Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Kraj: Marburg

Poraba glede na uporabo goriva

Napisal/-a ŽVal Če nov 02, 2006 10:01 pm

Zdravo

Lastim si petko z mojim avatarjem in do nedavnega sem jo pital z ES 95. Nakar zasledim na nekem angleškem forumu da se v te 5ke tanka 98, zaradi boljšega izgorevanja (itak) in ker bi naj to gorivo poškodovalo motor :shock:, pri daljši izpostavljenosti večjim obremenitvam (4000+ obratov).
Izkušnje so sledeče :
z 13 litri 95 sem naredil 100 km (komaj), zdaj ko pa sem začel tankat 98 pa jih naredim z isto litrov dobrih 150 :shock:. Razlika je očitna, upam da je to dobro, zanima pa me če je pri ostalih avtih podobna razlika ?

'98 powah ! :lol:
Turbo whine is mighty fine !

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 03, 2006 7:13 am

Petka turbo je delovala še na osvinčen 98 oktanski bencin in čehočeš da bo še dolgo časa delala ji sedaj ulivaj 98 oktanski bencin in dodatek, ki ga dobiš na vsaki pumpi.

Zato ti tudi rožlja mašina, ker tega ne ulivaš not.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Pe nov 03, 2006 7:15 am

Še dobr, da ji ne daš kurilca...
:roll: :D

Uporabniški avatar
ŽVal
Nov uporabnik

Kraj: Marburg

Napisal/-a ŽVal Pe nov 03, 2006 6:20 pm

Kurilca ja... :? . Si skoraj kot večina ljudi, ki mi potem ko jim povem da ima 5ka turbino, rečejo "A dizel je ? Nisem vedel da so delali TD petke" :P.
Vem ja, hec :D .

Nebivedu, za tisti dodatek pa nisem ziher če ga moram dodat. Na onem forumu je pisalo da nekih svinčenih dodatkov (če je to to kar it misliš)naj ne bi dodajal ker bi se naj svinec nabral na turbini in pa hitro si zje*eš katalizator. Sicer ne vem kako je s tem, nisem probal ker nočem tvegat.

Bom probal poiskat tisti post...
Turbo whine is mighty fine !
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov