Napisal/-a sundaydriver Če okt 12, 2006 8:34 pm
Da ne bo kdo užaljen, mislil sem kmet kot stanje duha.
Ker je hitrost vedno aktualna tema, sploh v Sloveniji;
Podpiram: da je na vsakem vogalu radar. VENDAR:
Pod pogojem, da se vse nesposobneže, ki ovirajo promet odstrani s ceste. Ni treba, da ima vsak pravico do izpita. Tisti, ki ga ujamejo na radar pri 100km/h čez naselje izgubi izpit. Zakaj ima lahko izpit nekdo, ki ovira promet?
Današnji dan je neka izjema, ker sem prevozil v dveh šusih samo 60 kilometrov ampak v takšni majhni razdalji še nisem videl toliko oviralcev.
To me jezi, ker povzročajo nestrpnost pri drugih voznikih, povzročajo večje onesnaževanje okolja, zaradi:
1- ne znajo voziti s konstantno hitrostjo, ko je to mogoče ter 2- posredno silijo druge v prehitevanje
Ne razumem ljudi, ki vozijo konkretno pod omejitvijo, ne da bi to zahtevali pogoji na cesti. Ne vem če sploh vejo, da na cesti niso sami in da ovirajo druge.
Danes ko sem vozil za mini kolonico sem vmes razmišljal koliko bencina gre v tri krasne, ker se kmet spredaj ne zna odločiti koliko bi vozil. Pospešek, pojemek, pospešek, pojemek... človeku rata slabo.
Proti koncu mojega izleta sem dohitel bus in se preden je bila polna črta zapeljal mimo avtomobila za njim. Ni mi bilo jasno, zakaj bi človek izbral, da vozi za avtobusom, če je imel prej kilometer dolgo pregledno ravnino brez prometa nasproti. Ko sem bus na naslednji ravninici prehitel sem dohitel osebni avto, ki je vozil s hitrostjo busa minus 10km/h. Čemu?
Pogoji dobri, vidljivost dobra, cesta prazna.
Včasih me ima, da bi si kupil rally luči in jih takim ljudem enostavno prižgal v glavo. Dosegel bi pa seveda točno nič, ker bi bil v tem primeru zanj poleg divjaka še nesramni neotesanec.
Najbolj enostavno je voziti za kolono, ampak če mora človek nekam priti se tistih dodatnih 20 minut, ki jih porabiš z vožnjo 60km/h na regionalki precej pozna.
Mogoče posvečam preveč pozornosti tem zadevam, vendar me nekdo, ki ti naprimer najprej izsili prednost in se ne zgane nikamor, potem zaspi na semaforju, nato ovira promet s prepočasno vožnjo za povrh pa še ne ustavlja pešcem če so že na prehodu naredi živčnega. Če mu pa kaj rečeš v obliki bip bip te pa še jezno gleda ali pa po možnosti še bolj zmanjša hitrost.