Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Tehnični pregled

Napisal/-a marko01 Če nov 09, 2006 8:03 pm

lp

Pred nekaj casa sem sel z svojim avtom na tehnični pregled. Pred mano se vrine golf1. Vredu naj mu bo itak bo pado :) nakar pride "mehanik" in zapelje avto skozi tehničnega. Ko so mu merili izpusne emisije je blo v delavnici vse plavo, nakar mu ded rece oky to je tehnično brezhibno vozilo!!!! Pride na vrsto moj espero in me zacne je... v glavo ker mi ena luc sveti malo visje. Pa dobro jaz neem kdo se dela norca na teh tehničnih. Imaste tudi vi kaksne take izkusnje mene je tak dvigno da sem ga skor vun zaneso :P
Lp by Mare

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Če nov 09, 2006 8:23 pm

Jest še kadar sem bi na tehničnem sem se zapel :roll: To je to če jim nič ne podmažeš :!: Samo jest vem da še nikdar nisem pripeljal tehnično neizpravnega avtomobila,poznam pa velik mehanikov ki vozijo avtomobile ki so še zdaleč od tega da so tehnično brezhibni :evil:
Slika

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če nov 09, 2006 8:57 pm

Najds eno bejbiko d zapele cez.. mal se nasmeji tistm dedcm tm pa je ;) -> Preverjeno

Uporabniški avatar
FRANCIVW
Stalni uporabnik

Kraj: KAMNIK

Napisal/-a FRANCIVW Če nov 09, 2006 9:07 pm

BB99 je napisal/-a:Najds eno bejbiko d zapele cez.. mal se nasmeji tistm dedcm tm pa je ;) -> Preverjeno
:roll: Zdej bom vsakič ko bom peljal avto na tehničnega pleh pičko iskal al kaj :jao: naj uni indijanci opravljajo svoje delo tako ko ga morajo,samo to želim od njih :!:
Slika

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če nov 09, 2006 9:13 pm

BB99 je napisal/-a:Najds eno bejbiko d zapele cez.. mal se nasmeji tistm dedcm tm pa je ;) -> Preverjeno

steza za kontrolo zavor,plinov je računalniško vodena(najbrš še ne povsod v slo)...če pride do velikega odstopanja v %,ga rač.avtomatsko vrže na pregledu!!

ps:bejbika bi lhka pršla tud zgoraj brez,pa ne bi naredila :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Tehnični pregled

Napisal/-a nebivedu Če nov 09, 2006 9:33 pm

marko01 je napisal/-a:lp

Pred nekaj casa sem sel z svojim avtom na tehnični pregled. Pred mano se vrine golf1. Vredu naj mu bo itak bo pado :) nakar pride "mehanik" in zapelje avto skozi tehničnega. Ko so mu merili izpusne emisije je blo v delavnici vse plavo, nakar mu ded rece oky to je tehnično brezhibno vozilo!!!! Pride na vrsto moj espero in me zacne je... v glavo ker mi ena luc sveti malo visje. Pa dobro jaz neem kdo se dela norca na teh tehničnih. Imaste tudi vi kaksne take izkusnje mene je tak dvigno da sem ga skor vun zaneso :P

Pa si pomislu, da je tist golf brez katalizatorja in da zato naredi pline, ker ni treba da ima tok nizke kot ti?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Če nov 09, 2006 9:41 pm

Gorch je napisal/-a:

steza za kontrolo zavor,plinov je računalniško vodena(najbrš še ne povsod v slo)...če pride do velikega odstopanja v %,ga rač.avtomatsko vrže na pregledu!!

Haha žal si malenkostno naiven. Večkrat sem bil zraven ko je šel čez točno to opevano računalniško stezo avto, ki ni bil izpraven glede plinov(z zavorami se ni za hecat).
Malce bolj ven daš sondo in to je to :lol:
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 09, 2006 9:43 pm

plavi plini so od olja, tega pa na TP ne merijo.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Če nov 09, 2006 10:00 pm

Mick Jerry je napisal/-a:
Gorch je napisal/-a:

Haha žal si malenkostno naiven. Večkrat sem bil zraven ko je šel čez točno to opevano računalniško stezo avto, ki ni bil izpraven glede plinov(z zavorami se ni za hecat).
Malce bolj ven daš sondo in to je to :lol:

sonda mora biti pravilno vstavljena v izpuh,drugače aparat zavrne merjenje plinov!!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 09, 2006 10:13 pm

A je možno da ti skopirajo stare rezultate?

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Če nov 09, 2006 10:29 pm

mozno je pa da se meri drug avto na plinih ;)
Always looking for another

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 10, 2006 3:28 am

mozn je use.mozn je da avta niti tja ne prpeles pa mas narejen tehnicni pregled.pa lah zj vi govorite kar hocete.jst vem da se to dela.se pa mau vec placa k pa unh 7 tisoc!!

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe nov 10, 2006 10:38 am

Menda se dejansko uvaja centralni računalniški sistem, tako da tisti na tehničnem ne bodo mogli nič kaj dosti praskati, ker se bodo podatki zabeležili na centralnem računalniku, ne samo pri njih. Oz. v primeru neustreznosti na tehničnem pregledu ne bodo mogli izdati kartončka, ker ga enostavno ne bo možno sprintati. Skratka, kdor bo skušal koga podmazati, bo vrgel denar stran. Glede na to, da se gremo neko e-upravo in poenostavljanje postopkov, bi morali v ta centralni sistem vključiti še računalnike, ki jih imajo nekateri pooblaščeni serviserji s komplet stezo, da bi se podatki iz njihove delavnice prenesli v bazo in takšnim avtom sploh ne bi bilo treba meriti plinov na tehničnem.
Pri izp. plinih je menda nekaj manevrskega prostora, ampak res le malenkost (kako vstavi sondo in to).
Bi pa dejansko morali biti natančnejši - zadnjič se je k vulkanizerju pripeljal tip z devet let starimi gumami... Mislim, da bi morali vulkanizerji montažo takšnih gum gladko zavrniti oziroma bi morali oni hkrati s premontažo in računom potrditi ustreznost gum.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe nov 10, 2006 4:52 pm

Bi pa dejansko morali biti natančnejši - zadnjič se je k vulkanizerju pripeljal tip z devet let starimi gumami... Mislim, da bi morali vulkanizerji montažo takšnih gum gladko zavrniti oziroma bi morali oni hkrati s premontažo in računom potrditi ustreznost gum.

Mislim, da če bi vulkanizerji to delali bi izgubili počasi stranke.

Sicer pa oni opravljajo storitev premontaže in nič drugega. Lahko bi pa izdali papir na katerem piše da niso odgovorni za posledice...

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Pe nov 10, 2006 5:08 pm

men se zdi ta izjava "sm imeu zmir dobr avto,pa so me vsakič vrgl" ful smešna...avto more bit izpraven,pa ne bo nobenih problemov!Sicer pa je to za VAŠO varnost.
Slišal sm za primer k je nekdo prišel na tehničnega,pa mu je iz sprednjih gum drot vn visel tko so ble znucane...pol se je pa še neumnega naredil,da tega zjutraj še ni opazil :lol: :lol: !!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost