FastRider Pe okt 13, 2006 4:24 pm

sundaydriver je napisal/-a: Ni treba, da ima vsak pravico do izpita.

sej do izpita majo pravico sam tisti ka komisiji dokazejo da znajo vozt. sej men gre tut na k...c folk ka vozjo 30-40 pod omejitvijo zdravn majo pa obe roke na volanu, glavo20 cm od volana pa tak izraz na ksihtu ka da bi vozil 220 na uro (:shock: ) sam nemors pa cloveku rect da ne more it izpita delat spljoh :ne
RIDE OR DIE

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 13, 2006 4:30 pm

Enim se morem prav smejat, ko vidim njihove frise za volanom :rofl :cry
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe okt 13, 2006 10:16 pm

ponavadi na AC če je vse prazno se postavim s takim vštric pa še jaz začnem objemat volan pa glupe face pokat... moja punca cepa v avto oni pa glupo gleda... aja, pa da ne pozabim: zraven vreščim: moj volan, moj! ne dam!
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So okt 14, 2006 2:16 am

:lol: :EE
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 14, 2006 11:20 am

bedna tema, beden predlog, skratka bedno...dajte se raje pogovarjat o novem mercedesu ali še bolje - alfi romeo. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva So okt 14, 2006 1:00 pm

Tak problem je treba začet reševat pri avtošolah, komisija bi mogla gledat tudi na to počasno vožnjo, (sam si gotovo vsi mislijo "sej se bo navadu, glavno je da ne divja")
upam si stavit da veliko nesreč povročijo prav taki vozniki (s počasnim naravnim odzivom) :)
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver So okt 14, 2006 6:28 pm

sej do izpita majo pravico sam tisti ka komisiji dokazejo da znajo vozt.

To je res, ampak ni nekih blaznih zahtev. Nekje v povprečju 30 ur voziš in to je to. Če si še tak antitalent ga delaš 10x če je potrebno in to je to.
Zanima me kolikšen je % ljudi, ki so šli delat izpit in ga nikoli v n poskusih niso dobili... Pomoje zelo majhen... Če vsak ne diplomira, zakaj bi moral še izpit imet.

bedna tema, beden predlog, skratka bedno

Maš vso pravico do svojega mnenja, samo da se razumemo jaz nisem ničesar predlagal, sem samo sestavil anketo, ker me zanima kaj si drugi ljude mislijo.

Sicer pa bomo take nadzore v stilu big brotherja postopno dobili. Začelo se bo z mikrovalovnim sistemom na AC, potem satelitski nadzor za navadne ceste... od tu je samo še majhen korak, da se začne avtomatično deliti kazni. Nekega blaznega učinka tu najbrž ne bo, ker bodo kaznovani izključno prekrškarji za vožnjo čez omejitve...

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster So okt 14, 2006 9:07 pm

Mormo se sprjaznt da bodo skuz ''kokoši'' na cesti.Eni brez pameti,eni sz telefonam itd.
jebt ga! :lol:

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So okt 14, 2006 9:39 pm

Evo moje primere.
Se peljem za sosedom, s katerim se zelo dobro razumemo, dober človek, pripravljen pomagati. Ampak človek je imel na regionalki z omejitvijo 90 in občasno 60 vozil konstantno okoli 70 km/h. :evil: Pol poti sem se živciral ker sva naredila kolono, prehiteti ga nisem hotel ampak potem mi je pa počil film in sem ga samo prehitel pa četudi bo name gledal sedaj kot na divjaka. On je pa polž. :roll: Sovražim "konstantne 70 km/h voznike"...
Zadnjič enkrat sem se zvečer peljal iz kamniške obvoznice čez volčji potok proti Radomljam. Za nekom, ki je ustvarjal kolono. In po stari navadi jaz nočem voziti drugi v koloni in sem ga na preglednih blagih ovinkih prehitel. In kaj stori on? Jasno dolge mi nabije, meni divjaku ker prehitevam človeka za katerim se je nabralo najmanj 4 avte... :roll:

Ampak stalnega nadzora ne podpiram ne le zato ker včasih vozim prehitro ampak tudi zato ker drastične metode niso bile še nikoli dobre... Naj dajo na določene črne točke kjer se DNEVNO dogajajo nesreče ene par radarjev ne pa na razne AC kjer je dokazano pravzaprav najmanj možnosti za nesrečo... :roll:
Prasci včeraj se je nekaj zabliskalo tik pred Golovcem. Ampak zanimivo imel sem hitrost 100 km/h na najpočasnejšem pasu zabliskalo se je pa vštric mene. :? Ne vem kako me je potem slikalo in samo upam, da se je "preventivno" zabliskalo, pod tunelem sem šel kar 60 zaradi šoka. :cry: Pa ravno v ponedeljek sem nameraval odplačati zadnji obrok kazni pa sem najbrž dobil naslednjega...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So okt 14, 2006 10:55 pm

Ampka kako moraš kej tazga prbit da se naj kaznujejo une k ovirajo promet vozijo pod omejitev za cca 30 km/h manj...take potem prehitiš če se nabere kolona počakaš če maš kubikažo veliko prehitiš vsakogar drugač pa muska, pa poslušat.....raje pet minut kasneje kot ????????????????

Take paciente jest ponavad prehitim z polnim gasom za njimi pa pustim en zelo velik smrdeč črn dim.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna So okt 14, 2006 11:08 pm

sonček je napisal/-a:Ampka kako moraš kej tazga prbit da se naj kaznujejo une k ovirajo promet vozijo pod omejitev za cca 30 km/h manj...take potem prehitiš če se nabere kolona počakaš če maš kubikažo veliko prehitiš vsakogar drugač pa muska, pa poslušat .....raje pet minut kasneje kot ????????????????

Take paciente jest ponavad prehitim z polnim gasom za njimi pa pustim en zelo velik smrdeč črn dim.

lp

Takšne bi bilo potrebno kaznovat. Oblak dizelskega dima tukaj ne pripomore. Dimna zavesa lahko vse skupaj le še poslabša.

Drugače pa res, če ne gre prehitet je najboljše začet poslušat muziko, nekaj počasnega, najboljše ARS, kakšna opera... parkrat globoko vdihnit... butnt kakšen pir, če se kje skriva, za živce... pokadit cigaret, poklicat psihiatra,... po želji.

Aja, kmet kot stanje duha. Zanimivo stanje duha.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov